Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zagadka nienawiści do kur domowych rozwiązana

Polecane posty

Gość gość

Kury domowe postrzegane są przez ludzi pracujących jako pasożyty społeczne. Tylko biorą niczego od siebie nie dając. Gdyby wasza praca w domu była normalnie oskładkowana i płaciłybyście PIT tak jak każdy uczciwie pracujący człowiek to nikt by się Was nie czepiał.

Gość gość
Ale jest jakiś przymus pracy? Kobiety/matki które nie pracują zawodowo to jakby wykonują te sama robotę która robią ludzie pracujący zawodowo wiec co tu oskladkowywać?

Gość gość
Napisze z punktu widzenia osoby pracujacej.I powiem tak pracuje bo musze.Moja praca jest nudna typowa praca biurowa.Czasem mam wyrzuty sumienia ze bedac z dziecmi w domu robilabym ciekawsze rzeczy.I tak jest gdy mam urlop mam czas dla dzieci, meza i siebie.Do pracy chodze tylko dla pieniedzy. Czekam tylko na przyslowiowa15 .Przyslowiowa kura domowa ma czas na wszystko.

Gość gość
gość dziś Jak uzyskujesz jakąś korzyść, w tym przypadku - utrzymuje cię mąż, to musisz odprowadzić od tego podatek.

Gość gość
Tak z ciekawości Jeśli jestem w domu i nie mam żadnego dochodu to od czego mam odprowadzać podatek ? składki ?

Gość gość
gość dziś A skąd masz pieniadze na pokrycie kosztów mieszkania, skąd masz na jedzenie, ubranie, kosmetyki itd?

Gość gość
Nie moge zrozumiec dlaczego ludzie tak skupiaja sie na innych zamiast na sobie? Nuda, brak wrazen w zyciu? Co mnie obchodzi jak inny czlowiek spedza czas? Pracuje czy nie? Chyba kazdy z nas moze decydowac o sobie? Swoja droga kobiety sa dla siebie okrutne. Nie slyszalam z ust mezczyzny tyle obelg w strone kobiety, co od innej kobiety. Smutne to

Gość gość
gość dziś Nie obchodzi mnie jak dany człowiek spędza czas. Obchodzi mnie jednak to, że jest pewna niesprawiedliwość społeczna i nie ma solidarności. Ten dany czlowiek, który nie pracuje nie płaci podatków, skladek emerytalnych itd. Mimo tego korzysta z wszystkiego na co składają się ludzie pracujący: cała infrastruktura, jego dzieci korzystają ze szkół, służby zdrowia nie płacąc za to, pobiera 500+. Człowiek, który pracuje MUSI oddać na rzecz panswta niemal połowę wypracowanych przez siebie dochodów. Dlatego inetersuje mnie aby w moim kraju było jak najmniej pasożytów. A czas niech spędzają sobie jak chcą.

Gość gość
Powiedzmy facet zarabia 10000 zł . Od tego płaci 33 % wszystkich składek podatek itd . W domu jest zona która nie pracuje zawodowo i nie ma żadnych dochodów i 2 dzieci . Ile zona powinna płacić podatku ?

Gość gość
Kolejne 33% od pozostalych pieniedzy meza

Gość gość
Gosc 21.49 czyli zazdrosc? Jesli masz z tym problem to rzuc prace. Tez bedziesz korzystac za nic ;)

Gość gość
gość dziś Tak niech każdy rzuci pracę najlepiej i przejdzie na utrzymanie.... Czyje?

Gość gość
gość dziś No to oblicz dokładnie ile ?

Gość gość
Gosc 21.49 czyli zazdrosc? Jesli masz z tym problem to rzuc prace. Tez bedziesz korzystac za nic oczko.gif xxx Jak ktoś na tobie pasożytuje albo kradnie twoje pieniądze to co czujesz? Zadrościsz mu?

Gość gość
Gosc 22.02 Rece opadaja. Mowa o kurach domowych, ktorymi zazwyczaj sa matki malych dzieci! Masz problem z tym, zein a kobieta moze soboe pozwolic na siedzenie w do.u i opieke nad dziecmi, rodzina? To zostaw prace i zajmij sie domem. Czego wy zazdroscicie kobiety?

