Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emocjonalnaprzemoc

kult męskości musi zdechnąć śmiercią naturalną już niedługo, albo trzeba będzie

Polecane posty

Gość gość
Czemu tak nienawidzisz mezczyzn?

Gość gość
jak i 99% postępu :)

Gość gość
np to że zamiast siedzieć w jaskini i gotować obiad możesz sie obijać w ciepłym domu i pisać takie głupoty :)

Gość gość
ale widzisz - ty rzucasz pustymi frazesami a ja podaję przykład

zresztą, kto powiedział że siedzenie w jaskini było gorsze? oczywistym jest, że teraz, kiedy społeczeństwo dało mi luksusy, komfort i wygodą nie posiadam już umiejętności do przetrwania w trudnych warunkach, ale gdybym się w nich urodził, to bym się musiał przystosować lub umrzeć. twój argument jest inwalidą, bo tylko świadczy o tym, że postęp osłabił człowieka i zmienił go w amebę niezdolną do przetrwania bez jego wynalazków.

Gość gość
są jeszcze miejsca na świecie gdzie taki tryb życia jest powszechny, czemu by tam nie wyjechać? jak sprzedasz komputer to powinno starczyć na bilet. mało tego, są ludzie którzy posiadając własne działki żyją prymitywnie, zajmując sie uprawą, dla chcącego generalnie nie ma nic trudnego. ale lepiej mieć schizofrenię i z jednej strony narzekać na wynalazki (głównie mężczyzn) a z drugiej strony korzystać z nich aż nadto, bo np wysyłając głupie posty na kafeterię w wolnym czasie :D

nie zmienia to faktu, że 99% zła to wynalazek mężczyzn i do tego wlicza się w to postęp. a co do korzystania z wynalazków - na wojnie nie ma litości, kiedy wróg używa przeciwko tobie lepszej broni, to nie ma nic niemoralnego w tym aby mu ją odebrać i użyć przeciwko niemu.

Gość gość
Co jest niemoralnego w samoobronie?

Gość amBrożyk
w świecie zwierząt tak zawsze było i jest, że suka przychodziła do psa na bzykanie, suka płaciła za bzykanie udane lub do powtórki , w obecnym świecie kobiet, to kobietom się popierdzieliło ostro w dwóch mózgownicach aby facet biegał za kobietą , jak NIE chce się bzykać to niech spada na bambus !

Gość gość
ale ty nie jesteś na wojnie bo wystarczy że pojedziesz na działkę a już postęp znika :) możesz sobie poucinać kable w ruderze, zasadzić ziemniaki i wolnym od postępu spędzić resztę życia paradując nago po ulepionej z błota i kału ziemiance (broń Boże nie w złowrogich, nowoczesnych slipach!) . masz do tego pełne prawo. w takim stanie nie odczujesz dla siebie postępu. ale czy ty przypadkiem nie chcesz walczyć z postępem w ogóle? o cholera, mogło by się w takim przypadku okazać że odbierając ten postęp ludziom, którzy postępu nie zamierzają tracić popełniasz ZŁOOO! :classic_cool:

Gość gość
Po co to zdjęcie w awatarze pociętej ręki?

tak, mogę sobie wszystko poucinać, ale list ze skarbówki i tak przyjdzie. albo do momentu aż grupie mężczyzn nie spodoba się to, że ktoś żyje inaczej i wpadną go odwiedzić, co też wiąże się w pewnym stopniu ze skarbówką i siłami policyjnymi.

Gość gość
a więc zamieszkaj w lesie, a patrolującego teren leśniczego potraktuj jako naturalne zagrożenie. a nawet jeżeli ci to nie odpowiada to jest multum miejsc na ziemi gdzie można takie coś praktykować i nikogo to nie interesuje, bo na przykład w 3 świecie. mówię, jak pozbędziesz się swojego postępu na jakimś olx to powinno spokojnie na bilet wystarczyć. opcji jest multum, jakbyś chociaż trochę wierzył w głupoty które wypisujesz to byś tak zrobił od razu :D

Nie rozumiesz o czym piszę, już przecież c***isałem, że postęp odebrał mi umiejętności przetrwania w trudnych warunkach. okaleczył mnie jako człowieka. a jak sam pisałeś za postęp są odpowiedzialni mężczyźni czyli przyznałeś mi rację, że za zło tego świata odpowiedzialni są tylko mężczyźni. mało tego, to wszystko zrobili z tego powodu, że w warunkach dziczy kobieta miała większe szanse na przetrwanie ze względu na ewolucyjną zręczność, siła fizyczna w rozumieniu podnoszenia ciężaru (jedyna rzecz w której mężczyźni mogą być lepsi od kobiet, a i to nie zawsze) miała drugorzędne znaczenie.

