Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A w kościele już byliście i się modliliście przed ołtarzem do pana Boga ? już po

Polecane posty

Gość gość

A do kościoła to poszliście bo tak siedzicie tutaj a na mszę to już nie ma kto pójść do kościoła się modlić do pana Boga naszego ... jak tak można nie iść do kościoła a na kafeterii siedzieć od samego rana ...

Gość gość
Tracą czas swój cenny, będą tego żałować.

Gość gość
Pan Bóg jest wszędzie, nie musze iść do kościoła i wysłuchiwać pedofili w czarnych sukiernkach, mogę się pomodlić i porozmawiać z Bogiem tu i teraz, robie to zresztą każdego dnia, kościół mi nie potrzebny

Gość gość
nie prawda to jak nie pójdziecie do spowiedzi i nie przyjmiecie komuni świętej i nie dacie ofiary na kościół to nie będzie niedzieli bożej xd

Gość gość
mylisz sie bo kazał takze sie spowiadac i jego ciało spozywac by miec zycie wieczne a to ze kapłan grzeszy bo sie za niego nie modlicie

Gość gość
gość dziś Popieram !

Gość gość
Dokładnie po to jezus budował świątynie żeby tam chodzić

Gość gość
ale nie kazał słuchać pedofilów.

Gość gość
kazał słuchać każdego człowieka

Gość gość
Na 18 .00 pojde

Gość gość
ja do spowiedzi nie chodzę już od dawna jak mnie wnerwił ksiądz spowiednik i mnie zbeształ że dawno nie byłem u spowiedzi a byłem jeszcze dzieckiem a ten gościu do mnie bo ja jak mogłem tak dawno nie być u spowiedzi ? wnerwił mnie bo ja co tak nagrzeszyłem bardzo jak byłem dzieckiem ani papierosów nie paliłem ani seksu nie uprawiałem ani nie ukradłem nic ze sklepu ani nie pobiłem się z nikim to co taki grzesznik byłem że musiałem chodzić co miesiąc ? tak mnie wnerwił bo to było w podstawówce to poszedłem mówię mu szczerze i z otwartości serca prawdę że byłem tam kilka miesięcy temu a on do mnie bo czemu tak późno i co tak chodzę co kilkanaście miesięcy ? a to musiałem chodzić co miesiąc ? to się wnerwiłem i od tej pory nie chodzę już od 14 lat nie byłem i nie chodzę i mam w tyłku jak mają mnie krytykować mają się czepiać mojej osoby bo ja bylem w lipcu zeszłego roku u spowiedzi a teraz mamy koniec następnego roku to niech się walą ;/ będą mnie pytać bo czemu nie byłem bo co się stało a co to go obchodzi i to jego akurat jest jepanńca w sułtannie sprawa ? i nie byłem od tej pory jak mnie tak wnerwił że wstałem wtedy i odszedłem od tego spowiednika i mam do tej pory to w głowie .

Gość gość
chcesz to idż , ja nie chodzę od lat i nawet zabroniłem robić mi katolicki pogrzeb w razie czego i tylko skremować .

Gość gość
spowiedź zawsze miała być w duchu, przede mną i Bogiem, tak było też w kościele przez wieki, wystarczy samemu sie pomodlić porozmawiać z Bogiem, wyznać mu grzechy przeprosić żałować, dopiero później sie zachciało LUDZIOM a nie Bogu inwigilować owieczki i wysłuchiwać ich w konfesjonałach, to wymysł ludzki, może i nawet szatański........

Gość gość
dziś Nie rozumiesz istoty spowiedzi dlatego :D

Gość gość
istotą jest szczere wyznanie grzechów i szczery żal za nie, ale to ma się odbywać przed Bogiem a nie przed pedofilem w sukience, pokaż mi w piśmie świetym żeby coś było o konfesjonałach i spowiedzi czarnym do ucha

Gość gość
Właśnie jest w tym problem że bóg obrał sobie ludzi jako jego świątynię i sie spowiadają przed pedofilami bo muszą.

