Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Namysłów wojew opolsk

Co sądzicie o ludziach mieszkających w bloku w mieście np z wielkiej płyty itd.

Polecane posty

Gość Namysłów wojew opolsk

lub np w innym bloku np nowszym albo, starej kamienicy, zamiast mieszkać na przedmieściach albo osiedlu domków jednorodzinnych lub w domu na wsi? Co o tym sądzicie?

Gość gość
Mają wygodne życie nie muszą naprawiać jak się dach zeps6je sprzątać obejście odśnieżać palić w piecu itp

Gość gość
chooy ci do tego

Gość gość
Nie moja sprawa, mi mieszkanie na blokach nie grozi. Nasz doradca ubezpieczeniowy mówi, że najgorsze co jest na blokach to zalanie mieszkania z winy sąsiada i to się często zdarza. Ludzie są głupi, byle jak podłączona pralka, zmywarka i masz babo placek :-(

Gość gość
Pluskwy, karaluchy i tego typu atrakcje, a jak jedna świnia nie segreguje śmieci wszyscy ponoszą karę, zaraz podwyższają opłatę w czynszu za wywóz śmieci

Gość gość
30 lat mieszkam w bloku i raz mi się zdarzyło, że sąsiad nas zalał. Zadzwoniłam do spółdzielni,w pół godziny przyszedł hydraulik, naprawił rurę. Następnie przyszli z ubezpieczalni, wycenili szkodę i wyplacili odszkodowanie. Sufit mokry może tak 5 na 10 cm. Wpadło 1300 zł odszkodowania. Kupiłam farbę itp, sąsiad wysuszyl, odmalowal i gitarka. Bloki nie są złe.

Gość gość
dają się okradać płaceniem czynszu za to, że korzystają z własnego kupionego mieszkania. Czynsz nieadekwatny do standardu i powierzchni, zależy od widzimisię spółdzielni lub wspólnoty. Teraz jeszcze każą wykupić każdemu grunt pod budynkiem. Mają sens tylko mieszkania bezczynszowe od dewelopera, reszta oszustwo i rozbój w biały dzień

Gość gość
Mieszkam takim miejscu, że większość sąsiadów to byli mieszkańcy bloków. Nią każdemu pasuje życie w budynku wielorodzinnym i jeśli ma możliwość i stać go, po co ma tam siedzieć ? Zawsze może wrócić, tak też się zdarza, że sprzedaje się dom i kupuje kawalerkę od dewelopera w apartamentowcu, żeby mieć wygodę na stare lata

Gość gość
u nas jest ogrzewanie i kanalizacja podłączone z miasta. Nie wiem, czy byśmy chcieli mieszkać w domu z szambem i kotłem CO

Gość gość
My akurat mieszkamy na bardzo spokojnym i pięknym osiedlu cisza spokój tak trochę na obrzeżach miasta Jak się ma samochód i super działa

Gość gość
u nas osiedle w porządku, 5 niskich bloków na obrzeżach miasta. Spokojne, zadbane, jedynym problemem jest brak odpowiedniej ilości miejsc parkingowych pod blokiem. Wszystko przez to, że każda rodzina ma po 2 albo 3 samochody

Gość ZamowMariana.pl

Trudno to oceniać. Ile ludzi, tyle powodów za wyborem mieszkania w bloku czy domu. Wywożąc gruz po remoncie mieszkania: https://zamowmariana.pl/, spotkałem się nawet z argumentem, że nie trzeba martwić się o szambo:)