Gość gość
Są szkolenia dzięki którym można zostać prepersem, który poradzi sobie zdała od cywilizacji. Jak się chce wszystkiego można się nauczyć.

Gość gość
bo piszesz głupoty niemożliwe do zweryfikowania i kłamstwa :) to twoje gadanie o szkodliwości postępu to nie jest żaden aksjomat, by przyznanie tobie racji odnośnie tworzenia przez mężczyzn postępu było równoznaczne z jego szkodliwością. jak wierzył chociaż trochę w swoje gadanie to byś szybko te umiejętności przyswoił, na przykład z jakiegoś szkolenia o czym wspominał ktoś wyżej.

Żadne szkolenia nie są w stanie nauczyć cię przetrwania w ekstremalnych warunkach, to jest umiejętność, którą się wyrabia od momentu w którym zaczyna się chodzić. postęp nam ją odebrał, zrobił z nas miękie kluchy. Natomiast te wszystkie szkolenia to tylko darcie pieniędzy z naiwniaków. Nie są do niczego potrzebne, jedyne czemu służą to socjalizacja bandy sobie podobnych idiotów, którzy wierzą w medialną papkę. Poza tym przetrwania którego się powinniśmy uczyć w chwili obecnej to przetrwanie w mieście, gdybym był na twoim miejscu to bym użył wobec mnie stwierdzenia typu "zamiast jęczeć to zostań bezdomnym w dużym mieście na miesiąc". Albo coś w tym stylu.

Gość gość
ale ty masz zamiar docelowo egzystować w środowisku bardziej przypominającym jaskinie, a nie miasta schizofreniku :D "aksjomaty nie istnieją, więc jeśli jesteś w stanie przyznać rację aksjomatowi, to nie nie jesteś w stanie przyznać racji niczemu, nawet własnej egzystencji" piękna pierdoła, szkoda tylko że pozbawiona sensu w tej sytuacji bo nadal nie muszę się godzić na twoje stwierdzenie o szkodliwości postępu :) "Natomiast te wszystkie szkolenia to tylko darcie pieniędzy z naiwniaków. Nie są do niczego potrzebne, jedyne czemu służą to socjalizacja bandy sobie podobnych idiotów, którzy wierzą w medialną papkę." a ja powiem że byłem na takim szkoleniu i potrafię przetrwac w dziczy :D

(nie cytuję twoich wypowiedzi, odnośniki do twoich cytatów w formie zdań są w takiej samej kolejności jak ty zastosowałeś je do moich wypowiedzi) No niestety co do tej jaskini nie masz racji, bo postęp prowadzi do niwelacji warunków naturalnych poprzez zastępowanie ich miejskimi. Nie musisz się godzić, bo tak jak napisałem, nie możesz, gdyż chcesz przyznać racje tylko czemuś co nie istnieje (aksjomatowi). W szkoleniach w takim razie nabyłeś umiejętności, które tracą na wartości wraz z postępem, nie widzę logiki w twoim postępowaniu. A i dodam jeszcze, że pewność siebie i wiara w swoje umiejętności jest często bardzo zgubna.

Gość gość
urbanizacja w naszym kraju, a co więcej na całej kuli ziemskiej nie wynosi 100% :) dla jednego niezadowolonego się znajdzie aż nadto "Nie musisz się godzić, bo tak jak napisałem, nie możesz, gdyż chcesz przyznać racje tylko czemuś co nie istnieje (aksjomatowi)" napisałem to tylko dlatego, bo wcześniej zarzuciłeś mi że rzekomo moja zgoda na to, że postęp jest zły miała wynikać z mojego stwierdzenia że to mężczyźni tworzą postęp, a to nie jest prawda "W szkoleniach w takim razie nabyłeś umiejętności, które tracą na wartości wraz z postępem" ale jakby mi coś odbiło do głowy i chciałbym zamieszkać w ziemiance przez resztę życia to takie umiejętności jak znalazł :classic_cool: "A i dodam jeszcze, że pewność siebie i wiara w swoje umiejętności jest często bardzo zgubna" powiedz to neandertalczykowi albo komukolwiek innemu nie wychowanemu w postępie, wyjdzie na to samo :D co za idiotyczne stwierdzenie w tym kontekście :D