Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zapisać córkę na angielski ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że moja córka ma 8 miesięcy no i chciałabym, żeby znała język angielski bardzo dobrze, a w moim mieście zobaczyłam bill-board, że zapisy na angielski od 3-go miesiąca życia. Czy ktoś z was próbował zapisywać tak małe dzieci ? Macie jakieś doświadczenia ? Dodam, że bardzo mi na tym zależy, sama jakoś nie mam talentu do języków obcych, próbowałam się uczyć i na nic, być może za późno się zaczęłam uczyć, no a dziecko chłonie języki jak gąbka, więc stąd moje pytanie.

Gość gość
Tak. Dziecko chlonie języki bardzooo szybko. Super pomysł

Gość gość
Oczywiście. To zaprocentuje.

Gość gość
ale trzymiesieczne? na czym mialoby to polegac? przeciez takmale dziecko nie reaguje na wlasne imie jeszcze, chyba nawet nie ma swiadomosci ze zyje! mysle ze ok 2 roku zycia to dopiero ma sens, gdy dziecko rozumie ze chcesz od niego by podalo np pilke! Poki co mozesz wlaczac dziecku np angielskie piosenki dla dzieci, niech sie osłucha z jezykiem , potem pokazesz teledysk do piosenki np https://www.youtube.com/watch?v=q2r1GUGgWmE

Gość gość
Ja osobiście polecam anglojęzyczne przedszkole, tylko takie co mówią tylko i wyłącznie po angielsku do dzieci, ciężko był takie znaleźć nawet w Warszawie ale znalazłem, dziecko po skończeniu takiego przedszkole mówi po angielsku lepiej niż niejeden dorosły.

Gość gość
Tak małe dziecko to może się osłuchiwać z językiem, tak jak osłuchuje się z polskim. Jest to naturalne, na pewno bardziej niż nauka w szkołach, po której człowiek wraz nie umie z nikim pogadać. Ja swoje dziecko zapisałam do językowego przedszkola i tam mają dwóch wychowawców w tym jednego anglojęzycznego, dzieci się osłuchują i w ten sposób też uczą. Polecam Tequest, to jest w Warszawie jakby ktoś był zainteresowany takim trybem nauki.