Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zagadka nienawiści do kur domowych rozwiązana

Polecane posty

Gość gość
Mimo ,ze oboje jestesmy po tej samej politechnice, jestem teraz z dziecmi w domu , tak wygoidniej całej rodzinie. Nasza wspolna decyzja, wiec oczywiste jest,ze mąz placi za mnie wszelkie skladki ubezpieczeniowe . Nie pobieram pensji, wiec nie place podatkow. Jesli by byl taki wymóg ,mozna by bylo tez opodatkowac moje dzieci, skoro nie pracuja a korzystaja z pieniedzy zarobionych przez męza. A co z naszym psem ? :)

Gość gość
22.26 mysle. Jesli rodzina jest w stanie utrzymac sie z jednej pensji to nie mam z tym problemu.

Gość gość
22.33 powinnas odprowadzac podatek za psa, dzieci i mikrofalowke jesli uzywasz wiecej niz raz dziennie ;) kobieta kobiecie by oczy wydlubala tak po prostu.

Gość gość
Hm, na innych tego typu tematach wciąż czytam, że mąż, aby utrzymać żonę i dzieci, musi zapierdzielać na dwóch etatach... To jakby nie patrzeć, płaci podatki podwójnie, więc można by przyjąć, że płaci za siebie i za żonę:) I teoria pasożytnicza pada ;)

Gość gość
Zatrudniajac nianke to płacisz płatną Kure domową? Robi to samo co matka w domu (czyt. Kurs domowa) tylko za kasę jakby kura bezpłatna była nianka to już nie jest kura

Gość gość
Abstrac***ac od kur domowych, mam pytanie. Czy przyjdzie dzien, ze kobiety w Polsce beda juz nawet nie za soba, ale przynajmniej nie przeciw sobie? Mam nadzieje. Pod tym wzgledem powinnismy brac przyklad z panow.

Gość gość
22.50 tu chodzi o to, ze kobiety zazdroszcza innym kobietom, ze tamte siedza i nic nie robia. Tylko tyle. Nianki pracuja ( sa objete umowa)

Gość gość
Ale to bez sensu bo nianka robi to samo i nawet mniej niż kura domowa. Jedyna różnice to kasa. Niania nie zawsze sprząta, gotuje, itd a kura domowa zazwyczaj tak

Gość gość
Autorko Ty głupia pindo, weź z łaski swojej jutro jak będziesz szła paragon ze spozywczaka i dobrze się przyjrzyj. Tutaj na samym dole co masz ????????? Podatek pindo płaci każdy a nie tylko ten co pracuje !!!! Rozumiesz ?!!! Kupujesz te bułkę za 50 gr i płacisz ten j****y podatek . Aleś dobrze wymyśliła że siedzą te kobiety w domu i nie pracują i za coś muszą żyć. A więc albo Cię stać kuzwa na to żeby nie łazić do pracy albo idziesz bo Cię kuzwa nie stać na kawałek chleba i dach nad głową. Dotarło wykształcona kobieto ? Teraz udowodnilas że masz pusto we łbie . A jutro sprawdź ile podatku za chleb zaplacilas. Ja p*****le jakim to głupim trzeba być.....

Gość gość
To jeszcze raz ja . Ta praca nieopodatkowana to wychowywanie dzieci które oddadzą milionowe wpływy państwu jak pójdą do pracy . Inaczej rząd nie wymyslilby 500 + i innych form dofinansowania rodzin. Wiec weź może poczytaj albo weź sie za robotę jak zazdroscisz . Opcja bogatego meza też jest dobra tylko kto by taką głupia chciał.

Gość gość
22.14ja mysle, ze wiekszosc kobiet chcialaby moc pozwolic sobie byc kura domowa, zadne podatki nie bylyby wtedy problemem. Zawisc i zazdrosc w wiekszosci przypadkow kieruje tutejsze wypowiedzi

Gość gość
Okazuje się, że polskie kobiety zazdroszczą złodziejom, bo oni za darmo mają to, za co inni muszą płacic. Kafe jest bardzo ksztalcąca. Aha. I istenieje coś takiego jak opiekuńcze pańswto. Państwo ma, państwo da. Nie rozumieją kwoczki, że pieniądze "państwa" to pieniądze ludzi, którzy płacą podatki.

Gość gość
gość dziś Pindą to jesteś ty. Chodzi o to, jakich podatków niektórzy nie płacą. Vat płacą wszyscy. Zusy i PIT płacą tylko pracujący. Kury na tym żerują.

Gość gość
Ta praca nieopodatkowana to wychowywanie dzieci które oddadzą milionowe wpływy państwu jak pójdą do pracy . xxx Chyba, ze pójdą w ślady mamusi i same zostaną kwoczkami, płacącymi jedyie podatki od bułek w sklepie. Czyli śmieszne grosze.

Gość gość
gość dziś To jeszcze raz ja . Ta praca nieopodatkowana to wychowywanie dzieci które oddadzą milionowe wpływy państwu jak pójdą do pracy . Inaczej rząd nie wymyslilby 500 + i innych form dofinansowania rodzin. Wiec weź może poczytaj albo weź sie za robotę jak zazdroscisz . Opcja bogatego meza też jest dobra tylko kto by taką głupia chciał. xxx Aleś Ty głupiutka w swym zero jedynkowej interpretacji sytuacji w Polsce :D Otóż matki pracujące też mają dzieci, które odpowiednie stymulowane, mając odpowiednie wzorce w rodzicach z aspiracjami zawodowymi również oddadzą państwu podatki.

