Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża w UK a poród w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Czy znajdą się tu na forum dziewczyny, które prowadziły ciążę w UK,tu tez pracowały i były ubezpieczone, jednak zdecydowały się na czas porodu i macierzyństwa wrócić do Polski ? Chciałam zapytać jak to u Was wyglądało ? Czy bez problemu przyjeto was na oddział w szpitalu ? Jakie dokumenty wymagali ? Będę wdzięczna za każdą odpowiedz.

Gość gość
Za poród w polskim szpitalu będziesz musiała zapłacić! Nie masz polskiego ubezpieczenia.

Gość gość
Nie sluchaj ze bedz.musiala placic/kazda Polka ma prawo do porodu i opieki po za free.Ja zdecydowalam sie na taki krok jak chcesz zostaw namiary..opowiem co i jak.

Gość gość
No niestety, Konstytucja zapewnia takim osobom darmową opiekę przy porodzie... W Polsce nie mieszkasz, nie odprowadzasz składek, ale na krzywy ryj się chcesz rozmnażać...

Gość gość
Nie rodziców w PL, w Anglii na pewno będzie lepiej, tu jest dramat, nacinanie krocza, kroplówki, zzo podawane jak cukierki a potem cesarka, tną na potęgę jak leci... Rodziłam w szpitalu wojewódzkim, dramat, zero wiedzy, średniowieczne podejscie- 40 procent porodów to CC, doradca laktacyjny tylko w dni powszednie, buteleczki z mm dostępne od ręki bo się położnym nie chce uczyć matek, milion niepotrzebnych badań i ingerencji w poród. W Anglii jest bardziej normalnie, można w domu rodzic, mniej badań, stawiają na naturę i jej siły.

Gość gość
Autorko, ja co prawda nie bylam w takiej sytuacji ale wtrace swoje 3 grosze ;) Rodzilam 2 razy w uk i dwa razy byla ze mna tesciowa w szpitalu (byla tez dwa razy przy porodach swojej corki) wiec w sumie troche sie napatrzyla. Zawodowo jest v-ce dyrektorem szpitala wojewodzkiego wiec zna ten biznes "od kuchni" w PL i zawsze powtarza ze patrzac na porody i opieke poporodowa w uk i Pl z przykroscia przyznaje ze Polska jest jakies 20lat do tylu.

Gość gość
Ja na twoim miejscu rodziłabym w UK. Przy okazji dziecku lepszą przyszłość zapewnisz. Ja jeżeli kiedykolwiek zdecyduję się na dziecko (a na razie o tym nie myślę) na bank będę rodzić zagranicą. Zawsze będzie dziecko miało furtkę do emigracji, w końcu z Polski tylko można emigrować, szczególnie teraz.

Gość gość
Oczywiście, ze to platna usluga, bo nie placisz w Pl podatków. Za free tyczy się bezdomnych, bezrobotnych, studentek mieszkających w Polsce.