Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nazywa sie strona do prowadzenia terapii pisaniem

Polecane posty

Gość gość

Jeatem dzis po wizy ie u psychologa i zalecono mi pisanie. Kiedys byl tu link do takiej strony, ale ja wtedy nie bylam zainteresowana. Podwsle ktos ? Dzieki

Gość gość
Ale po co jakaś strona? Piszesz i już, albo w komputerze, albo w zeszycie.

Gość gość
Oooo wlasnie ta, bardzo dziekuje pozdrawiam i milego dnia

Gość gość
taka terapia cos daje, przez pisanie?

Gość gość
A terapia przez ruch Anię?

Gość gość
facebook- można tam wyładować swoją frustrację, opisać swój ból istnienia

Gość gość
Szkoda tylko ze na fb nie jestes anonimowy

Gość gość
Strona po to bo tan udostepnia sie swoje wpisy. Tzn terapeuta zaklada konto i udostepniasz mu co chcesz. Moj terapeuta ma tam konto i kilkunastu pacjentow zalogowanych. Z mojej strony to fajne bo jak chxe to udostepniam kazdemu na stronie albo tylko Zaufanym albo nikomu i mam dla siebie. A caly czas jestem anonimowa. Na fb tak sie nie da. Poza tym wszystko masz w jednym miejscu jest czytelne itd. Mi to pasuj***ardziej niz aplikacje na androida poza tym jest za darmo.

Gość gość
No to rzeczywiście, poza samym pisaniem, wglądem w siebie, ma to sens, że widzi to terapeuta i inni także. Może se też założę.:D

Gość gość
No wlasnie, pomyslowa strona .

Gość gość
A jak udostepnia sie terapeucie wpisy tzn prosi sie go o kontrolowanie zapiskow to myslicie ze to w ramach twrapii czy placi sie dodatkowo? Ciekawa strona i fakt pisanie. To dobra forma na rozladowanie emocji i uporzadkowanie wszystskiego

Gość gość
A znacie inne strony tego typu? Mnie zainteresowlo ale jakos graficznie mnie nie przekonuje. Denerwujace...

Gość gość
Ja korzystam i my analizujemy wpisy z terapeuta podczas terapii, oplat dodatkowych nie ma

Gość gość
Cala jest darmowa czy po miesiacu trzeba placic jak sciagnelam dzinnik uczuc aplikacje to potem musialam placix

Gość gość
Podnosze. Czy strona jest darmowa na caly okres uzytkowania czy trzeba po miesiacu placic jak za inne aplikacje? Swoja droga komu opyla sie prowadzic taka strone???

Gość gość
Terapie sa dla slabych ludzi. Niestety na glupocie ludzkiej mozna duuuzo zarobic. Nudzi Wam sie to sie w pamietniczki bawicie. Czy ktos mi udowodni ze takie pisanie daje jakis efekt? No prosze chetnych

jeśli to nie jest typowe thought record, które jest wyłącznie dla Ciebie, które prowadzi Cię od sytuacji, przez emocje, myśli wtórne, alternatywne i ost. rozwiązanie konfliktu to tygrysek by to rozbił o krawędź pupy

Gość gość
James W. Pennebaker, Joshua M. Smyth: Terapia przez pisanie

Gość gość
To nieprawda ze na teraoie chidza slabi to poglad zacofanych

Gość gość
gość dziś Terapie sa dla slabych ludzi. Niestety na glupocie ludzkiej mozna duuuzo zarobic. Nudzi Wam sie to sie w pamietniczki bawicie. Czy ktos mi udowodni ze takie pisanie daje jakis efekt? No prosze chetnych x Nie trzeba żadnej psychologii, by wykazać, że pisanie porządkuje myśli. Uporządkowanie myśli umożliwia ich analizę. Komuś to pomoże, komu innemu nie. Nie jest to farmakologia, która działa fizykalnie. Niemniej jednak, wiadomo że twórczość, jakakolwiek często wynika z wewnętrznych napięć, konfliktów i jest przez to sposobem na ich wyzwolenie, złagodzenie, wręcz jest terapią. Zatem jeżeli się takiego pisania nie reklamuje, jako "fenomenalnej metody na zdrowie psychiczne", tylko jako metodę terapii, to wszystko jest uczciwie. Sam piszę dla siebie i to mi pomaga. Po prostu widzę siebie (jestem bardzo niestabilny emocjonalnie) z różnych perspektyw, jakby z boku. To bywa wręcz zaskakujące.:D

Gość gość
gość dziś Terapie sa dla slabych ludzi. x Terapia, to po prostu leczenie. Zatem leczenie jest dla słabych, którzy są słabi, bo są chorzy. To jest oczywiste. Inna rzecz, że i ta dziedzina obrasta naciągaczami. Ja byłem na terapii i mnie NAPRAWDĘ pomogło. Ale ja brałem udział w terapii świadomie, z własnej woli i w dobrym ośrodku.

Gość gość
Terapia pisaniem to rodzaj terapii na jednych zadzialq na innych nie. Poza tym jako metoda wspomagajaca terapie u psychoterapeuty przyspiesza efekty. Ja korzystam

Gość gość
A gdzie znajde lekarza ktory takie wpisy czyta i analuzujw?

Gość gość
Musisz popytac przed rejestracja. Ja mam lekarza ktory analizuje ze mna na terapii. Ale wiem ze czasem za analize i wglad trzeba dodatkowo placic jak odbywa sie nie w trakcie terapii, a czasami nie placi sie dodatkowo ale to juz musi byc lekarz z powolania a nie jakis sep

Gość gość
Fajna strona. Wreszcie zaczyna byc normalne ze ludzie sie lecza.

Gość gość
O matko czego ludzie nie wymysla. Dla mnie stronka glupua bo mizna sobie pusac w grupach na fb

Gość gość
Terapia pisaniem oczywiscie ze jest cos takiego i z t3go co wiem jest doskonalym uzupelnieniem zwyklwj terapii a jak ktos ma spadek nastroju to tez pomaga