Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo suchy kaszel u dziecka w nocy

Polecane posty

Gość gość

Generalnie dziecko jest zdrowe , nie ma kataru w dzien kaszel sporadyczie . W nocy pojawia sie calonocny meczacy suchy kaszel . Ktory trwa praktycznie cala noc . Alergi nie ma _ testy ok . Poradzcie cos ?-załamuje się juz

Gość gość
Moze ktorasmama to przerabiala ?

Gość gość
Może za suche powietrze w pokoju gdzie śpi?

Gość Kalina9
Skoro jest zdrowe, to tak jak wyżej napisała dziewczyna, może być kwestia suchości powietrza. Słyszałam o nawilżaczach powietrza, niestety nie jest to mały koszt, ale podobno działa.

Gość gość
Może mieć robaki. (glizde ludzka).Poczytaj sobie cykl rozwojowy i objawy.M.in.suchy kaszel w nocy, bóle brzucha, wilczy apetyt. Zrób kał na pasożyty przynajmniej 3x lub przeciwciała ige na glizde z krwi.

Gość gość
A astma? Moje chłopaki mają astmę i taki suchy kaszel pojawia się w nocy. Trwa 2-3h

Gość gość
Alergia

Gość gość
A ile taki nawilżacz może kosztować?

Gość Kalina9
Ojjj ceny są bardzo zróżnicowane. Moja koleżanka np zamawiała taki nawilżacz z alsos, tak mówiła. Weszłam sprawdzić z ciekawości, to rozbieżność jest pomiędzy 200 a 1600 zł, czyli mega duży przedział :D Ale takie za 300 wyglądają już na sensowne moim zdaniem, chociaż sama nie używałam,tylko słyszałam, więc cięzko mi stwierdzić. Ktoś się wypowie?

Gość Misiaczek89
Ja mam włoski nawilżacz dokładnie z tej strony Alsos. Konkretnie to z firmy FLAEM Olly. Parowy, nalewa się do niego wody i tyle. No i o czyszczeniu trzeba pamiętać. Kosztował lekko ponad 200 zł, a mam go już rok i się sprawdza. Ja sama miałam problemy z gardłem i kasłaniem w okresie grzewczym, a jak zaczęłam używać nawilżacza to ucichło. A Twoje dziecko kaszle zawsze, czy właśnie jak zaczynają grzać?

Gość gość
Przerabiałam to. Postaraj się ogrzewać miejsce gdzie dziecko śpi minimalnie.

Gość gość
Zrob rtg pluc. Moje dziecko tak sucho kaszlalo wlasnie w nocy. Osluchowo czysto zrobilam prywatnie rtg wyszlo zapalenie lewego pluca. Powodzenia.

Gość Jaaaaaa1
Dokładnie, mniej grzać i nawilżać powietrze :) Tak się składa, że mam ten sam nawilżacz co koleżanka wyżej i też sobie go bardzo chwalę :D

Gość gość
Zamiast nawilżacza wystarczy regularnie wietrzyć.