Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpaula1

Spadek beta hcg i prawidłowa ciąża

Polecane posty

Gość gośćpaula1

Dziewczynki, robiłam bete hcg i na początku wynosiła ona 1162, po dwoch dniach 1756, później spadla do 1700 i w końcu do 1300...bylam już nastawiona że za chwilę poronie, ale po 2 tygodnjach od zrobienia bety stwierdziłam że pójdę jeszcze raz do ginekologa...I okazało się, że ciąża rozwija się prawidłowo i widać bijące serduszko! Spotkałyscie się z czymś takim? Jestem naprawdę w szoku

Gość gość
A badanie robiłaś w tym samym laboratorium? Może to był błąd albo ciąża była bliźniacza i jeden zarodek się wchłonął i stąd spadek hcg. Robiłaś potem jeszcze raz betę? A co ci gin powiedział o spadku?

Gość gośćpaula1
Tak, w tym samym. Ginekolog powiedziała że albo właśnie były 2 pecherzyki i jeden się wchłonął (co jest możliwe bo moja babcia miała blizniaka), albo że jakiś błąd w laboratorium. Mówiła żeby już lepiej nie robic tej bety, dla świętego spokoju, i że najważniejsze jest co pokazuje usg

Gość gość
No to masz odpowiedź. Ciesz się ciąża i nie analizuj dalej.

Gość gość
witam mam pytanie.. pewnie macie wieksza wiedze ode mnie..ostatnia mies byla 23 .09 trwala ok 7dni, cykle dlugie 35 dniowe. owulacja obstawiam na 14-15.pazdziernika .. nastepna mies miala byc 28.10... zrobilam beta hcg 22.10 byla ponizej0.1, następna 26.10 wynosiła 16.44.. kolejna po 72h czyli 29.10 i bylo 77.55, następna po 48h czyli 31.10 i jest 152.7.. czy to są prawidłowe wyniki....?? wydaje mi sie byc niska gdy czytam ze inne dziewczyny maja wyniki idące w setkach ale przyrost chyba ok...?

Gość gość
Najważniejsze, że jest przyrost. Na razie ok.

Gość natiniki
no tak ale czy te wartością nie są za niskie czy to po prostu tak moze byc?

Gość gość
Jeśli owulacja była później to i beta będzie niższa. Poza tym beta masz szerokie zakresy norm. O ile się w nich mieścisz to jest ok. Przyrost możesz sprawdzić w kalkulatorze beta hcg.

Gość natiniki
dziś jeszcze zrobilam dla pewności jedna beta i protestem.. zobaczymy jak wyniki

Gość natinikinatiqa
beta i progesteron. przepraszam za błąd -to słownik

Gość natiniki
dziś beta 303,94, a progestron 20,43

Gość gość
Rośnie i o to chodzi. A jest adekwatna do wieku ciąży?

Gość natiniki
jestem teoretycznie od lat mies w 5tyg.. czyli w normie jest ale mam bardzo dlugie cykle i nieregularne wiec nie zdziwię się jesli owulacja wystąpiła pozniej niz zwykle.. . wizyte mam dopiero 12 listopada mysle ze to wiele wyjaśnia.. sama nie wiem jak to z ta beta jest okres mialam dostać dopiero w ub sobote tj 27.10.. ogarnęła mnie wątpliwości gdy czytalam ze kobiety mają te wyniki bety idące w setkach a nieraz i w tysiacach