Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Proszę o radę. Kolejny syn w drodze. Pomysły na imię, na wyczerpaniu. Propozycje są następujące: Ignacy, Grzegorz, Konrad, Leon. Co myślicie? Które wybrać?

Gość gość
Z tych to tylko Leon ale to i tak na sile. Na drugim miejscu Ignacy choc czterech nie urywa. Grzegorz nigdy mi sie nie podobalo. Konrad paskudne.

Gość gość
Ja bede miała Konrada najpewniej, dla odmiany - jak dziewczyna wyzej Leon i Ignacy nie przemawiają do mnie, teraz moda na takie imiona i za kilka lat na placu zabaw , co drugi bedzie sie tak nazywał. Konrad obecny w literaturze, w życiu codziennym też się słyszy, imie które chyba zna każdy i nie budzi zdziwienia, a jednak dość mało spotykane. Grześ przeslodko, ale nigdy mi się nie podobało to imie, zwyczajnie miło się kojarzy. PS starszy to Robert i często słysze zaskoczenie, ze teraz to bardzo rzadko nadawane imie, a w TV co rusz słysze Robert.

Gość gość
Nie przesadzajcie z tą modą na Leona. Mam syna Leona i nie znam nikogo kto tak dał dziecku na imię. Za to wciąż mnożą się Jasie, Antki, Franki, Kubusie czy Kacperki. Jeśli kiedyś miałabym drugiego syna to dostałby na imię Grzegorz.

Gość gość
Leon w 2012- nadano 1.333 2015 rok - 2723 , w tym roku -3454 jeszcze jakies uwagi?

Gość gość
Ignacy, Leon teraz dość popularne imiona, ale jeszcze nie z czołówki :) I pasują nam do koncepcji imion pochodzenia łacińskiego , jakie mają pozostali synowie. Grzegorz i Konrad dzisiaj rzadko spotykane i proste, niewyszukane bardzo, co mi też odpowiada :)

Gość gość
Juz któraś tu pisze o tym Konradzie, ze tak da synowi wiec nie podniecaj sie ze takie malo. spotykane. Swoja droga dość brzydkie. Ten zlepek liter wyjatkowo brrrr.

Gość gość
pewnie ja sie podniecam, bo dla pewnej Pani "Mam syna Leona i nie znam nikogo kto tak dał dziecku na imię" to merytoryczny dowód! Przytoczyłam wiec statystyki, ze popularnosc imienia rosnie, by dac wiare postawionej tezie "za kilka lat na placu zabaw , co drugi bedzie sie tak nazywał." Wcale nie namawiam do wyboru Konrada i wcale tez nie twierdze ze imie najladniejsze. Nie ma dla chłopca fajnych imion, dla dziewczynek sporo:]

Wszystkie podane są fajne :), każde z nich ma jakiś urok, a to z powodu znaczenia , albo brzmienia w pełnej formie, albo z powodu uroczych zdrobnień :) Obserwuje tylko , które zdobędzie najwięcej pozytywnych głosów. Ja miałabym większy problem z dziewczynką jednak :)

Gość gość
Zadne z tych imion mi sie nie podoba. Wole Macieja, Mieszka lub Sambora. A jak na imie maja pozostale dzieci?

Gość gość
Leon i Ignacy za bardzo popularni. Konrad tez co raz slysze tylko Grzegorz pozostaje, ale nie lubie brzmienia. Takze zadne z nich.

Gość gość
Z łacinskich Lucjan.

Gość gość
To i ja się wypowiem co czuje: Konrad - zupełnie mi się nie podoba, dla mnie jest brzydkie, nie nie i jeszcze raz nie. Leon i Ignacy - oba "wyszukane", acz zyskują na popularności. Najbardziej podobają mi się w nich zdrobnienia. Grzegorz - bezpieczny środek, klasyczne, męskie, mile zdrobnienie. Z tej listy mój faworyt, choc bez wow. Od siebie dorzucę Gustawa, Joachima i Konstantego.

Gość gość
Pronton

Gość gość
Jeszcze Alanek, mniej wiecej tak popularny jak Leon i Ignacy

Gość gość
Prawda Alanek, Leonek- to samo.

Gość gość
A mnie się najbardziej z tych imiona podoba Konrad .

Gość gość
Konrad nie jest zły, ale juz kilka razy słyszałam o zdrobnieniu Kondzio uzywanym przez ludzi i jest to odrzucajace.

Gość gość
Nie wiem po co gadamy jak nikt nigdy na koniec nie chwali sie jakie imie dał i tak. W sumie tylko zakłada temat i na tym koniec wypowiedzi autorow, a my głupie gadamy i sprzeczamy sie nie wiadomo po co i na co.

Gość gość
Olaf. Roger. Adrian :-)

Gość gość
naucz sie czytac durna pało, autorka nie pyta o jakiekolwiek imiona i pomysly , a o konkretne 4 imiona! Idz ty lepiej poczytaj cos dla dorosłych. Olaf z krainy lodu, Krolik roger , a Adi z jakiej bajki?

Gość gość
Ignacy (Ignaś) :-)

Gość gość
tylko nie Ignacy wyjątkowo tego imienia nie lubię.. Podoba mi się Leon, Konrad i Grzegorz nie mój typ ale ujdą

Gość gość
ta tylko jak długo będzie tym Ignasiem, większość życia będzie Ignacem mi się to wgl nie podoba

Gość gość
Konrad, Konradek