Gość gość
Jeżeli rodzinę stać, by kobieta była w domu z dziećmi i nie pracowała, to najpewniej mąż zarabia dużo.. A zarabiając dużo, odprowadza większe podatki. Więc odprowadza większy podatek, za siebie i za żonę. Pewnie i tak większy, niż taka autorka z mężem razem wzięci.

Gość gość
Agresywna pani ktora napisala ze kury domowe placa podatek vat jest zenujaca. Laski nie robisz, przykro mi. A o dochodowym slyszalas?

Gość gość
Kretynka! Pluje sama na siebie i pod sobą dołki kopie. Nie zdziwiłabym się gdyby okazało się, że jest porzuconym facetem albo raczej świeżo upieczonym tatusiem... Pewnie 2 w 1.

Gość gość
Ale głupie zawistne durne baby :)ja jestem kura domowa i dobrze mi z tym,mam czas dla siebie nie musze wstawać o 6 rano i jestem szczęśliwa

Gość gość
gość dziś Na pewno wiekszy niż ja z moim mężem. Tak, ty juz to najlepiej wiesz. Brezisz. A tak poza tym, taka kurka nie jest swoim mężem, a mążnią. Mąż pracuje a ona pasożytuje. Mąż odprowadza podatki ze swojej pensji a ona tylko konsumuje. Jesli mąż taki bogaty i sie umówili, że ona nie będzie pracować, to iech opłaca za nią WSZYSTKIE składki i PIT. Co w tym trudngo?

Gość gość
dziś Nie musisz wstawać o 6-tej ale wstajesz o 5-tej :-D Tak, wiemy, że ci dobrze. Np. takiemu złodziejowi, którego nikt nie złapie też dobrze.

Gość gość
wczoraj Teoria pasozytnicza nie pada. Bo on nie płaci podatków za żonę. Tylko za siebie. Jakoś na koncie emerytalnym żony od pracy męża pieniędzy nie przybywa, a podatku dochodowego płaci mniej niż powinien, bo ma niepracującą żonę. Równie dobrze mogę powiedzieć, że za mnie podatki placi mój bogaty sąsiad bo on pracuje na 3 etetach, więc płaci za siebie, za mnie i za inną sąsiadkę.

Gość gość
Ja nie znoszę pasożytów i tyle, najlepsze że taka pasozytuje najbardziej na osobie która ponoc kocha.

Gość gość
Przecież pracownica ZUS czy innego bezporduktywnego urzędu nie płaci podatków ani składek na NFZ. Wszystko co zarabia pochodzi z budżetu, a później do niego wraca,jej "podatki" to kreatywna księgowość. Zarabia to mąż kury domowej mogący dzięki niej się rozwijać i więcej daje budżetowi i państwu płacąc np. 5 000 podatku za siebie i żonę niż biurwa z budżetówki.

Gość gość
Tak tak ... śmiech na sali . A Ty czego nie płacisz ... zusow????? Od każdego produktu czy usługi jest odprowadzany podatek vat . Na logike małżeństwo z dwójką dzieci ma większe potrzeby niż osoba która rodziny nie ma więc ktoś to musi zarobić. Wiec jeśli ona " nie pracuje " to mąż automatycznie musi zarobić więcej chyba że żyją w biedzie. Po prostu jesteś zacofana nikt nie każe Ci większych podatków płacić. I do tego zazdrosna jak cholera . Powinnaś się cieszyć że masz więcej pieniędzy bo też pracujesz ale nie ... czyli praca boli i posiedzieć z dupa by się chciało. Skończ zaglądać innym do garów bo swoich nie upilnujesz

Gość gość
gość dziś Biurwa z budżetówki pacuje. Cokolwiek byś nie myśała o niej, to ta kobieta pracuje. Pracuje w państwowym urzędzie, wieć dostaje wynagrodzenia od państwa. Ta burwa zwykle też mam męż, który pracuje i "dzięki niej może się rozwijać" :-D i też płaci podatki. Kura domowa nie pracuje. A jeśli w jakiś wyjątkowy spoób przyczynia się do tego, ze mąż się rozwija, to niech ten mąż płaci jej za to normalną pensję, w tym składki pracowanicze. Jesli kura jest na utrzymaniu mężą i nic nie robi to pasozytuje - tak na swoim mężu jak i na innych podatnikach. Jeśli kura siedząca w domu robi coś wyjątkowego dla swojego męża, czyli dla niego pracuje, to niech zostanie potraktowana przez niego jako pracownik. Ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Gość gość
Ale was to boli. Masakra. No masakra. Ja nie mogę. No szok. Tylko tutaj wiecznie i wiecznie czytam, że niepracujwca żona to pasożyty. Nikt się z wami tak naprawdę z tym nie zgadza. Żona może brać męża emeryturę po jego smierci, więc nikt się z wami nie zgadza w tych osadach.

Gość gość
Dałabym wiele by móc zostać taką kurą domową. Byłabym bardzo szczęśliwa. No ale trzeba zapierdalać w pracy, w domu i z dziećmi. Ekstra życie.

Gość gość
dziś Co to znaczy, że nikt się niezgadza, skoro wieleosób pisze, że to pasożyty???