Gość gość
22.06 ale czego zazdroscic? Jesli dana osoba sie utrzymuje nie zebrze? Widocznie tak dogadala sie z mezem i Maga sobie na to pozwolic. O co chodzi? Podatki i tak bym odprowadzala!

Gość gość
gość dziś Odpowiedź masz powyżej. I to nie jest zazdrość. Niech zapłacą odpowiedni podatek i niech siedzą sobie w dou. Nawet do śmierci.

Gość gość
gość dziś Jak chcesz odprowadzać podatek od dochodu który = 0 ?

Gość gość
Autorko a jak ty niby utrzymujesz te kobiety ?

Gość gość
22.11 owszem to jest zazdrosc. Ktos inny korzysta z tego co Ty bez placenia. Tylko moim zdaniem to chore podejscie. Podatki sa i beda. Jesli boli Cie, ze Ty placisz, a sasiadka nie to przestan pracowac. Jesli natomiast uwazasz, ze wolisz prace to pracuj i chwala Ci, ale w niczym nie jestes lepsza od matki polki. Moze kiedys zrozumiesz

Gość gość
dziś Czy odczuwasz zazdrość w stosunku do złodzieja? Jak ten złodziej ukradnie ci torebkę, którą kupiłaś za swoje pieniądze to zazdrościsz mu, że będzie korzystał z czegoś za co ty musiałaś zapłacić?

Gość gość
22.20 ale mi kobieta siedzaca w domu, ktora maz utrzymuje nie kradnie niczego. Podatki bede placoc nawet jesli ona zacznoe pracowac. Natomiast to jej maz ja utrzymuje. Nie panstwo z podatkow. Oczywiscie wykluczam tu patologie

Gość gość
gość dziś Jaki dochód zero? Przecież ta kobieta madochód w naturze od swojego męża. Ma mieszkanie, jedzenie do tego kasę na drobne wydatki. Jeśli dogadała się z mężem, że ten będzie ją utzymywał to niech ten mąż płaci jej ten składki i podatek dochodowy.

Gość gość
gość dziś gość dziś Nie obchodzi mnie jak dany człowiek spędza czas. Obchodzi mnie jednak to, że jest pewna niesprawiedliwość społeczna i nie ma solidarności. Ten dany czlowiek, który nie pracuje nie płaci podatków, skladek emerytalnych itd. Mimo tego korzysta z wszystkiego na co składają się ludzie pracujący: cała infrastruktura, jego dzieci korzystają ze szkół, służby zdrowia nie płacąc za to, pobiera 500+. Człowiek, który pracuje MUSI oddać na rzecz panswta niemal połowę wypracowanych przez siebie dochodów. Dlatego inetersuje mnie aby w moim kraju było jak najmniej pasożytów. A czas niech spędzają sobie jak chcą. xx Bo taka jest rola panstwa : Troska o obywateli. Jak ci sie to nie podoba to sio.. zmieniaj prawo. Teraz mozesz sobie co najwyzej poszczekac na kafe. Wylacznie tyle :)

Gość gość
22.22 to niesamowite, ze ludzi tak kole w oczy, ze ktos ma inaczej.

Gość gość
gość dziś Tylko, że jak większosć osób przestanie płacić podatki, to ty pracując będziesz musiała płacić więcej. Jeśli trzeba zapłacić za coś 100 zł i ma zrzucić się na to 5 osób to wszyscy zapłacą po 20 zł. Ale jeśli 4 tych osób stwierdzi, że się zrzucać nie będzie to ta jedna będzie musiala zapłacić 100 zł sama. A i tak te 4 osoby będą korzystać z tego za co zapłaciła ta jedna osoba. Weź trochę pomyśl, co?

Gość gość
Autorko pierdzielisz jak potłuczona hehehe

Gość gość
gość dziś Oczywiście. Tak samo powinniśmy poklepywać po plecach złodziei i oszustów. Co nam do tego, że oni mają inaczej niż my? W Polsce krętactwo i cwaniactwo jest w modzie.

Gość gość
22.25 brawo! Choc nawet nie chodzi o szczekanie na kafe, mnie fascynuje wrecz podejscie kobiety do innej kobiety. Dlaczego mamy w obec siebie tyle zlosci, albo nawet nienawisci...

Gość gość
bo jesteście k*****ami