Gość gość
przecież te czarne chuuje mają więcej grzechów niż ja ! darmozjady pederaści , sram na nich.

Gość gość
ja tak tylko was podbieram ;) jestem katolikiem chrześcijaninem jestem wierzący ale też nie chodzę tak co niedziela do kościoła ,więcej oglądam msze w tvp na jedynce niż idę osobiście do kościoła ;) jak trzeba to włączam mszę na tvp jeden rano o siódmej albo na polonii .do tego znam dobrze i nawet może lepiej od niejednego księdza czasami pismo św i nawet mam na audibooku pismo św i lubię sluchać sobie ksiąg biblijnych .Do tego uznaje Boga i zawsze jak trzeba to się modlę może nie tak jak dziecko zawsze przed spaniem ale jak trzeba to modlę się .Jak idę do kościoła to zawsze idę tam nie dla księdza i nie bo mnie ktoś każe .Od małego czytałem pismo św i teraz słucham sobie bo kupiła mnie mama na pendraiwie i mam wszystkie księgi .Co dalej czytałem od małego żywoty świętych i nawet jeździłem z babcią jak bylem mały na pielgrzymki i jak byłem młodszy to naprawdę zawsze chodziłem do kościoła potem jakoś mniej bylo .Ale nawet teraz siegam po pismo św i czytam lubię zajrzeć .Jak byłem młody to nawet czytałem prasę katolicką jakieś goście niedzielne i inne . Zawsze mam przy sobie w otoczeniu jakiś obrazek z jezusem albo matką boską i nawet jak nie chodzę do kościoła co niedziela na 12 na mszę to jednak się modlę .Zawsze dla mnie kosciół był ważny a jak trzeba to zawsze oglądam mszę tak jak powyżej na jedynce .

Gość gość
dziś Dlatego idź na mszę do kościoła :D

Gość gość
ja swoje grzechy znam a pan Bóg widzi wszystko i wie wszystko a ja się pana Boga nie wypieram i jestem wierzący .jA tam najgorszy nie jestem pijać alkoholu nie pijam nie palę papierosów ,nie kradnę , dbam o zwierzęta i nie krzywdzę ich ,staram się szanować rodzinę , co więcej nie biorę narkotyków nie chodzę na imprezy staram się żyć dobrze .

Gość gość
To zmienia faktu że powinieneś być teraz w jego świątyni :D

Gość gość
ten temat jest nie poważny, widać że koleś sobie po prostu jaja robi, i jeszcze do tego te głupie emotikonki:o dajcie mu lecieć, nie karmcie trola

Gość gość
dobrze powiem tak jako autor tematu : Pan Bóg powinien odpuścić grzechy na sądzie ostatecznym a nie człowiek tak pan Jezus powiedział że daje wam władze odpuszczania grzechów komu je odpuścicie będą one mu odpuszczone w niebie ale jednak czemu człowiek który sam jest grzeszny ma odpuszczać grzechy ? człowiek który sam ma pokusy sam nie jest święty i też robi złe rzeczy i też ma jakieś swoje ciemny sprawy na sumieniu ma odpuszczać grzechy ? przecież pan Bóg na sądzie ostatecznym będzie nas karał za to co zrobiliśmy i będzie wiedział kto jaki grzech popełnił bo widzi wszystko i wie kto jaki uczynek zrobił i jakim byl człowiekiem za życia .Ja szanuje swoją wiarę .Co dalej nie robię sobie jaj z Boga ani z wiary katolickiej .Co więcej to Pan nasz ma nas osądzić za to co robiliśmy w życiu naszym ziemskim jakimi ludźmi byliśmy to on ma nas osądzić na sądzie ostatecznym czy zasługujemy na życie wieczne czy na potępienie w ogniu piekielnym .Nie rozumiem czemu człowiek ma odpuszczać drugiemu człowiekowi grzechy jak sam jest grzeszny i sam też nie jest doskonały i ma swoje też ułomności ludzkie . Druga sprawa czemu księża nie mogą się żenić katolicko chrześcijańscy i nie mogą mieć żony i dzieci ? czemu niby ksiądz nie może żyć w związku tylko w celibacie ? dlaczego taki pastor w usa może mieć żonę i może głosić słowo boże i nauczać o Bogu a czemu ksiądz proboszcz w naszym kraju nie może mieć żony ? Jakby zniesiono celibat to nie było by pedofillii ani homoseksualistów w kościele wśród księży .Dlaczego nie rozumiem co za papież czy co za sobór jakiś watykański czy inne trydenckie ustanowiły żeby księża nie mieli żon i dzieci ? czy apostołowie nie mieli rodzin ani bliskich ? przecież św piotr miał chyba rodzinę i bliskich jakiś swoich których kochał i szanował ? dlaczego ksiądz musi żyć sam i nie mieć żony którą kocha ? czy to grzech skoro pastor może nawet mieć żonę i też jest jakimś tam księdzem i co naucza o Bogu a ksiądz nie może uprawiać seksu z kobietą bo co grzeszy ? czy to by było złe bo ksiądz staje przed ołtarzem i ma żonę ? czy to cierpienie jakby ksiądz żył bez rodziny? to co w tym złego przecież można być księdzem i odprawiać mszę św będąc jednocześnie mężem ;/ nie wiem co by było złego żeby ksiądz miał rodzinę mieć czy to by było grzechem jakimś jakby miał kogoś kogo kocha ?

