Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiaty Lotosu

Czy wypada prosić o taką formę pomocy?

Polecane posty

Gość Kwiaty Lotosu

Witajcie, Mieszkam w patologicznej rodzinie. Z pozoru wszystko okej, sąsiedzi złego słowa by nie powiedzieli ale w domu mam piekło. Rodzina, głównie brat znęca się nade mną psychicznie. Wyzywa i nie potrzebuje do tego pretekstu. Mówi do mnie "krety**o", "idio**o" , nawet "su*o". W dzieciństwie Tata traktował mnie lepiej niż jego, można powiedzieć że byłam córeczką tatusia chociaż nigdy tego nie wykorzystywałam przeciwko bratu.

Gość gość
idz do domu dziecka, a jak jestes dorosla to do przytulku

Gość Kwiaty Lotosu
Chciałabym się wyprowadzić do cioci do czasu aż nie skończę szkoły :( myślicie że wypada prosić o taką pomoc?

Gość Kwiaty Lotosu
Przepraszam że to dzielę ale kafeteria uznała to za spam i edycje tekstu nic nie dały. Witajcie, Mieszkam w patologicznej rodzinie. Z pozoru wszystko okej, sąsiedzi złego słowa by nie powiedzieli ale w domu mam piekło. Rodzina, głównie brat znęca się nade mną psychicznie. Wyzywa i nie potrzebuje do tego pretekstu. Mówi do mnie "krety**o", "idio**o" , nawet "su*o". W dzieciństwie Tata traktował mnie lepiej niż jego, można powiedzieć że byłam córeczką tatusia chociaż nigdy tego nie wykorzystywałam przeciwko bratu. Myślę już by sobie coś zrobić, nie mam już siły na to, ciocia nic nie wie o tych problemach, wszystko chciałabym jej powiedzieć ale nie wiem czy wypada mi prosić ją o przygarnięcie mnie na te kilkanaście miesięcy :(. Mama nic z tym nie robi, udaje że nie słyszy tego :(

Gość gość
Zgłos to w szkole u pedagoga albo psychologa. Lepiej być w domu dziecka niż w takiej patologii. Naprawdę.

Gość gość
tylko co na to ciocia, bo moze byc mila, ale nie chcec brac na siebie problemow

Gość Kwiaty Lotosu
Mama się wyprze i psycholog nic mi nie pomoże :( cała 4rodzina jest przeciwko mnie, ciocia to jedyna osoba która mogłaby mi pomóc :(

Gość Kwiaty Lotosu
Moja ciocia to bardzo dobra osoba, nieraz pomagała nam już. Ale nie wiem jam zareaguje na tę prośbę

Gość gość
jak zglosiz do pedagoga to dostaniesz kuratora, mama pewnie bedzie miala odebebrane prawa rodzicielskie albo ograniczone , nic sie nie zmieni procz wiekszych problemow w rodzinie

Gość Kwiaty Lotosu
Pracuję w weekendy i mam z tego około 700 zł więc oczywiście nie chciałabym tam mieszkać za darmo, wszystko oddałabym cioci

Gość gość
Zacznij nagrywać na dyktafon.

Gość Kwiaty Lotosu
Ale ja już mam 18 lat i chętnie bym poszła już do pracy i się wyprowadziła gdyby nie szkoła więc mamie nic by nie zrobili ale czy mi by pomogli to też nie wiem :(

Gość gość
wynajmij se pokoj, ale za 700 zl nie masz szans na utrzymanie.

Gość Kwiaty Lotosu
Mam kilka nagrań ale sądzić też się nie chcę, chciałabym się uwolnić od brata bo to on jest problemem :(

Gość gość
skoro jestes dorosla to zarob wiecej i sie wyprowadz a nie bedziesz zawracala d**e innym

Gość Kwiaty Lotosu
Jak mogę zarobić więcej skoro się uczę a ile bym nie zarobiła to wiekszosc i tak oddaję mamie?

Gość gość
ludzie pracuja i sie ucza i daja rade, tez dasz rade

Gość gość
porozmawiaj z mama i powiedz ze brat ci dokucza powiedz tez cioci ... jak to nic nie dato szukaj innego rozwiazania