Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soniakk

Poród Ruda Śląska

Polecane posty

Gość Soniakk

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was rodziła niedawna na Goduli w Rudzie. Mam zamiar tam rodzić i szukam opinii. Podobno jest super. Dajcie znać się Wam rodziło, czy położne pomocne. Jak z opieką poporodową i nad noworodkiem. Czy dają ciuchy dla dziecka na pobyt w szpitalu? Czy szczepią tylko Euvaxem czy mają też coś innego? Jak lekarze? Każda uwaga cenna

Gość gość
Lekarze (ginekolodzy) super. Pielęgniary i opieka nad dzieckiem dosłownie żadna. Miałam cc, dziecko tylko 1 noc z nimi, potem już na sali z matką, bo "one mają tyle roboty", a miały raptem 4 dzieci i pół nocy plotkowały. To nic, że matkę bólu rana, wstać się nie da, pomocy od 2 nocy zero. Do tego niby mają wiedzę o kp, tylko ta ich "wiedza" u mnie zaskutkowała tym, że miałam głodne dziecko. Bo u mnie pokarmu jeszcze nie było, dziecko nie ssało i 2 doby było na moim pustym cycku, mimo że zgłaszałam problem (twierdziły, że jest ok). Mm nie podały mimo moich próśb, dzięki Bogu potem już odciagałam i poszło. Inne cudowne porady spowodowały ból głowy głowy z odwodnienia (kazały nie pić, bo "za dużo pokarmu") Koleżanka z łóżka obok dzięki ich poradom nabawiła się takiego mega zastoju, że aż mnie boli na samo wspomnienie. Ogólnie polecam jeśli masz trudną ciążę lub problemy, bo wiedza lekarzy tam jest spora. Jeśli chodzi o pomoc przy dziecku to nastaw się, że jej nie ma.

Gość Soniakk
Dziękuję bardzo. A jak że szczepionkami? Czy cisną na szczepienia