Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu dziennie poświęcacie TYLKO dziecku?

Polecane posty

Gość gość

Ja mam wciąż wyrzuty sumienia, że za mało. Chodzi mi o taki czas, kiedy zajmujecie się, bawicie tylko z dzieckiem, nie zerkacie wtedy jednym okiem w tv czy telefon, poświęcacie się w 100% rozmowie czy zabawie. Piszcie też czy pracujecie i ile lat ma dziecko

Gość gość
Nie wiem, nie mierzę z zegarkiem w ręku ile czasu poświęcam ja czy ile mąż... Pracujemy oboje, dziecko 2,5 roku. Córkę odbieram ja (rano mąż ją zawozi na rowerze) - wracamy spacerkiem bo to kwadrans na piechotę, jak jest ładnie to nieraz zahaczymy o park i robi się z tego dłuższy spacer. W domu różnie, stały punkt to czytanie przed snem, mniej więcej na zmianę ja albo mąż, jakieś 15-20 minut. A reszta różnie - czasem córka chce się sama bawić i często woła nas tylko, jeśli z czymś sobie nie może poradzić albo chce pokazać "efekty". A czasem pogramy z nią w jakąś grę, oboje albo któreś z nas tylko, albo się wygłupiają z mężem kiedy ja robię kolację, albo się wygłupia ze mną jak ją kąpię... No i w weekendy staramy się dużo czasu jej poświęcić, choć jak napisałam wcześniej: ona lubi pobyć sama, i czasem nasze plany niekoniecznie są jej planami ;)

Gość gość
Do 4 roku jej zycia bylam tylko dla corki, nie pracowalam, wiec wiec lepilysmy z plasteliny, masy solnej, malowalysmy farbami, budowalysmy z klockow, lepilysmy razem pierogi i wycinalysmy ciasteczka albo faworki. W lecie budowalysmy z piasku a zima lepilysmy balwany. Potem corka zaczela wolec dzieci na placu zabaw i usiadlamna lawce.W domu wciaz niemal caly czaz bylam dla niej, ale odkryla bajki i coraz mniej mnie potrzebowala. Poszla do przedszkola ja do pracy i gdy miala 10 lat nie raz prosila, mamo pobaw sie ze mna. Pracowalam za duzo, prawie jej nie widywalam. Zaliczylismy wpadke, siedze na macierzynskim i zas bawie sie klockami i szyje ubranka dla lalek. Chociaz corka juz duza i po szkole czesto wybiera kolezanki, to i tak sie zdarza. Wczoraj budowalysmy z lego kawalerie konna, a dzis z wafli ( tez klocki) zagrode dla zwierzat, auto i gigantyczna lame. W godzinach ciezko powiedziec ale ja jeszcze nie doroslam chyba ;)

Gość gość
Dzisiaj 3 godziny na grzybach córka 15 lat.Jutro też grzyby i kino.Pojutrze basen i msza.W tygodniu ciężko szkoła praca.

Gość gość
gość dziś Dzisiaj 3 godziny na grzybach córka 15 lat.Jutro też grzyby i kino.Pojutrze basen i msza.W tygodniu ciężko szkoła praca x No i po tym wiedac, ze nie da sie wyodtrebnic czasu TYLKO dla dziecka.jestesmy częscia swiata. Bo: dziecko- las- grzyby, basen- plywanie- dziecko, msza- Bóg- dziecko. ITD

Gość gość
Nie pracuję, syn ma 2 lata i wszystko co muszę robić robię zazwyczaj wtedy jak śpi. Czyli przygotuję obiad, sprzątam. Oprócz odkurzania bo to uwielbia. Tak to cały dzień bawię się z nim, kolorujemy, plasteliny, czytanie, klocki, wyglupiamy się. Więc nie wiem tak jest cały dzień. Czasem są takie dni kiedy trochę dłużej muszę gotować czy coś ale wtedy bawi się u mnie u stóp albo przy stole.

Gość gośćlaluna
Ja srednio 15 godz dziennie,za malo dziecko autystyczne

Gość gość
19:37 co ty pierniczysz? Wiec jak sobie to wyobrazasz, siadasz na kanapie, naprzeciw dziecko i patrzysz w nie jak w lusterko? Co za roznica czy pojde na grzyby, na basen, czy do maca z dzieckiem? Tu chodzi o wspolne spedzenia czasu!

Gość gośćlaluna
A okurzania nienawidzi,bo taki drazniacy dzwiek,dlatego choniki,dywany zlikwidowalam,zreszta jestem alergiczka

Gość gośćlaluna
Nieeeeeeee,ale gry planszowe,dlugie dyskusje o niczym,debaty bez konca zapominam o obiedzie,nowe wciąż doswiadczenia,siedze w nocy,mysle jak ogarne,potrzebuję wsparcia