Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak należy postąpić?

Polecane posty

Gość gość

Wyjechalam z siostra do pracy do Holandii. Zalatwilam nam prace. Jest starsza ode mnie o 12 lat- 40lat. niestety z powodu problemow zdrowotnych zrezygnowałam z tej pracy, nie miałam siły by do niech chodzić, to samo zrobiła siostra, sądziła że przeprowadzimy się do innego miasta,...znajdziemy lepsza, lżejsza prace . Dodatkowo zakończyłam 4letni związek, zostalam bez pracy i bez faceta. Od 3 mies obie nie pracujemy, ja bo tak postanowilam, chciałam dojść do siebie, ona nie wiem dlaczego. W koncu polepszylo sie. Zaczęłam szukać pracy, zastanawiam się czy się nie wyprowadzić. Ale wiem, że siostra czeka aż znowu znajdę dla "nas" pracę. Az wezme ja za reke i zaprowadze do pracy. Całymi dniami siedzi u siebie w pokoju, nawet gdy ja wchodzę patrzy w komputer, nie szuka dla siebie pracy, ogólnie zainteresowana jest tym co w necie. Jesli ja nie zaczynam tematu ona też milczy. W poprzedniej pracy ludzie śmiali się z niej ze z nikim nie rozmawia, ze tylko przy mnie caly czas jest. mówili że powinnam się nią opiekować itp. Mam tego dosyć. Nie chce powtórki. I teraz czy mogę się wyprowadzić zamieszkać sama, znaleźć nowa pracę czy muszę wciąż przy niej byc bo siostra?

Gość gość
Nie zna zbyt dobrze języka, ale ja mam tego powyżej uszu, chce zacząć żyć po swojemu. Ona nie ma żadnych znajomych, ocenia negatywnie każdego z kim się spotykam...ostatnio o nowym facecie z którym się umowilam powiedziała że ja też olewali! Tylko mnie nikt nie olal...że moje koleżanki są o mnie zazdrosne i tak naprawdę mnie nie lubią tak jak mój były facet...mam wrażenie że ona chce żebym była sama i była tylko z nią..

Gość gość
To chyba trochę toksyczna relacja.dziwnie się ta twoja siostra zachowuje.wiem że masz poczucie obowiązku wobec niej ale co tak do końca życia razem?jedna praca jeden dom bo ona sobie nie radzi?

Gość gość
Czuje się za nią odpowiedzialna.

Gość gość
Czy mogę się wyprowadzić, znaleźć inna pracę? Czy znaleźć coś dla niej, a później dla siebie..?

Gość gość
A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne? NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! ul. Krakowska 17/9 Tarnów 143000350/796400893

Gość gość
Doradzi ktoś coś????