Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice mi mówią w co mam się ubierać!!!!

Polecane posty

Gość gość

W styczniu skończę 19 lat. Jutro mama na Wszystkich Świętych każe mi włożyć trapery niż Adidasy a ja nie chce. Tłumacze jej, a mama komentuje czemu w adidasach mam iść. Mówią jej że to moja sprawa w co mam się ubierać, a ona swoje. Kiedyś było tak, że chciałam ubrać się w co innego ale ojciec rzucił się na mnie i pasem prawie mnie spral i byłam bliską płaczu. W wieku 16 lat jak było spotkanie rodzinne mama namówiła mnie żebym trapery założyła bo jak założę Adidasy to zagrozila ze zostanę w domu!! MAM DOSYĆ!!! TO MOJA SPRAWA CO ZAKŁADAM!!

Gość gość
to wypiertalaj na swoje niewdzieczny dzieciaku. na miejscu matki spalilabym ci obie pary butów

Gość gość
Kto Ci kupil te buty? Jest takie przyslowie, dopoki trzymasz nogi pod moim stolem, tzn. ja cie zywe, dopoty ja decyduje. Idz na swoje to przestaniesz sie zachowywac jak 14 latka. A poki co mo.r.d.k.a w kubel i jeszcze badz grzeczna.

Gość gość
Tata bije cię pasem?

Gość gość
Powiedz mamie, że jutro ma być 20 stopni i jak założysz trapery w taką pogodę a potem zdejmiesz buty w domu to będzie taki smród, że nie wytrzymają

Gość gość
Do gość 21.33 wtedy jak zaczynam tłumaczyć ze mam własne zdanie, bądź zakładam to co chce a nie to co każą mi rodzice

Gość gość
Kolejny zwykła niezrobiona która woli Adidasy

Gość gość
Rodzice wypruwaja sobie flaki, zeby Ciebie utrzymac, a Ty urzadzasz kretynskie awantury o kolor buta, przy czym obie pary kupili ci rodzice ciezko pracujac. Ja bym Ci powiedziala spadaj na swoje, jak nie potrafisz uszanowac rodzicow.

Rodzice wypruwaja sobie flaki, zeby Ciebie utrzymac, a Ty urzadzasz ...skie awantury o kolor buta, przy czym obie pary kupili ci rodzice ciezko pracujac. Ja bym Ci powiedziala spadaj na swoje, jak nie potrafisz uszanowac rodzicow.

Hmm bardzo żałosny argument. 

Skoro powołują dziecko na świat logicznym jest, że chyba powinni ją jakoś utrzymywać, więc to nie jest zadne poświęcenie. 

Poza tym uszanować? A czy oni ją potrafią uszanować, nie dając jej prawa wyboru i traktując jak 5 letnie dziecko? 

Ktoś ma decydować o całym twoim życiu tylko dlatego że Cie zrobił? Nie.