Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sa tu osoby chorujace psychicznie, ktore pracuja i lecza sie uk?

Polecane posty

Gość gość

Szukam takich osob .Planuje wyjechać do Anglii. Jestem ciekawa jak wygląda leczenie u psychiatry, czy leki sa drogie i czy pracodawca musi się dowiedzieć ze choruje czy mogę ten fakt zachować dla siebie. Mialam jeden epizod choroby, brak objawow od 5 lat, przyjmuje leki.

Gość gość
tak, pracodawca musi wiedzieć, bo jak sie nie dowie to zostaniesz strącona do lochu

Gość gość
pracodawca to raczej nigdzie wiedzieć nie musi, o ile nie bierzesz L4 i nie pracujesz np. w zbrojeniówce

Gość gość
Zastanawiam sie czy w uk jest cos takiego jak lekarz medycyny pracy?

Gość gość
Biore leki i nie mam objawow choroby od lat dlatego w uk chcialabym pozostac anonimowa jesli chodzi o chorobe, oczywiscie oprocz psychiatry u ktorego bede sie leczyć.

Gość gość
Bardzo mi zalezy na jakichs informacjach.

Gość rexu77
Ja się lecze na schizofrenie paeanoidalna F. 20 Od marca tego roku pracuje w UK. Mój Pracodawca wie o mojej chorobie. Jest super bo daje sobie w życiu radę hehe Pozdrawiam

Gość rexu77
Za lekarstwa na miesiąc place tylko 10£ :)

Gość gość
Wizyty prywatne u specjalistów są bardzo drogie Na nhs (coś jak nfz w pl) będziesz czekać bardzo długo i gp/lekarze rodzinni nie chcą dawać skierowań do specjalistów Służba zdrowia w UK strasznie kuleje, niestety

Gość rexu77
Nie zgadzam się z przedmowca hehe Ja chodzę do psychiatry na NHS i bez problemu mnie wysłucha i mi pomaga. Leki mi też przepisuje takie same jak w PL

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Rexu super, ze sobie radzisz. Rozumiem, ze ty poinformowales pracodawcę o chorobie. Ja wolalabym zachowac to dla siebie. Czy jest w uk cos takiego jak lekarz medycyny pracy? Czy lekarz psychiatra przesyla jakies dane o chorobie do pracodawcy?

Gość rexu77
Nie psychiatra ma obowiazek i prawo zachować tajemnice twojego leczenia tylko dla siebie. Jego nie obchodzi gdzie pracujesz hehe A nie mam pojęcia czy jest w UK lekarz medycyny pracy. Sorki...

Gość gość
I tak super mi pomogles dzieki! No ale skoro pracujesz to nie miales jakichs badan przed podjeciem pracy nie? Gdzie trzeba by sie bylo przyznac do choroby? Bardzo sie ciesze ze super sobie radzisz. Wszystkiego Dobrego!

Gość rexu77l
Dzieki gosciu hehe Nie nie robilem zadnych badan bo schizofrenia to nie gruzlica a pracuje w kuchnii. Sam boss powiedzialem o chorobie aby Anglicy mnie akceptowali takim jakim jestem. Nie mam zadnych urojen bo caly czas biore leki hehe Wyobraz sobie ze pracowalem jako kucharz ale mialem taki stres w pracy ze mialem w nocy koszmary. A ponadto szef kuchnii y****y pakistan mnie wyklinal. Odszedlem z pracy teraz pracuje na zmywaku za te same pieniadze i mam 0 stresu hehe Pozdrawiam

Gość gość
Dzieki i trzymaj sie tam w Anglii. Z choroba mozna, zyc, pracowac i cieszyc sie życiem!