Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK MYŚLICIE CO POWODUJE LĘK

Polecane posty

Gość gość

Co , kto przykłady

Gość gość
w 90% lęki biorą się z problemów z dzieciństwa - alkohol w rodzinie, przemoc, nadopiekuńczość, darcie ryja przez rodziców, zimny chów bez uczuć emocji itp itd przeanalizuj swoje dziecinstwo bo to pewnie tam jest początek twoich problemów a to wszystko wychodzi w życiu dorosłym np byłem na terapii grupowej i była tam nauczycielka po 50tce, miała dwójke dorosłych dzieci, męża, fajną prace, no z pozoru super, sama nie wiedziała od czego lęki, zaczęła analizować dzieciństwo, matka która darła ryja, ustawiała wszystkich pod siebie, wszystko zawsze musiałobyć tak jak ona chce i ta dorosła kobieta nauczycielka od małego miała ten lęk i te matki nakazy/zakazy wbite do głowy ze nawet w życiu dorosłym czuła to podświadomie, sama sobie zakazywała nakazywała różne rzeczy no i dalej była na skinienie mamusi bo bała sie ze jak sie wyrwie z tego schematu to świat się zawali, 90% to dzieciństwo z tego co ja miałem styczność na terapiach z ludźmi albo koleś co miał 40pare lat, żona, nie dawno mu sie dziecko urodziło, swój biznes, dom auto, finansowo naprawdę super, z pozoru zero problemów a u niego straszne lęki że Lorafenem musiał sie faszerować, na terapii przeanalizował dzieciństwo i tam były powody jego lęków, to wszystko tkwiło w nim całe życie, nawet dorosły człowiek ma ciągle w podświadomości te traumy przeżycia z dzieciństwa, trzeba to na terapii ustalić co jest przyczyną, przeanalizować całe swoje życie, zrozumieć te mechanizmy które siedzą w człowieku od dziecka, a wtedy można im zaradzić i wyjść z tych lęków

Gość gość
To ja 20:50.51.53.56 Dobre Ja naszej Państwowej biedy że wszystko co robimy nie jest kierowane pasją a kasą. Kitu wciskanego ludziom celem wykorzystania dla własnych korzyści. Taka ogólna hipokryzja i manipulacja.