Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majcia123

Chce mieć dziecko

Polecane posty

Gość Majcia123

Mam 17 lat mój chłopak 18 lat... Nie wiem co się ze mną dzieje czuje instynkt macierzyński jak czymam male dziecko na rekach czuje się wspaniale nie wiem co mam robić

Gość gość
No to nie trzymaj małych dzieci i po sprawie.

Gość gość
Może skończ najpierw szkołę, tak sam Twój chłopak.

Gość gość
Jak "czymam" ...dziecko najpierw szkoła, bo dziecko napewno nie chciałoby mieć takiej głupiej matki.

Gość gość
Ja mam 19 lat i jestem w 27 tygodniu ciąży. Ciążę planowałam. Miałam problemy ginekologiczne już od wielu lat. Chodziłam do dwóch lekarzy. Jeden nawet specjalista od leczenia niepłodności. Obaj lekarze doradzali mi, żeby szybko zajść w ciążę bo kiedyś mogą być duże problemy. Rodzice mnie cały czas wspierali i oczywiście nie była to tylko moja decyzja, również decyzja mojego partnera. Zaczęliśmy starania od kwietnia.  W maju zaszłam w ciążę! Nie wierzyłam, że kiedyś mi się to uda. Bo lekarze nie dawali mi za dużo szans, że bez pomocy medycznej zajdę w ciążę. W tym roku zaczęłam studia pięcioletnie, później jak się urodził dziecko będzie mi też pomagać rodzina, żebym mogła studiować. Mój chłopak ma 24 lata i pracuje ale ja nie chcę rezygnować ze swoich studiów. Na Twoim miejscu poczekałabym chociaż aż zdasz maturę. Jeśli Twoim marzeń jest mieć dziecko to je spełnij. Tylko pamiętaj, żeby to była decyzja i Twoja i Twojego partnera. No i oczywiście pogadaj z rodzicami ich pomoc też musi być. Pamiętaj, że to jest decyzja na całe życie i duża odpowiedzialność.

Gość gość
Slabe prowo.

Gość gość
Jak co kup sobie najpierw psa, zadbaj o niego, zobaczysz ile trudu wymaga opieka nad tym żywym stworzeniem. Tylko nie wyrzuć go do lasu jak skapujesz, ze to obowiązek na lata i ci się odechcialo nagle...