Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie złożyłam wniosku o pięćset plus

Polecane posty

Gość gość

Miałam zawirowania w ostatnich miesiącach, ciężko zachorowałam i całkiem zapomniałam złożyć wniosek. Dziś mi przypomniała koleżanka i powiedziała że muszę złożyć do końca października a wtedy pieniądze będą w grudniu, a za październik i listopad nie dostanę. Zna się któraś z Was?

Gość gość
Czy dostanę wyrównanie?

Gość gość
Hej tak to prawda żeby dostać w grudniu musisz złożyć do końca października. Wyrównanie chyba za listopad dostaniesz

Gość gość
Czyli za październik już Nie?

Gość gość
Ale się obudziłaś haha co za krettnka

Gość gość
Nie żeby dostać w październiku wniosek składało się w sierpniu

Gość gość
Jeśli wniosek złożymy we wrześniu, świadczenie za październik i listopad otrzymamy do 30 listopada (czyli nastąpi miesięczna przerwa w wypłacie świadczenia, a w listopadzie otrzymamy pieniądze za dwa miesiące);Analogicznie, jeśli wniosek złożymy w październiku, wypłata świadczenia za październik, listopad i grudzień nastąpi do 31 grudnia (dwa miesiące przerwy w wypłacie świadczenia, w grudniu wypłata za trzy miesiące);Uwaga. Jeśli wniosek złożymy później, niż w październiku, nie dostaniemy wyrównania za wcześniejsze miesiące - prawo do świadczenia wychowawczego zostanie ustalone od miesiąca złożenia wniosku. W grudniu dostaniesz 3 tysiące

Gość gość
Ja też zapomniałam. Złożyłam wczoraj. W mopsie powiedzieli, że jeśli złoże wniosek do końca października, to w listopadzie będzie wyrównanie za październik.

Gość gość
Dzięki bardzo za odpowiedzi. Już wszystko wiem. Idę do złożyć.

Gość gość
10:05 To źle Ci powiedzieli, bo na rozpatrzenie wniosku maja 2 miesiące i w listopadzie nie dostaniesz.

Gość gość
Moze tak byc, choc niekoniecznie. Jezeli om sie zechce rozpatrzyc wniosek wczesniej, to pieniadze moga przyjsc wczesniej. Mi sie tak udalo. Zeby nie miec przerwy w wyplacie swiadczen musialabym zlozyc wniosek do konca sierpnia. Wyszlo jak wyszlo, zlozylam pod koniec wrzesnia, wiec kasa powinna byc w listopadzie. W poniedzialek dostalam telefon, ze decyzja jest do odebrania. Wczoraj mialam przelew. Szok :)

Gość gość
10.32 Maja max 2 miesiące. Czyli mogą wyrobić się wcześniej. Jeżeli ropzatrza wniosek wcześniej, bo dany urząd ma taką możliwość, czyli mniejsze już teraz kolejki, to dobrze jej powiedzieli.

Gość gość
Dzwoniłam do opsu w dużym mieście. Na obecną chwilę w tym mieście jak i w większości miast w Polsce są rozpatrywane wnioski z początku września. Wiec jeśli ktoś złożył wniosek w listopadzie to pieniądze dostanę dopiero w grudniu z wyrównaniem

Gość gość
Złoży wniosek w październiku miało być.