Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość anastazja30303

czy wypada zaprosic tylko jednego brata ktory bedzie chrzestnym

Polecane posty

Gość gość anastazja30303

Planujemy chrzest naszego drugiego dziecka. Moj maz ma 6 rodzenstwa ja mam 1 siostre. Kiedy chrzcilismy starsza corke zaprosilismy wszystkich bylo lacznie prawie 30 osob i posiadowka do wieczora. Od kilku lat kontakty sie rozluznily i nikt sie caly rok nie spotyka. Czy wypada zaprosic tylko 1 brata z 6 rodzenstwa oraz dziedkow? Czy nie wypada pomijac reszty? Z mojej str rodzice i siostra.

Gość gość
Mój brat jak chrzcił drugie dziecko, też zaprosił tylko jednego brata, który był chrzestnym(było nas czworo) i ani ja ani mój brat nie mieliśmy pretensji , że nas nie zaprosił.

Gość gość
A siostra jest chrzestna? Bo jak nie, to nie powinnas jej zapraszac. Albo tyllo dziadkowie i chrzestni albo też wasze rodzenstwo. Ile tych dzieci planujesz i przyszlych chrztów? Jak tylko dwoje to nie rob kwasow w rodzinie bo nieciekawie to będzie wygladalo jak swoja siostre zaprosisz a rodzenstwa meza nie. Jak kontakty sie rozluznily to albo brat was oleje i to ci pokaże, ze nie warto o nie zabiegac albo właśnie będzie okazja, zeby je odnowić.

Gość gość
Gosciu z 14.59 A twoja bratowa swojego rodzenstwa nie ma? Ja tez bym sie na twoim miejscu nie czula urazona. Jak ktos chce zrobić male przyjecie tylko z chrzestnymi i dziadkami to ok. Ale faworyzowanie rodzeństwa jednej strony (zwykle żony) juz nie jest.

Gość gość
Ja mam tylko jedna siostre ktora bedzie teraz chrzestna. Autorka.

Gość gość
To ok. Zapraszacie tylko dziadków i chrzestnych i jest male przyjecie z okazji chrztu.

Gość gość
U mojego meza w rodzinie brat zrobił chrzciny i zaprosił tylko jednego brata jako chrzesnego (łącznie jest ich czworo rodzeństwa ) i dziadków, powiem Wam że niesmak duży powstały rodzinie. Można przecież zrobić po chrzcinach kawę +ciasto i wystarczy, a nie zapraszać tylko jedna osoba z rodzeństwa, to jest nienormalne

Gość gość
Szwagier też popełnił tą gafę, ma dwóch braci, a zaprosił tylko jednego. Siara na maksa, a kontakty mają bdb . Niesmak pozostał. Wolałabym pożyczyć kasę, a nie głupio się tłumaczyć że nie mają pieniędzy. To raptem 2 osoby więcej na przyjęciu

Gość gość
U nas trochę inna sytuacja i uważam że wszystko zależy od rodziny. Mam już starszego syna i jak wyprawiamy mu urodziny to zapraszamy moją siostrę, brata męża i dziadków. Jeden brat męża z żoną i dzieckiem nie są zapraszani bo ich syn ma uczulenie na koty a my mamy. Oni to rozumieją i jest spoko. Jeśli kontakty z pozostałą rodziną się rozluźniły to bym nie zapraszała, poza tym zawsze możesz powiedzieć że to skromne przyjęcie i nie chcecie się wykosztować.