Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fragmenty z Pisma Świętego.

Polecane posty

Gość gość

„Podobnie kobiety powinny mieć ubiór przyzwoity, występować skromnie i powściągliwie, a nie stroić się w kunsztowne sploty włosów ani w złoto czy w perły, czy kosztowne szaty, lecz jak przystoi kobietom, które są prawdziwie pobożne, zdobić się dobrymi uczynkami.” 1 TYM. 2,9-10 (BW)

Gość gość
polecam księgi mądrościowe ze starego testamentu tam jest dużo ciekawych rzeczy ,na pewno księga mądrość syracha jest dobra i bardzo dużo mądrych rad i wskazówek co do życia.

Gość gośćann
Również polecam :) I tą mądrość stosować zaczynając od siebie a nie zaczynając wymagać ją od innych

Gość gość
pamiętam jak czytałem kiedyś albo słuchałem aubiobooka piśma św księga powtórzonego prawa albo liczb ale na pewno o mojżeszu to było i narodzie izraelskim tzw,wybranym przez Boga i były tam fragmenty o seksualności co mają robić kobiety jak mają okres albo co mają robić mężczyzni jak mają wyciek nasienia xd no ale nie wiem dokładnie bo może to była księga kapłańska a nie powtórzonego prawa ?

Gość gość
mam to jest rozdział 15 księga kapłańska nieczystości seksualne :) tam jest o tym co podałem już powyżej ...