Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przytyłam w ciąży 5 kilo a mam rozstępy

Polecane posty

Gość gość

Jestem szczupła( gdyby nie brzuch) jestem w 9 Miesiącu ciąży i cały brzuch w rozstępach... Myślałam ze jak przytyłam zaledwie 5 kg nic mi się nie stanie.. znacie jakieś zabiegi na rozstępy? A może lepiej zakryc je tatuazem na cały brzuch? Chyba zrobię to ostatnie choć bardzo podobaja mi się czyste brzuszki, bez dziar .. No ale chyba lepiej to niż obrzydliwe fioletowe rozstępy u młodej kobiety...

Gość gość
Ty na serio? Rozumiem, że brzuch ci się nie powiększył nawet na centymetr przez całą ciążę? :D

Gość gość
5 kilo przytyłam, brzuch mam wielki, napisałam ze jestem szczupła gdyby nie brzuch... wszystko poszło tylko i wyłącznie w brzuch Wiec jest cały w rozstepach ...

Gość gość
gość dziś No to chyba LOGICZNE, że przy takim rozciągnięciu skóry włókna kolagenowe nie wytrzymały? Nie wiem, co ciebie tu dziwi?

Gość gość
00:59 to ze przytyłam tylko 5 kilo a nie 20 jak inne kobiety a jednak mam rozstępy.. Plus zadałam pytanie jakie zabiegi polecacie lub czy przykryć tatuazem brzuch jeśli będzie katastrofa po porodzie

Gość gość
gość dziś Kobieto, zrozum, że rozstępy masz dlatego, że powiększył się brzuch, a więc rozciągnęła się skóra na nim! Jedynym sposobem, żeby tych rozstępów nie było byłby brak ciąży.

Gość gość
1:32 pisze facet czy kobieta? Rozumiem ze są już rozstępy Wiec pytam się jakie zabiegi polecacie na rozjaśnienie ich lub czy dziara byłaby dobrym pomysłem. Czego nie rozumiesz? Przecież napisałam ze już mam a nie jak zrobić zeby samo zniknelo!!! Tylko jaki zabieg polecacie wykonać zeby się zmniejszyły czy coś

Gość gość
gość dziś Rozumiesz, że są, tylko pojęcia nie masz, skąd się wzięły, bo przecież " nie przytyłaś" :D Radiofrekwencja mikroigłowa dobrze działa, nawet na stare rozstępy (ale wiadomo, że najlepiej na świeże). Albo fraxel. Zanim zrobisz zabieg smaruj maściami na blizny, typu cepan czy contractubex. Na świeże rozstępy także osocze bogatopłytkowe może pomóc (ogólnie bardzo fajny zabieg na wszelkie świeże blizny etc.).

Gość gość
Ja przytyłam 1.5 kg, brzuch miałam malutki, co mi każdy zdziwiony mówił, bo ponoć w 38 tc wyglądał na 33 tc. Przez ciąże smarowałam brzuch - przed porodem pojawiły się dwa rozstępy, po porodzie kolejne dwa. Ile byś nie przytyła to skóra musi się rozciągnąć. Niektórzy mają skłonności do zmian skórnych i tyle. Smaruje rozstępy preparatami do blizn po cc - ładnie się zmniejszą i zbledną.

Gość gość
Nie chce Cie straszyc ale rozstepy to moze byc Twoj najmniejszy problem. Ja po dwoch ciazach mam rozciagniete powloki brzuszne ( brzuchy w ciazy jak na blizniaki). I rozciagnieta skore, ktora sie nie wstapi juz. Rozstepy tez mam. Najpierw zobacz czy brzuch wroci do normalnego wygladu po ciazy. Ja bym wiele dala by miec normalny i te rozstepy bylabym w stanie zniesc. Po czasie przeciez bledna.

Gość gość
Jak to mozliwe zeby przy prawidlowej wadze przytyc w ciazy tylko 5 kg ??

