Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fajne sałatki?

Polecane posty

Gość gość

Natchnijcie mnie przepisami na jakieś fajne i proste sałatki. Jakie są wasze ulubione? Może macie jakieś nietypowe? Ja zrobiłam z tuńczyka, kukurydzy,jajek i majonezu. Wyszła dobra, ale taka...hm...oklepana? Szukam inspiracji. ;)

Gość gość
Ja lubię takie: 1) sycylijska: pomarańcza, czerwona cebula, oliwki czarne, orzechy, rukola 2) nicejska: sałata, tuńczyk, pomidor, kapary, grillowany bakłażan, gotowane jajko 3) ryż, tuńczyk, suszone pomidory,czarne oliwki, natka pietruszki 4) śledź, ziemniaki gotowane, kiszony ogórek, cebula, zielone oliwki, sos winegret z musztardą francuską (gruboziarnistą) 5) pieczona dynia, feta, szpinak baby, kiełki słonecznika, orzechy włoskie, opcjonalnie granat, ale niekoniecznie :-)

Gość gość
Podam taką szybką i bardzo prosta: -szynka konserwowa (pokrojona w kostkę) -ogorek konserwowy (pokrojony w kostkę) -kukurydza z puszki -troche majonezu My uwielbiamy, bo właśnie chwila i gotowa:)

Gość gość
Oj,super te sałatki. Dziękuję bardzo. Podoba mi się ta nicejska i tą szybka, szynką. Ekstra, będę jutro robić i chyba zrobię 2 różne; i mąż, i dzieci będą mieć wybór. Mniam.

Gość gość
Warstwowa. Na spod kapusta pekinska w paski nastepnie 5 pomidorów w kostkę na to pierś z kurczaka w kostkę upieczona ser feta w kostkę połac majonezem z jogurtem doprawione zabkami czosnku. Posypać prazony mi platkami migdałowymi. Na parę godzin do lodówki

Gość gość
Cykoria, gruszka, orzechy, ser typu roquefort, winegret (można dodać oleju z orzechów do niego) Grubszy makaron, suszone pomidory, kapary albo anchovies, papryka, oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz. Brokuły, ser feta, sos jogurtowo-czosnkowy, uprażony słonecznik Fasolka szparagowa, jajka na twardo, starty żółty ser (ostrzejszy jakiś), pokruszone solone orzeszki ziemne, szczypior, winegret