Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polećcie mi grę NIE sieciową, taką którą kupuje się w sklepie. FANTASY.

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, mam problem. Moja mama jest od 5 lat uzależniona od gry sieciowej. To jest taka gra, że musi być w niej co chwilę, nie może nigdzie na dłużej wyjść, bo inaczej wypadłaby z tej gry. Do tego przelewa tam nie małe pieniądze, a rodzice mają długi. Odkąd przeszła na emeryturę siedzi tam całymi dniami i nocami. Jej zdrowie podupada, przestała o siebie dbać, wychodzić z domu, często siedzi w dzień w kosuzli nocnej, bez mycia i gra. Najgorsze jest to, że od kilku miesięcy zaczęli w tej grze rozmawiać ze sobą przez mikrofofony i mój Tata nie może tego znieść. Gada tam z jakimiś facetami o pierdołach z gry, a z Tatą nie rozmawia praktycznie wcale. Tata dba o wszystko, robi zakupy, sprząta w domu, a Mama tylko siedziw tej grze. Zawsze lubiła gry, ale jak nie grała w sieciówki, nie było to problematyczne. Po prostu grała, ale nie musiała grać cały czas i normalnie funkcjonowała. teraz to jest ewidentne uzależnienie i chyba jakieś zmiany w mózgu u niej już zaszły. Ja już dawno czuję się tak, jakbym nie miała Mamy. Widzę, że małżenstwo moich rodziców może się posypać, strasznie mi żal Taty. Do mamy NIC nie dociera. Rozmowy to jak grochem o ścianeę. Szukałam psychoterapeuty, który zgodziłby się dotrzeć do niej poprzez grę, ale nie znalazłam, bo podobno to nie etyczne. Ale na leczenie moja mama z własnej wolni nie pójdzie. Myślałam o hakerze, któryby namieszal w tej grze, ale boję się, że później zacząłby mnie szantażować. I wymyśliłam żeby kupić jej jakąś wciągającą grę z cyklu fantasy, ale taką, w którą nie da się grać sieciowo. Taką, że można grać kilka godzin, potem zapisać i wrócić do gry kiedy się chce. Czy ktoś może mi polecić coś konkretnego? Coś ciekawego, jakieś fantasy ze smokami itp. Coś, co można kupić w sklepie. Dziękuję.

Gość gość
Proszę :) Ja się na tym kompletnie nie znam. Musi być ciekawa, dość trudna i fantasy. I koniecznie taka, żeby nie dało się w nią grać z innymi ludźmi, tylko z komputerem. I by można w każdej chwili przerwać, zapisać i wrócić do niej kiedy się chce.