Gość gość
przeciez napisała ze "Myślałam ze jak przytyłam zaledwie 5 kg nic mi się nie stanie" ... " bardzo podobaja mi się czyste brzuszk" sie panna głodziła. Tam pal licho dzieciaka , bo płód to pasozyt wyciagnie wszystko z organizmu matki, sobie krzywdy nie da zrobic. Jak autorce za niedługo posypią się zeby, włosy zaczną wypadac,paznokcie zaczną rozdwajac i krzywić to przynajmniej bedzie dumna z , no właśnie z czego? .. bo zaden tatuator nie podejmie się nakladania tuszu na świeże blizny - rozstępy. Żaden szanujący swoja prace tatuator, pewnie jakiś konował sie za to wezmie, dla kasy:x No ale powodzenia.

Gość gość
Bardzo świeże to nie, ale tak za pół roku mogłaby to przykryć tatuażem. Tylko jak zajdzie w kolejną ciąże lub zwyczajnie przytyje to efekt będzie ten sam. Najwyraźniej ma bardzo nieelastyczną skórę, co połączone z jej niską wagą, dało efekt jaki dało.

Gość gość
Jeszcze taka sprawa - duża ilość wagi z rekomendowanego 15 do 20kg to woda. Ciało zbiera wodę zanim pojawi się tłuszcz czy widoczny brzuszek. To w teorii może jak nie zapobiec, to polepszyć stan brzucha bo skóra nie zacznie się nagle bardzo szybko rozciągać w połowie drugiego trymestru. Jak autorka z płaskiego brzucha nagle przeszła na wielki ciążowy to jak miała skóra to wytrzymać?

Gość gość
Wszystko zalezy jak sie wchlonie, mi rozstepy jasnialy kilka lat. Tkanka pod skora musiala sie odbudowac. Zaden tatuazysta nie wprowadzi pigmentu pod skore gdy ta jest naruszona, tylko dlatego ze po jej zagojeniu niewiadomo jak rozlozy sie tusz i z np slicznego kwiatuszka moze powstac brejowata bezksztaltna brylka nieco ,przypominajaca salate ,a z golebia pelikan ze skrzydlami pterodaktyla.:D

Gość gość
10:41 rekomendowanego :o przez kogo?

Gość gość
gość dziś 00:59 to ze przytyłam tylko 5 kilo a nie 20 jak inne kobiety a jednak mam rozstępy.. x Właśnie, że te kobiety przytyły tylko 5 kilo idiotko. Do 15 kg to wody płodowe, dziecko, łożysko, związana woda, powiększone piersi. Więc przybierasz do 15kg, a resztę dopiero możesz powiedzieć, że jest przytyte. Ty w tej ciąży schudłaś z 5 kilo, a nie przytyłaś. Jak można nie rozumieć, że rozstępy robią się na skutek rozciągnięcia skóry, niekoniecznie z nadwagi. Zabiegi na rozstępy? A co? Kafeteria umiesz w pasek u góry monitora wpisać, a zabiegi na rozstępy już nie?

Gość gość
12:27 jest milion zabiegów a chciałabym się doradzic jaki najskuteczniejszy i jakie macie z tym doświadczenia i czy można zrobić np z 2 miesiące po porodzie czy czekać dłużej

Gość gość
Może skora wchłonie się.. w końcu to tez zależy od wieku jak kobieta reaguje na ciąże

Gość gość
Widocznie masz predyspozycje do rozstępów. Ja przytyłam 20 kg (nawet na porodowce zjadlam 30 dkg czekoladowych cukierków) miałam wieelki brzuch, w 5 mcy po porodzie schudłam 24 kg i nie mam żadnego rozstępu...Skóra nie jest idealna, ale nie jest źle.

Gość gość
Ja przytylam 30kg Intex nie mam rozstępów i obwislej skóry, dziękuję za takie geny :)

Gość gość
tez w 1 ciazy 24 w drugiej 18 i zero roztępow a i ciazowe obzarstwo bezcenne :D :D

Gość gość
No widzicie a ja nie mogę jesc wymiotuje cały czas, a już 35 tc i rozstępy na brzuchu. Ale zapisuje się na mezoterapie igłowa po porodzie