Gość gość
dziś Cały czas staram sie to właśnie wytłumaczyć bo bóg z ludzi sobie zrobił świątynię i ludzie za morderstwo potrafią iść do nieba a ci dobrzy idą do piekła.

Gość gość
Pan Bóg słyszy każdego z nas, słyszy nasz głos, słyszy nasze myśli. Pomiędzy Nim a każdym z nas jest bezpośrednia więź! po co zatem jeszcze stawiać mur, stawiać jakiegoś pośrednika w postaci księdza pomiędzy nami a Bogiem? przecież to tylko nas oddala od Niego, a nie przybliża, czemu to ma służyć to ja nie rozumiem, tym bardziej że tak jak piszcie, spowiadanie sie księdzu wymyślili LUDZIE a nie Pan Bóg, żeby z nim porozmawiać, czy wyznać mu grzechy przeprosić za nie żałować itp nie potrzebujemy ŻADNEGO pośrednika nie wiem po co te konfesjonały wymyślili, to jest jakieś szatańskie

Gość gość
też uwazam że powinni mieć pozwoleństwo na żony, nie byłoby pedofilii molestowania itp ale to że nie mogą mieć to też wymysł ludzi bo Pan Bóg żadnego takiego nakazu nie dawał... ludzie po prostu uznali że jak Jezus był sam to i jego naśladowcy uczniowie księża też powinni być sami, a drugie że niby dlatego są sami żeby móc w 100% skupić się na Bogu bo gdyby mieli żony rodziny to już musieliby podzielić swoją uwagę na Boga oraz rodzinę i Bóg by w tym rozrachunku ucierpiał, tak to zostało uznane

Gość gość
A Jezus znowu rzeki do nich: „Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam”. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: „Weźmijcie Ducha Świętego. Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane”. Jako autor powyższego tematu wklejam jeszcze taki fragment słów Jezusa do jego uczniów apostołów co do spowiedzi św i grzechów ...

Gość gość
Gdy brat twój zgrzeszy przeciw tobie, idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata. Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa. Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi. A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik. Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, cokolwiek zwiążecie na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążecie na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. Dalej, zaprawdę, powiadam wam: Jeśli dwóch z was na ziemi zgodnie o coś prosić będzie, to wszystko otrzymają od mojego Ojca, który jest w niebie. Bo gdzie są dwaj albo trzej zebrani w imię moje, tam jestem pośród nich. Mt 18, 15-20 Kochani jeszcze taki fragment jako autor tego tematu powyższego przytoczę też z Ewangelii słowa Jezusa do apostołów ...

Gość gość
Dokładnie czy byłby to pedofil czy inny zwyrodnialec do kościoła chodzić trzeba bo jezus po to dał ludziom takie przywileje.