Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka998

Mąż jest zły kiedy odwiedzam rodziców

Polecane posty

Gość Anka998

3 lata temu umarła moja mama, tata został sam, w tym samym czasie poszedł na emeryturę i całymi dniami siedzi sam, nie ma też za duzo znajomych, załamał się po śmierci mamy. Gdy chce go odwiedzić by chociaż troche przestał myśleć o mamie mój mąż jest zły. Obraża się gdy jadę do niego. Jest to najczęściej raz w tygodniu, czasami 2, na 3h. Nie wiem czy kontakt z tatą jest za częsty? Nie każe mężowi jezdzic ze mną, nie zmuszam go ale czuję obowiązek odwiedzania taty, w końcu on całe życie dbał o mnie jak mógł... Powiedzcie czy to moje zachowanie czy męża jest nie w porządku? Zaczęłam obwiniac siebie...

Gość gość
Oczywiscie, ze meza. Ja swojej tesciowej doslownie nie znosze . Ale nie przeszkadza mi, jezeli maz ja odwiedza, czy jedzie im pomoc. To normalne. Nienormalne by bylo, gdybym miala z tym jakis problem.

Gość gość
ale o co zaczęłaś się obwiniać? o to, że przez 3 godziny w tygodniu ojciec ma z kim pogadać, do kogo gębę otworzyć, popatrzeć na swoje dziecko, które jest pewnie jedynym łacznikiem ze światem teraz? weź się puknij w łeb a twój, pożal się boże, mąż to swoich rodziców nie odwiedza? nie zajmuje się nimi? a wiedz, że im starszy będzie Twój tata, tym więcej czasu mu będziesz poświęcać, bo trzeba lekarzy załatwić, cięższe i trudniejsze zakupy, może jakiegoś fachowca załatwić i przypilnować, może leki załatwić i zawieźć? może nawet posprzątać i ugotować i pościel zmienić? taka kolej życia jest i jak twój mąż tego nie rozumie, to może czas rozejrzeć się za nowym, dorosłym i dojrzałym mężem?

Gość gość
To kawał ciuła jest z niego, dobrze go op*****l i będzie po sprawie, a do ojca jeździj kiedy chcesz

Gość Anka998
Może to dlatego że kiedyś podsłuchał moją rozmowę z rodzicami jak muwiłam im że mąż ma zbyt małego pitolka.Ale czy to tak go zabolało?

Gość Anka998
To jakiś podszyw ten powyżej. A wy jak często spotykacie się z rodzicami? Dla mnie to naturalne że się ich odwiedza, przecież nie zrywa się kontaktu tylko dlatego że ma się męża. Ale ja czuję że robię coś złego, i mam coraz większe poczucie winy, ale nie potrafię zostawić ojca i odwiedzać go raz na rok

Gość gość
Autorko masz cos z glowa,bo jak obwiniasz sie,ze odwiedzasz ojca,to ja nie mam pytan... Zapamietaj ojca masz jednego,a mezow mozesz miec tuzin. W ogole co to za maz,ktory zabrania odwiedzin rodziny. Juz sobie wyobrazam,ze jestes pod butem i nie masz nic do powiedzenia. Moj maz nigdy nawet nie mrugnal,kiedy ja wyjezdzalam do rodziny. Kiedy byla potrzeba musial zostac z dzieckiem,a ja wyjezdzalam. Straszna sytuacja...