Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy piecioro mieszczuchow w srednim wieku przetrwa miesiac w brazylijskiej dzung

Polecane posty

Gość gość

-li, majac zapasy wody i racje zywnosciowe na pelny miesiac, oraz jeden namiot 5-cioosobowy i jeden noz. Mowimy o samym sercu dzungli, z dala od cywilizacji. Chodzi tylko o to, czy jak rozbija tam namiot to przetrwja miesiac.

Gość gość
A ogień, koce i surowica? No bo muszą wodę zagotować i odstraszyć dzikie zwierzęta, koce żeby nie umrzeć z zimna w nocy i leki na trujące węże i pająki. To może by mieli jakieś szanse... No i przynajmniej 1 nóż na głowę, a najlepiej jakiś pistolet :P

Gość gość
dziekuje za merytoryczna opinie

Gość gość
Jedzenia wystarczy, bo mogą się zjadać nawzajem. Myślę, że przetrwa 1 - 3. Jednego zjedzą, drugi padnie na malarię.

Gość gość
Na kafe merytoryczna odpowiedź w sprawie dżungli? :) To nie lepiej wysłać maila do pana Cejrowskiego? ;) A moja niemerytoryczna odpowiedź brzmi: może tak, a może nie :D Nie wiem. "Znamy siebie na ile nas poznano" jak twierdzi Z. Nałkowska, tak więc trzeba byłoby to sprawdzić w praktyce, a potem orzec...:P Myślę, że nie. Umarliby z wyziębienia albo otruci jadem jakiś gadów, płazów czy robali lub pająków. Chociaż siła ludzka nie zna granic, tak więc ostatecznie ciężko stwierdzić ;)

Gość gość
gość dziś A propo- gdzieś w dżungli żyją jeszcze plemiona praktykujące kanibalizm, także mogliby stać się daniem głównym xD