Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polimama

Kiedy ostatnie dziecko?

Polecane posty

Gość Polimama

Czy 37 lat to za późno na dziecko? Mam juz dwoje ale zawsze marzylam o dużej rodzinie. A z drugiej strony boje się chorób genetycznych i tego hal długo pozyje, czy zdaże je wychować...

Gość gość
Moim zdaniem nie, zwłaszcza jeśli to nie twoje pierwsze. Ja urodziłam pierwsze i jedyne dziecko w wieku 39 lat, walczyłam z niepłodnością prawie 10. Ciążę zniosłam super.

Gość gość
Ja mam 36 lat i 3 dzieci (13, 8, 5 lat). Gdybym mogła mieć jeszcze jedno ( nie moge już z powodów medycznych) to nawet o wieku bym nie pomyślała, ale to może dlatego, że ja w ogóle nie myślę o moim wieku.

Gość gość
Ja bym sie nie zdecydowala, ale to ja i mam troje dzieci, z tym ze uwinelismy sie przed 35 rz. Nie usunelabym chorego plodu i tyle. Jezeli masz inne zdanie i poddalabys sie aborcji gdyby stwierdzono np ZD to dzialaj, powodzenia zycze.

Gość gość
Chore dziecko mozna miec w kazdym wieku wiec tez bym szybko działała. Wiele kobiet ma pozno dzieci i sa zdrowe.

Gość gość
oczywoscie ze tak, ale z wiekiem matki ryzyko rosnie, wiec ja by uniknac takiego dylematu wolalam wczesniej. Mimo ze dwojke i tak po 30. I przede wszystkim to nie moje sumienie, ja wiem ze usunac chorego dziecka bym nie umiala, wiec to tez zabezpieczenie dla mnie przed koniecznoscia wyboru.

Gość gość
U mnie w rodzinie 3 kobiety urodziły mając 40 dzieci zdrowe,już mają 10-15 lat. Znam dziewczynę która ma 25 lat i urodziła pierwsze zdrowie w wieku 23 lat,a drugie chore dziecko z ZD. Nie ma reguły a znam przypadek gdzie dziecko miało być chore a urodziło się zdrowe

Gość gość
...bo u mnie , bo ja znam, bo ja jestem.. no i co to wnosi? Statystycznie rzecz biorąc wraz z wiekiem matki ryzyko choroby u dziecka wzrasta! I to jest niezaprzeczalny fakt, co w żaden sposób nie determinuje wad wrodzonych. Oczywiście że młoda dziewczyna też może urodzić chore dziecko, a kobieta po 40 -zdrowe.