Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konrad to zawsze Kondzio?

Polecane posty

Gość gość

Nie mam pomyslu na imie dla syna. Starszy to Robert i chcialabym by mlodszy mial imie podobne a jednak zupelnie inne. Robert, Artur,Konrad to ta grupa imion, moze macie inne propozycja? Nie pytam czy sie podoba, tylko czy znacie jakiegos Konrada i czy zawsze zdrobnienie Kondzio jest zywe?

Gość gość
Konrad jest ciezki do zdrobnienia i słyszałam o tym Kondzio. To imie jest pod tym wzgledem niewygodne. Moje propozycje to Maciej, Borys, Eryk, Witold, Sambor.

Gość gość
Zauwazyłam, ze w wybranych imionach masz R jak w Robercie wiec pewnie Robert i Borys, Robert i Sambor lub Robert i Eryk beda najlepsze. Te ostatnie zestawienie podoba mi sie najbardziej, ale znowu problem ze skrotem do Eryka chociaz imie jest krotkie same w sobie. Borys juz lepiej, ale jezeli chodzi o zdrobnienia to Sambor pewnie najlepszy. Sam, Sammy (z angielskiego, mowi sie Sami) Borus jak Robus, Borek, Sambi, Bora- pełno

Gość gość
Witold gdzies mi sie przewinal, ale chce imie takie by do nastolatka juz zwracac sie pelnym imieniem. Macius i Wojtus urocze ale bez pytania meza o zdanie, juz wiem ze nie. Eryk, Borys i o zgrozo Sambor to zupelnie nie moja bajka, ma byc to imie popularne i czeste, bez tych modnych udziwnien. Dzieki za propozycje. Robert tez ciezki do zdrobnienia, jednak czlowiek jest malym dzieckiem dosc krotko,a nastolatek i dorosly mezczyzna juz nie bedzie Maciusiem czy Wojtusiem. Konrad mi sie podoba, ale kurcze to zdrobnienie kojarzy .

Gość gość
U nas w rodzinie na Eryka mówią Riko :)

Gość gość
Jak ma być popularne i częste, to nie Konrad.

Gość gość
A Damian? Dariusz?

Gość gość
Borys jest ostatnio popularny, Eryk mniej, ale sa to ogolnie czesto uzywane imiona, Borys jest czesciej uzywane od Artura obecnie.

Gość gość
Własnie, Witold, Borys, Eryk sa imionami czesciej nadawanymi niz Konrad wiec pod tym wzgledem to jakis dziwny masz ten argument.

Gość gość
Jak to nie czeste? W historii co rusz jakis Konrad, w powiesciach , w codziennym zyciu. Moze fakt ,nie tyle popularne co osluchane.

Gość gość
Witold, Borys i Eryk sa rownie osłuchane co Konrad, w histori i tv. Wydaje mi sie, ze ja nie potrafie ci pomoc poniewaz w ogole nie rozumiem twoich argumentow. Tak jakbys nigdy nie słyszała tych pozostałych imion... Powodzenia.

Gość gość
W historii co rusz jakis Konrad, w powiesciach , w codziennym zyciu. x Gdzie?? Ja znałam jednego 15 lat temu. No i Wallenrod. Tyle.

Gość gość
Podajesz ogołem, a ja podaje statystyki za obecny rok.

Gość gość
A moim zdaniem do Roberta będzie pasowało imię Karol.

Gość gość
Takze ja myslałam o tym jak czesto usłyszysz te imiona w grupie wiekowej, a nie u starszych panow.