Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mam prawo wymagać od męża

Polecane posty

Gość gość

Żeby ograniczył alkohol, pił tylko okazyjnie i się nigdy nie upijal? Mój mąż lubi pić piwo w domu, minimum 2, z kolegami na mieście prawie zawsze wraca mocno wstawiony, jeśli jest większa okazja typu urodziny to się prostu upija, do tego lubi dobre wytrawne wina, więc z często chce pić do kolacji czy coś. Mój ojciec jest alkoholikiem i miałam dużo krzywd przez to. Brzydze się nim kiedy jest pijany. Czy mam prawo wymagać żeby wziął pod uwagę mój uraz do alkoholu i pił mniej? On uważa że nie mam prawa i tego nie zrobi, bo wszyscy piją inni ludzie nie mają z tym problemu tylko ja. Myślę o rozwodzie. Co sądzicie, kto ma rację, czy faktycznie to ja powinnam zmienić podejście i pracować nad swoim podjęciem do alkoholu?

Gość gość
Swoim podejsciem*

Gość gość
O Jesuuuu....

Gość gość
" ..zmienić podejście i pracować nad swoim podjęciem do alkoholu?" Autorko żartujesz ? To on nie tylko powinien ale musi zastanowić się nad sobą i podjąć sie leczenia . Wiem co czujesz bo mam tak samo, ojciec pił i od tamtej pory kazdy pijący jest dla mnie nic nie wartym śmieciem . W Twojej sytuacji najlepszym wyjściem bedzie rozwód bo jak wiesz alkoholik jeśli nie weżmie się za siebie to wpędzi cię do grobu. Uciekaj od niego póki jeszcze masz siłę i odwagę.