Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 2 lata po inicjacji sekaualnej to odpowiedni czas na posiadanie dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Nie. Na dzieci jest pora wtedy gdy para się nasyci seksem i bliskością. Z dziećmi już z tym będzie dużo gorzej. Czasem seks się w związku po dzieciach końcu się na amen. Czyli bliskość też.

Gość gość
Piaskun dziś Czyli myślisz, że po jakim mniej więcej czasie para nasyci się seksem i bliskością?

Gość gość
Piaskun dziś Piszesz to z własnego doświadczenia?

Dla mnie czas na dziecki to najwcześniej 4 lata od poznania się. Bardziej skłaniam się ku 7miu kiedy to pary podobno przechodzą pierwszy kryzys. Warto wiedzieć jak druga połówka się zachowa. 00 Dzieci to poważna sprawa, a ja jestem antynatalistą z filozofii. Jeżelli już powoływać na świat nowe życie to tylko kiedy można mu zapewnić stabilna kochającą się rodzinę. I jako takie warunki materialne, choć to w drugiej kolejności.

Gość gość
Pora na posiadanie dziecka jest wtedy, jeśli chce się mieć dziecko. I ma się do tego środki, pieniądze, pracę, dom. I czas na opiekę nad nim.

@ gość dziś Byłem kiedyś żonaty, żona parła na dziecko w pewnym momencie, ale okazało się w kryzysie, który przechodziliśmy że nie nadawała się ani na matkę, ani na partnerkę. 00 Cóż, byłem młody i głupi.

Gość gość
gość dziś A nie jest tak, że mężczyzna nigdy sam z siebie nie jest gotowy i nie chce mieć dziecka, dopóki nie ma dziecka?

Gość gość
A co ma wspólnego jedno z drugim. Na dziecko para powinna się decydować wtedy gdy są pewni że chcą dziecko mieć. Jeżeli ktoś miał inicjacje np w wieku 20 lat to wątpię czy świadomie zdecyduje się na dziecko w wieku 22 lat. Ja nawet na ślub po takim czasie się bym nie zdecydowała (mowa o wielu 22- 23 lat), a co dopiero na dziecko.

Gość gość
Co za głupie myślenie. Jedno nie ma w zasadzie związku z drugim. Zapytaj partnera, czy nacieszył się seksem i czy w ogóle chce mieć dziecko. Macie już warunki na to dziecko? Czy to po prostu Twoje marzenie bez względu na wszystko? Nie, moim zdaniem "2 lata od inicjacji seksualnej" to nie jest odpowiedni czas na dziecko. I pytanie wskazuje na problem osoby pytającej.

Gość gość
A co jeśli inicjacja seksualna ma miejsce w wieku 30 lub więcej lat?

Gość gość
"A co jeśli inicjacja seksualna ma miejsce w wieku 30 lub więcej lat?" X Nie zmienia to faktu, że na dziecko para (w rozumueniu razem) powinna się decydować wtedy gdy są pewni że chcą dziecko mieć.

Gość gość
gość dziś A co jeśli poznali się po 30stce i dla kobiety czas już najwyższy na dziecko?

Gość abece123
Pytanie jest... głupie.

Gość gość
"A co jeśli poznali się po 30stce i dla kobiety czas już najwyższy na dziecko?" X A partner chce?

@ gość dziś To że masz wściekliznę macicy to jeszcze nie powód by na łapu capu chłop Ci dzieciaka montował. W hipotetycznej sytuacji gdyby mi kobieta z czymś takim wyskoczyła natychmiast bym ją zostawił. Nie interesują mnie związki których motywem przewodnim jest chęć zajścia w ciążę. To najlepszy sposób żeby zjebać sobie życie. 00 I dlatego nie spotykam się z kobietami po trzydziestce. Maskara z tym ich ciśnieniem na dzieci i na śluby. Szybki gówniak i kończy się seks, dbanie o siebie, o dom i faceta, i radiem mężczyzna kończy z trzeszczących niezadowolonym pudłem i zepsutym przez rozpieszczanie dzieciakiem

Gość gość
"Szybki gówniak i kończy się seks, dbanie o siebie, o dom i faceta, i radiem mężczyzna kończy z trzeszczących niezadowolonym pudłem i zepsutym przez rozpieszczanie dzieciakiem" X Skąd takie doświadczenia? Ojciec się skarżył?

Gość gość
Piaskun, co ci zapisuje twój psychiatra? Bo chyba nie działa :(

Gość gość
"co partner na to?" - to podstawowe pytanie wrabianie kogoś w dziecko jest podłe, płytkie, niskie bez względu czy robi to kobieta, czy mężczyzna biegasz po forum i dopytujesz się, czy jakikolwiek mężczyzna potrafił podjąć świadomie decyzję o posiadaniu dziecka, a nawet tego chciał, czy trzeba go było WROBIĆ? kobieto, co z tobą jest nie tak? bądź uczciwa wobec swojego partnera dziecko to decyzja OBOJGA i nie zależy ona od tego, kiedy miała miejsce inicjacja seksualna a od wielu innych czynników Twoje połączenie faktów jest tak irracjonalne, że mam wątpliwości co do twojej dojrzałości mentalnej OK, może żeby mieć dziecko wystarczy, żeby wychować ... nie wiem ale NA PEWNO NIE WYSTARCZY by podejmować tak istotną decyzję ZA DRUGIEGO DOROSŁEGO CZŁOWIEKA