Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak z ręką na sercu czy podajecie codziennie wit d

Polecane posty

Gość gość

Czy zdaza wam sie nie podac jakis dzien?

Gość gość
Ogólnie daje dzieciom w okresie od 1 października do wiosny ale niestety często zapominam i to jest tak, że daje przez kilka dni i potem 1 dzień zapomne.

Gość gość
Spokojnie, Chyba każdemu się to zdarza, mi na pewno. Czasami nie daję jak jest słoneczny dzień i dziecko było na zewnatrz

Gość gość
Mój ma 20 miesięcy . Tak czasami pomijam. Zapominam

Gość gość
Nigdy nie zapominam, to element rytuału przed spaniem. Kąpiel, witamina, kolacja, mycie zębów, bajka, sen. I tak od trzech lat. Nie ma opcji żebym zapomniała.

Gość gość
A ja przyznam się ze zapominam. Niestety. U nas choćbym srala i skakala nie ma szans na rytual. Mimo mojej walki mimo mojego oporu moje dziecko jest tak rozstrojone. Potrafi po tydzień nie spać w dzień i zasypia np o 17 wstaje po chwili i dalej wariuje do późnej nocy. Ma dwa lata.wulkan energii. Chociaż bardzo się staram pilnować tego typu rzeczy . Czasem nie daje rady. Bo ja po całym dniu padam na twarz a on nadal ma siłę na zabawę czasem bez żadnego snu .

Gość Mama 2 plus 2
O Wit D nie po powinno się zapominać. Klimat mamy taki ze spokojnie można dawać cały rok. Wiem bo starszy syn przy okazji urazu miał badania poziomu Wit D i miał duży niedobór mimo że było lato i codziennie był na dworze. Od tamtej pory daje cały rok, teraz już ma prawie 10 lat więc bierze w tabletce 1000 j, o młodszym też nie zapominam. A lekarz mówił, że jakby zbadać wszystkie dzieci to u większości wyjdzie niedobór jeśli nie biorą.

Gość gość
gość dziś W najlepszym wypadku masz " hajnida", czyli dziecko hnb, w najgorszym po prostu zaburzone. U mnie to samo, syn ma dwa lata. Tyle, że jest też chory niestety na taką chorobę, która wywołuje bóle reumatyczne, sztywność stawów, bóle głowy, senność, zmęczenie, rozdrażnienie. Wtedy jest nie do zniesienia, bo chce się bawić,ale jest zły przez ból, jak jest zły to wściekłość trzyma go przed odprężeniem i zaśnięciem. Ogólnie masakra, ale i tak staram się mu wtedy najwyżej przez sen dawać leki i też wtedy wit D, po tym mycie zębów, czasem przez sen go przebieram w piżamę, nie ma bata, jak padnie przed rytuałem wieczornego szykowania się do spania (kąpiel lub tylko sama toaletka, leki) to musi to przejść na śpiocha.

Gość gość
Leza obok pampersow, zawzze rano przy zmianie pizamki dostaje kapsulke

Gość gość
O kurde, ja w lecie nie podawałam, bo było tyle słońca, ze myślałam, ze pochłonie wystarczajaco naturalnej witaminy:O to jednak lepiej cały rok. Tez czasem zapominałam i teraz widze, Po wpisie pani wyzej, ze jednak powinno sie podawać cały rok:/

Gość gość
Wg nowych zaleceń wit d stosuje się okrągły rok. Nigdy nie zapominam.

Gość gość
Nie zapominam podaje dziecku codziennie

Gość gość
Zawsze po śniadaniu podaję, więc pamiętam bo to już weszło mi w nawyk. Podaję cały rok dziecku i sobie

Gość gość
A jak dlugo trzeba ja podawac? Polozna mi powiedziala ze przez 2 lata.

Gość gość
Bywa ze zdarzy mi się zapomnieć ale przeważnie pamiętam. Zawsze podaje wieczorem przed myciem zębów. Wit D w przypadku mojej córki jest dodatkowo zalecana w większych dawkach ze względu na koślawość kolan.

Gość gość
Pamiętam zawsze. Zaraz po śniadaniu. Pilnuję tego.

Gość gość
A co jeśli dziecko spożywa produkty w których też jest Wit D? Np danonki czy mleko? Nie mówiąc już o innych rzeczach w jedzeniu. Czy podając też sztuczna Wit nie będzie miał nadmiaru? A to też przecież szkodzi.

Gość gość
nie jedna tabletkę na tydzień dawałam. karmolam piersi do 3 lat i wychodziłam na dwór zdrowo żyłam ja i synek. synek ma 15 lat i jest mega zdrowy i zdolny