Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

12 listopada ustawowo wolny od pracy

Polecane posty

Gość gość

W tym roku. Cieszycie się ?

Gość gość
Tak. Z dziecmi moze na dlugi weekend gdzies wyjezdziemy :)

Gość gość
Teraz wszyscy będą na hurra rezerwować wiec się spiesz

Gość gość
Tak, cieszę się :)

Gość gość
Nie . To paskudna ustawa , ktora faworyzuje jedną część społeczeństwa. Nie ma znaczenia od kogo wyszła. Dla mnie 12 listopada to zamknięte przedszkole, a ja i mąż w pracy. Nie wszyscy pracują w handlu czy są nauczycielami. Szpital, dworce, komunikacja, apteka to wszystko musi byc otwarte. Ja do pracy muszę iść, bo 12 listopada dzieci nie przestaną przychodzić na świat i mój mąż także musi iść, bo zakład komunikacyjny nie stanie 12 listopada. Ale przedzszkole zamknięte, bo wolne!

Gość gość
Z jednej strony fajnie, że odpoczniemy, z drugiej będziemy oboje z mężem dniówke w plecy ( razem 260 zł) a mamy teraz bardzo duzo wydatków, OC pod koniec października trzeba opłacić, dach w domu do naprawy, wegiel kupić, więc nawet te 260 zł by nas odrobinkę ratowały.

Gość gość
Ja się cieszę, bo i tak miałam zaplanowany urlop na pierwsze 2 tyg listopada, więc jeden dzień urlopu więcej do wykorzystania na potem :-D

Gość gość
Zawsze ktoś będzie narzekał, bo w tym czasie musi pracować. Niestety decydując się na jakąś pracę/branże musimy brać pod uwagę wszystkie za i przeciw. Mój mąż ma własną działalność i też będzie stratny. Kuzynki mąż pracuje w więziennictwie jako strażnik (teraz już nie ma wcześniejszych emerytur, przywilejów itp.). Ktoś się cieszy, a ktoś żałuje

Gość gość
Ja rozumiem, że w święto jest wolne, ale dzień po to jest przesada. Oni zrobili to wolne, bo chcą zwiezc onr, jeśli Ci prawdziwi Polacy będą mieli wolne to więcej ich przyjedzie do Warszawy. Tyle, o to szło.

Gość gość
tak ja handel ,maż produkcja wiec pasuje :)

Gość gość
Obliczono,ile dodatkowy dzien wolny bedzie kosztowac gospodarke, Spadek PKB o ).0,3% co wyniesie 6 mld zł. Ponadto poniewaz ustawa wyszla w ostatniej chwili, bedze wielki problem z odwoływaniem operacji, zabiegów, wizyt lekarskich, spraw sadowych, spotkan biznesowych itd, co spowoduje zamieszanie i wegeneruje wielkie koszty. Zapłacimy my wszyscy, podatnicy.

Gość gość
Ale będzie taki piękny marsz.

Gość gość
Tak ciesze bo będę miała długi weekend .

Gość gość
No i policja z calego kraju bedzie na nogi postawiona, bo wiadomo że ONR wywola burdy - taki osobliwy 'patriotyzm'...

Gość gość
no chyba logiczne, że się cieszę ! CZŁOWIEK zapiertala od rana po noc d**y nie czuję i jeszcze ma narzekać, że wolne dostał :-d To chyba tylko jakiś debil będzie narzekał :-o

Gość gość
Ja miałam mieć w tym dniu sprawę w sądzie. Siostra specjalnie ze stanów miała przelecieć. A teraz nie wiadomo na kiedy przeloza :(

Gość gość
Pani pielegniarko Pani pracuje też w weekend, mąż kierowca też to kto wtedy zajmuje się dzieckiem? Też będę pracować 12 bo mam swoją kwiaciarnie, mąż prowadzi pizzerie i też będzie pracował, dzień jak co dzień. Trochę Pani przesadza. Owszem pomysł na wolne beznadziejny ale nie dlatego że jakaś pielęgniarka musi iść do pracy, ale bardziej dlatego ze np w sądach masa spraw spadnie z wokandy, a terminy są odległe, ludzie po kilka miesięcy będą czekać na kolejne-to jest akurat straszne.

Gość gość
17:40 - debil to cie zrobił po pijaku, a debilka nie wyskrobała w pore i dlatego jesteś taka ułomna, posiurska mendo powalona.