Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam. Biore tabletki Vibin mini staram sie brac o 14 zdarzylo mi sie wziac o 16 18 raz o 20. Nigdy nie przekroczylam 12 h nie ominelam ani jednej nie bylo wymiotow biegunki nie biore zadnych lekow. Krwawienie dostalam normalnie po 1 opakowaniu zrobilam 7 dni przerwy i w 8 dzien wzielam tabletke puntualnie o 14 nastepnego dnia tez i caly czas biore o 14. Od drugiej tabletki wspolzylam ale tak jak mowie wzielam tabletki. Czy wszystko jest ok? Boli mnie glowa brzuch i zoladek przez te tabletki?

Gość grandaO
Dopiero drugi miesiąc bierzesz tabletki? organizm musi się przyzwyczaić, jakieś lekkie dolegliwości możesz odczuwać raczej ciąży bym tu nie podejrzewała. Zapoznałaś się dokładnie z ulotką swoich tabletek? od kiedy są skuteczne itp? regularność stosowania jest szalenie ważna, te opóźnienia mogą raz na jakiś czas się zdarzać ale staraj się mocno brać o stałej porze.

Gość gość
przez tabletki cie boli

Gość gość
chyba to była jakaś infekcja bo już jest ok. tak drugi miesiąc biorę ulotkę czytałam a jak długo się mi coś może dziać? jak u Was było? bo trochę się martwię mimo wszystko czy nie ma ryzyka ciąży

Gość grandaO
Do 3 miesięcy powinno Ci się wszystko unormować dokładnie. Jak dalej będzie nie tak to może być powód do zmiany, ale jak sama mówisz że to była infekcja to powinno już teraz być ok. I pamiętaj przestudiuj ulotkę, ja jak dostałam tabletki to pierwsze co wzięłam się za lekturę. nie chodzi żeby się wystraszyć skutków ubocznych tylko żeby wiedzieć co się może dziać, co robić jak zapomnisz tabl czy kiedy warto się dodatkowo zabezpieczać. Od dwóch lat biorę tabl także sporo już wiem i mam to szczęście że od razu pierwsze mi podpasowały i cały czas na nich.

Gość gość
to rzeczywiście masz nieźle, ja mam 3 i też chyba będę zmieniać bo libido spada strasznie

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi, uspokoiłam się trochę. grandaO jakie masz te tabletki? jeśli mogę zapytać?

Gość grandaO
Ja mam akurat belarę, to dwuskładnikowe tabletki, jednofazowe o naprawdę dużej skuteczności. Mój gin polecił bo właśnie pacjentki nie narzekają przy nich na skutki uboczne.

Gość gość
@granda rozumiem, że lekarz sprawdził, czy nie masz trombofilii wrodzonej jak zapisywał CI dwuskładnikowe tabletki? Ona jest bezwzględnym przeciwwskazaniem (według Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego)

Gość grandaO
owszem, miałam robione badanie krzepliwości krwi, próby wątrobowe i kilka innych badań. Po roku brania tabl powtórzone z resztą.