Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie nadaje się na ojca.

Polecane posty

Gość gość

Ja na babskim forum ? Tak. Dzisiaj zostałem tatą. Jestem...załamany? Biorąc dziecko na rękce poczułem się dziwnie. Jeszcze 4 lata temu byłem imprezowym typem, pracoholikiem. Jedna kobieta zwróciła mi w głowie do tego stopnia, że 2 lata temu została moją żoną, a dzisiaj matką mojego dziecka. Chyba nie byłem gotowy na dziecko, ale ona chciała, ja spełniłem jej pragnienie. Co ja mam robić ? Jak nauczyć się bycia dobrym ojcem?

Gość gość
Wyluzuj. Zacznij od pepkowego :) wszystko przyjdzie z czasem, powoli. Zaraz dziecko bedzie z mama w domu, badz obok, pytaj ja jak mozesz pomoc. Tego tez trzeba sie nauczyć.

Gość gość
Mam wrażenie, że moje życie zmieni się o 180 stopni. Ponoć powinienem poczuć to coś, nie czuje nic.

Gość gość
Nauczysz sie

Gość gość
To nic dziwnego - nie czuć nic. My też to przechodzilismy. Wszystko przychodzi z czasem. Mozesz byc w szoku. To naturalne. Staraj się byc wyrozumialym. Będziesz musiał teraz włożyć sporo sił w opiekę nad żona i malenstwem. Staraj się pomagać. Pamietaj, ze nie jesteś sam. Miłość przychodzi z czasem.

Gość gość
Dzisiaj nie mogłem skupić się na pracy, chodzę jak jakiś idiota, jeżdżę jak idiota. Dla mnie to trochę taki mały potworek. Płakał cały czas, wziąłem go na ręce uspokoił się na chwilę i znowu zaczęło się. To już tak będzie ? Urodził się przez cesarke może dlatego tak płakał?

Gość gość
Po co ci to dziecko?

Gość gość
Jakby Ci to wytłumaczyć...każdy człowiek gdzieś tam w głębi chce mieć dziecko. Wcześniej czy później. Mam 33 lat. Przez ostatnie 4 lata zmieniłem się. Jestem wierny, szczęśliwy i pierwszy raz kocham. Wcześniej moje życie erotyczne było bardzo bogate. Dużo zmieniło się.

Gość gość
Nie nadajesz się to prawda. Żenada z wami.

Gość gość
Dzieci sa różne. Niektóre placza dużo, inne wcale. Pamiętaj, ze wszyatko mija. Na początku dzieci w większości dużo śpią więc dla was to też czas na"oswojenie sie" z tą zmianą. Ja zostalam matka 7 miesięcy temu a dopiero w 5-6 miesiącu oswoilam się z tą zmianą. Bylo mi trudno ale warto. Uwierz w siebie. Nikt nie rodzi się gotowy do bycia rodzicem. Nad tym sie pracuje.

Gość gość
słabe prowo 3/10

Gość gość
nie wierzę, że są tacy głupi faceci...

Gość gość
Czemu głupi?

Gość gość
22.43 to ty mateuszu f.?

Gość gość
bajeczka na dobranoc :D bardzo ladna a teraz do spania :D

Gość gość
Nie każdy się nadaje na ojca i nie każdyvto czuhe. Z matkami też tak jest. Czasem przhchodzi to z czasem. Zdarza się, że nie. Daj sobie czas

Gość gość
Nie jestem Mateuszem.

Gość gość
Kolego, na to nigdy nie bedziesz gotowy, ha też nie byłem ale trzeba być odpowiedzialnym. Każdy się boi czy zapewni tym dzieciakom dobry start, wszystko przychodzi z czasem. Za kilka lat bedziesz się cieszył tym co masz, a jeśli tak nie będzie to jesteś chu..jem ... i tyle

Gość gość
Nadajesz się spokojnie.

Gość gość
Kim jesteś z zawodu? Pewnie jakiś marny fizyczny nie?

Gość gość
I tak za kilka lat będziesz cerowal dziury innych kobiet :) bo żona po porodzie nie jest taka jak przed :) typowy schemat.

Gość gość
Zgadzam się - trzeba być odpowiedzialnym. Cała ciąża to była dla mnie jedna wielka abstrakcja. Teraz jest dziecko, którego nie potrafię ogarnąć. Dla mnie to wszystko jest szokiem. Trochę dziwnie czuje się w nowej roli. A po za tym mam obawy, że mój syn będzie taki jak ja. Jestem adwokatem czynnym zawodowo.

Gość gość
Osobiście znam matkę, ktora porzuciła swoje córki wtrdy mialy chyba jedna4 l adeuga roczek. Wiec bywa i tak. Sa kobiety ktore sie nie nadaja do bycia matkami. Nic ci nie poradze na to, ze jesteś taki zorany ale przynajmniej postaraj sie byc ojcem i nie panikuj.

Gość gość
Autorze u facetów miłość do dziecka przychodzi później. Zazwyczaj to się zaczyna mniej więcej wtedy gdy dziecko się cieszy na widok taty wracającego z pracy.

Gość gość
Mój mąż też sie czuł niby dziwnie, a teraz jakby był rozwód to by mi dziecko chyba z ręki wyszarpał i wywiózł.

Gość gość
Na razie nie miałem okazji był tym ojcem. Mały ma żółtaczke leży pod lampami. Tak szczerze ? Nawet nie czuję, że to moje dziecko. Chociaż moja mama jak to zobaczyła powiedziała, że jakby mnie zobaczyła po porodzie. Dla mnie te wszystkie dzieci są identyczne.

Gość gość
Jak adwokat to masz kasę więc nadajesz się na ojca jak najbardziej .

Gość gość
Spokojnie. Daj sobie czas

Gość gość
Kazdy z nas się boi, tak już będzie na zawsze. Poradzisz sobie.

Gość gość
Dzieci sa do siebie podobne. Czasem długo nie widać podobieństwa.