Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paola2255

Kiedy widać płeć dziecka?

Polecane posty

Gość Paola2255

Hej kochane, jestem właśnie w 16 tc i 3 dniu dokładniej, wizyta dopiero w przyszłym tygodniu, czy moge już na przyszłej wizycie poznać płeć dziecka? W którym tygodniu znałyście?

Gość gość
W 20 tc a potwierdzone w 30 tc. Może lekarz już Ci powie ale możliwe że się pomyli.

Gość gość
U mnie w 13 tygodniu ciąży na usg doktor stwierdził, że chłopiec. Potem w 17 tygodniu ciąży u lekarza prowadzącego wyszło, że dziewczynka i na usg połówkowe też inny doktor to potwierdził. Teraz jestem w 26 tygodniu ciąży i na każdym usg wychodzi tak samo. Więc myślę, że już się zmieni lekarzowi zdanie ale nigdy nic nie wiadomo.

Gość gość
Myślę, że na tym etapie ciąży autorko, spokojnie na następnej wizycie się dowiesz, jeśli dziecko akurat jakoś się nie ułoży niekorzystnie i nie schowa swoich klejnotów. Ważne jest też, czy lekarz jest doświadczony, ma dobry sprzęt i czy ty nie jesteś otyłą, bo tłuszcz powoduje, że gorzej wszystko widać na usg.

Gość gość
Mnie do 19 tygodnia mowiono ze dziewczynka a potem zmienilo sie na chlopca

Gość gość
pieprzysz jasno p********a z tym tluszczem. Ja mam 170cm i przed ciaza wazylam 51 kg i w ciazy tez szczupła bylam a mnie do polowy ciazy mowiono ze dziewcze a potem sie zmienilo na chlopca. A. sprzęt dobry byl. Chodzilam prywatnie i slono placilam za kazda wizyte

Gość gość
gość dziś Napisałam chyba jasno, że ilość tkanki tłuszczowej jest tylko jednym z czynników, które wpływają na obraz usg. Tkanka tłuszczowa zaburza obraz na usg. To nie mój wymysł tylko prawa fizyki. Zapytaj jakiegokolwiek lekarza wykonującego tego typu badania. Oczywiście nie zawsze ma to wpływ na to, co dostrzeże lekarz. Dużo zależy od jakości sprzętu i przede wszystkim bystrego oka lekarza i jego doświadczenia z różnymi pacjentami. To, że lekarz przyjmuje prywatnie za dużą kasę, nie musi oznaczać, że jest specjalistą od badań usg. Nawet jeśli poza tym jest świetnym ginekologiem. USG genetyczne i połówkowe powinno się robić u specjalisty od badań prenatalnych USG a nie u zwykłego ginekologa. Takie moje zdanie. Oczywiście jeśli dziecko dobrze się ułoży to w 20 t.c. najmarniejszy ginekolog powinien rozpoznać płeć, ale dzieci nie zawsze chcą współpracować podczas badania. Być może tak było w Twoim wypadku. Mimo, że byłaś szczupła, obraz był wyraźny a lekarz profesjonalny, to maleństwo mogło się po prostu tak ułożyć, że nie było możliwości zajrzeć mu między nóżki. I wtedy obecność czy brak tkanki tłuszczowej nie ma żadnego znaczenia. Następnym razem przeczytaj całą wypowiedź i spróbuj ją zrozumieć, zanim zaczniesz się rzucać jak wesz na grzebieniu.

Gość gość
Ok 20tc

Gość gość
Ja wiedziałam że dziewczynka już w 13tc. Potrm drugi ginekolog mi potwierdził też w 13 tc. Dwóch gin, bo miałam z kasy chorych niemieckiego i w Polsce prywatnie.

Gość gość
Ja tez jestem w 16 tc U mnie lekarz w 13 tc stwierdził ze będzie chłopiec

Gość gość
Neobona test w 10 tyg.ciazy

Gość gość
Miedzy 12-13 tyg syn pokazal siusiaka i tak juz zostalo. Oczywiscie lekarka powiedziala ze tak to wyglada, ale nie na 100%.

Gość gość
U mnie w 12 tyg. lekarz powiedział, że wygląda na chłopca, ale ręki sobie nie da uciąć. CZekam teraz na połówkowe u genetyka i zobaczymy, czy się potwierdzi. W pierwszej ciąży też wiedziałam mniej więcej na tym etapie, że chłopczyk i rzeczywiście mam synka.

Gość gość
Bo dzwony to widac i siusiaka sxybko