Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy serio sa osoby ktore jedza codziennie chleb,bulki?to zabija przeciez..

Polecane posty

Gość gość

Pieczywo zabija i powoduje raka.. Kolezanka mowila mi ,ze je chleb codziennie Kanapki trzy na sniadanie i trzy na kolacje..masakra istna..przeciezvtaka ilosc wykonczy jej jelita i organy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O boże to straszne. Jeszcze nie słyszałam żeby bułka kogoś zabiła ale cóż.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ty masz jakiegoś jobla :O Tak, jem codziennie chleb, i o zgrozo prawie codziennie piję mleko do tego. Zdrowia możesz mi pozazdrościć :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najgorszą trucizną jest dwuwodorek tlenu!!! "Związek ten stosowany jest w dużych ilościach przede wszystkim w przemyśle spożywczym. Ze względu na powszechne zastosowanie przy produkcji pożywienia, napojów, ale też nagminne stosowanie w przemyśle ciężkim dostaje się on do środowiska. Trafia głownie do rzek i innych akwenów wodnych. Dwuwodorek tlenu to główny składnik kwaśnych deszczy oraz jeden z czynnik powodujących erozję. W atmosferze jest głównym gazem cieplarnianym, mającym największy wpływ na temperaturę na ziemi. Jeśli substancja ta dostanie się do płuc, może spowodować śmierć. Dwuwodorek tlenu znaleziono w guzach pacjentów umierających na raka. Dyrektor "European Science and Enviroment Forum" przeprowadził ankietę przed niektórymi stacjami londyńskiego metra. Spytał mieszkańców, czy użycie tej substancji powinno być ograniczone przepisami wydanymi przez rząd brytyjski lub Unię Europejską. Tylko 5 procent ankietowanych zaprzeczyło. Aż 76 procent z nich natomiast było za, a 19 procent odpowiedziało "nie wiem". Takich badań nie przeprowadzano w naszym kraju, ale wynik z pewnością byłby podobny. Tak groźnej substancji powinno się zakazać. "

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No niby prawda. Ludzkość od kilkudziesieciu tysięcy lat zjada potrawy ze zboża i większość już nie żyje. :D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ogladalam kanal odmladzanie na surowo i tam mowili jak niezdrowy jest chleb i maka jest rakotworcza..niszczy kosmki jelita.. Zapewniam was ze nikt kto je chleb nie jest zdrowy ..jelita macie na bank niezdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie chcę nic mówić ale 100% ludzi którzy piją wodę umiera :D Wiem, słaby żart ale tak mi skojarzyło :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Weźcie się wszyscy wyznawcy braku mąki ewekuujcie na inną planetę bo mnie wk****acie. Każdy pro eko i inne g****a a tak naprawdę to hipokryzja bo jezdzcie samochodami używacie plastiku i wszystkiego innego co niezdrowe dla świata i ludzi ale p******ic to potraficie. Idźcie w chuj. Tyle mam do powiedzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak, będziecie żyli wiecznie jedząc marchewki, a nieeee, zapomniałam, że genetycznie jesteście bardzo słabi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mąka nie jest ani rakotwórcza, ani nie niszczy jelit, ale czyni to chemia dodawana do mąki, np. siarczan wapnia (gips) albo węglan wapnia (kreda), których się dodaje do pieczywa żeby było bardziej chrupkie i dłużej się trzymało. Są teraz urządzenia do pieczenia chleba w domu, jak ktoś sie uprze to może to robić sam. Moja kuzynka piecze całkiem smaczny chleb dla siebie i rodziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dokladnie, ja akurat za pieczywem od dziecka nie jestemi dostawalo mi sei a to po lapach i wieczne marudzenie, dlaczego ty jesz bez chleba , ja wiem ze to byl PRL i chleb byl jako zapychacz a ja ccialam jesc np ser bez chleba a nie z chlebem natomiast moj maz je duzo chleba , ale on sam wlasnie w takiej maszynie piecze , kupuje ekologiczne rozne maki i piecze sobie sam chleb, chociaz piecze to za duzo powiedziane , wrzuca wiezorem wszystko do maszyny i nastawia czasomierz, to sie wszystko okolo 4 rano zaczyna beltac i na 6-7 ma chleb ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jem chleb. I bułki. Jem mieso. I wędliny. Warzywa i owoce niekoniecznie bio. Z pewnością kiedyś mnie to zabije....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czy jak zjem worek bułek to popełnie samobójstwo? Nie chce żeby pisali w fakcie dodając zdjęcie moich zwłok że umarła bo zjadła wor bulek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś i prawidlowo, ja tez jem mieso i wedliny , czytam sklad oczywiscie , ale bez przesady nie mam jobla ( to ja od ez co chleb piecze ) i chociaz za chlebem nie przepadam , to jak jestem w Polsce i rano zapachna mi kajzerki , to kupie , zjem z pomidorkiem i cebulka , az mi sie uszy trzesa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pokolenie staruszków ****ardzo dużo pieczywa i bardzo dużo potraw mącznych i jakoś żyją.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak, moja babcia. Ma 94 lata i poza problemami z pamiecia ma się bardzo dobrze :). Co wiecej zjada te najbardziej nadmuchane, biale bułki na sniadanie, cały zycie dziadkowie jechali głownie na chlebie i ich nawyki się nie zmieniły- sniadania, kolacje to głowie buły. Od czasu do czasu wciagnie jakas owsianke, ale nie chetnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja jeszcze dodam, że do tej mąki staruszki jedzą tonę cukru, mdłości można dostać od samego patrzenia, np. moja babcia uwielbia makaron z cukrem i śmietaną, posypuje owoce cukrem, np jagody, truskawki, psując ich smak. A pieczywo byle najtańsze. Jakieś bułki moczone w mleku czy posypane cukrem, to okropne zwyczaje starych ludzi, którzy żyją po 90 lat..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie, nie ma takich ludzi. Każdy człowiek robi tylko to co zdrowe. Wszyscy mają świadomość tego co im szkodzi i każdego stać na zdrowe jedzenie. W szkołach i szpitalach ludzie dostają do jedzenia produkty najwyższej jakości, a o pieczywie nikt tam nie słyszał. Koleżanka Cię oklamuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No tak jem chleb codziennie prawie. mzoe 2 dni w tygodniu nie jem. wybieram glownie piezywo razowe zytnie na zakwasie, ale czasem zjem biala ciabatte czy bejgla. Za to nie jem miesa od 8 lat a z profuktow mlecnzych jem tylko lody , inne pochodzace z mleka nie jem od 2-5 lat (stoponiowo rezygnowalam z roznych). I co ty na to/ :P autorko. ja wole jesc chleb niz jesc trupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ktetynki mię widza różnicy miedzy dawnym pokoleniem a dzisiejszym Kretynki mysla za kiedys chleb byl tez niezdrowy i z maki sypanej tona chemii Tez bym jadla dawny chleb bo byl zdrowy Czy wy kretynki rozumiecie ze dawny chleb a dzisiejszy to roznica jak stad do l Kosmosu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kolejne prowo o kosmkach jelitowych założyłas !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×