Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sens zycia zakonnego

Polecane posty

Gość gość
Dozywocie

Gość gość
Bezsens

Gość gość
Jestem w tabernakulum. Szukasz Mnie - oto tam znajdziesz Mnie na pewno. Przypomnij sobie co powiedziałem, żyjąc na ziemiś Oto Ja jestem z wami aż do skończenia świata^. Dotrzymuję obietnicy. Jestem w Kościele, jako jego głowań jestem w jego członkach mistycznych, jako pierwiastek ich życia. Ale prócz tamtych rodzai obecności mojej, jestem istotnie, osobiście, choć w sposób sakramentalny, w Hostii najświętszej. Kto Hostię uwielbia, Mnie uwielbia, kto Jej dotyka rękami, Mnie dotyka, kto Ją przyjmuj e, Mnie przyjmuje. Mnie kapłan podaje duszom na pożywienie, Mnie podnosi w Najświętszej Ofierze, Mnie zanosi chorym, Mnie zamyka w tabernakulum, bym mógł do wszystkich przemawiać w sposób duchowy, bym mógł na wszystkich spoglądać, bym mógł od wszystkich osobiście odbierać ofiary do 3 Mt 28,20.

Gość gość
Niech żadna dusza nie mówi, że coś jest dla niej niemożliwe, że to było tylko dla świętych. Czy święci własną mocą zdobyli cnotę, czy własną mocą stali się świętymi? To Jezus w nich działał, a czynił to dlatego, bo Mu działać pozwolili, bo nie ufając sobie, ufali Jezusowi. To jest tajemnica działania Bożego w duszy, to jest sekret świętości. Wiesz, moja droga, że Ja pragnę, by wszyscy ludzie byli świętymi. Nie zabraknie Mi łask, by nimi móc obdarzać każdą duszę przeobficie, i Kościołowi memu nie zabraknie dla nich ołtarzy, byleby tylko ludzie chcieli Mi ufać, byleby współdziałali z łaską. Dlatego sekret świętości zdradzam, oznajmiam go ludziom, przez duszę, która wierzy słowom moim

Gość gość
To z Koranu ?

Gość gość
To jakaś modlitwa internetowa ?

Gość gość
W Łodzi 3 zwyrodnialców uwięzilo kobietę w mieszkaniu, tam ją gwałcili i torturowali przez 10 dni, kiedy wreszcie udało jej się uciec, jej obrażenia były tak wielkie, że lekarze w szpitalu nigdy w życiu takich nie widzieli. Wkrótce potem zmarła. Gdzie był Bóg?

Gość gość
Boga nie ma.

Gość gość
W Warszawie 40000 biednych, bezbronnych, samotnych, często starych ludzi trafiło na bruk, żeby mafia reprywatyacyjna mogła zabrać im dach nad głową i sprzedać za astronomiczne sumy celebrytom z tvn. Gdzie był Bóg?

Gość gość
Boga nie ma.

Gość gość
A zakonnice dalej modlą się, żeby ładnym kobietom wypadały włosy bo myślą, że dzieki temu te kobiety wstąpią do klasztoru i zasilą go swoim wianem.

Gość gość
Prawdziwe ludzkie nieszczęścia zakonnicy i zakonnice mają głęboko w dópie.

Gość gość
Nie modlicie sie o zwycięstwo dobra na świecie, tylko o cierpienia dla bliźnich. Dlatego Kościół podupada i wiernych ubywa na mszach.

Gość gość
Jak zakonnica zacznie się za ciebie modlić, to cię tak omota swoją czarną magią, że pozostanie ci tylko samobójstwo.

Gość gość
Z całego serca przeklinam wszystkie zakonnice, zakonników i księży, którzy wymodlili mi samotne nieszczęśliwe życie i przeklinam demona u którego mi to załatwiliście. boga nie ma.

Gość gość
Cierpienia mogą pochodzić od Boga lub być wynikiem grzechów jakich dopuszcza się ludzkość. Najpierw sprawdźcie czy w waszym życiu nie ma grzechu i czy miłujecie Boga.

Gość gość
W moim zyciu nie ma grzechu. A boga bardzo miłowałam dopóki mi nie zniszczył życia.

Gość gość
Jak ci zniszczył życie?

Gość gość
Okrutnie, sadystycznie, konsekwentnie, dzień po dniu, rok po roku, dziesięciolecie po dziesięcioleciu. Im bardziej się starałam, tym bardziej mi niszczył.

Gość gość
Bóg jest okrucieństwem, sadyzmem i nieskończoną nienawiścią. Cierpienie niewinnych ludzi jest jego najlepszą rozrywką.

Gość gość
Próbowałaś z nim porozmawiać dlaczego to zrobił?

Gość gość
Rozmawiać z katem? Jak wymodlicie mi kolejne nieszczeście albo chorobę, popełniam samobójstwo NIEODWOŁALNIE. Przestańcie się modlić przeciwko mnie, albo będziecie mnie mieć na sumieniu.

Gość gość
Nie będę nic oglądać, mam duzo lat, cieszę się że nie byłam nigdy w zakonie i NIE POJDĘ chcociażbym miała jako alternatywę samobójstwo. NIE ZŁAMIESZ MNIE i nie próbuj, albo przeklnę boga.

Gość gość
W jakiego Boga wierzysz?

Gość gość
W tego u którego zakonnice wymadlają kobietom ruinę życia.

Gość gość
Jezus lubil buddyzm, nie chcial zeby jedzono jego cialo, jego nauki spaczono, nie chcial zakladac religii, to interesy ludzi parly w religie,nie jadl zwierząt, nie umarl na krzyzu, zyl dalej, nie bylo winy do odkupienia, to koscielne manipulacje

Gość gość
02:15 coś z buddyzmu i hinduizmu przeniknęło do chrześcijaństwa, to fakt. Wpływy kulturowe rozchodzą się jak kręgi na wodzie. Ale nie pisz że nie umarł na krzyżu, bo 02:06 będzie myślała że to ja i wymodli mi coś złego :(

Gość gość
Nic ci nie wymodli, kazdy sam kreuje swoj swiat, a zlorzeczenia wracają badz spokojna,

Gość gość
Bredzisz, ludzki świat jest wspólny i ludzie go dla siebie kreują nawzajem, między innymi modlitwą do boga czy demonów, a tego co mnie wymodliły nikomu nie życzyłam, chociaż mogę zacząć, czemu nie.