Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Obcokrajowiec544

Jestem facetem z Ukrainy. Chciałbym z kimś pogadać

Polecane posty

Gość gość
Te wiadomości mają jakieś 20 lat kiedy to kobiety z Rosji przyjeżdżaly do polski na bazar i handlowaly wszystkim co się nawinelo,czy coś się zmieniło od tego czasu ?

Gość gość
Widzę że Twój komputer szybko śmiga, ja z telefonu pisze lezac w łóżeczku i łapie mi pomalu echhh ...

Gość gość
A dlaczego uważasz że Polska jest rozwinięta?

Widać dużą różnice po przekroczeniu granicy. Macie o wiele lepsi drogi, infrastrukture. Miasta wyglądają zadbanymi, jest czysto na ulicach.

Gość gość
No i nie weszło mi ,pisałam że we Wrocławiu jest duzo Ukraińców, spotkalam np.w hostelu gdzie bylam,pracują i też przyjeżdżają calymi rodzinami, i też pracują na taxi jak się zamawia i kierowcy też z Ukrainy są a to tylko moje obserwacje z kilkudniowego pobytu,więc widać że chętnie Ukraińcy uciekają do polski, jeden młody kierowca dopiero zaczynał pracę i spodziewał się zarobić 4 tysiące zł.w miesiąc! To wcale nie jest zła pensja,na Ukrainie też tyle zarobi ?chyba nie.

Gość gość
Pisałam ale nie weszło mi że we Wrocławiu w całym centrum jest kilka tanich hosteli na każdą kieszeń tam gdzie spotkalam całe rodziny ukraincow mieści się na wprost ratusza wrocławskiego koszt za osobę to ok.40 zł. I w tym jest śniadanie, wspólna kuchnia, w kuchni jest kawa i herbata zawsze i sprzęt kuchenny ,lodowka ,wygodne sofy telewizor, komputer dla gości, no super sprawa tanio i wygodnie wszędzie blisko bo przy samym sklepie feniks i na wprost ratusza,wokół są sklepy i małe restauracje i kilka hosteli jeszcze,wieczorami zapalają się wszystkie światła uliczne i te z restauracji słychać muzykę ktoś gra ktoś śpiewa, ludzie mówią różnymi jezykami świata a sklepy otwarte są do późna w nocy..no rozpisałem się sorry.

Gość Obcokrajowiec544
Nie wiem czy będzie już tutaj więcej pisać. Chyba powiedziałem wszystko o życiu na Ukrainie. I jak oceniam Polskę.

Gość gość
Dziwi mnie więc ze nie planujesz kiedyś, później przyjechać do polski,piszesz ze jest u was korupcja i mafia -to też mówili ci Ukraińcy z hotelu, że na ulicach jest brudno ,pewnie domy są stare nie odnawialne nigdy -widzialam w telewizji,nie wiem czy nadal tak jest, ci Ukraińcy byli bardzo szczęśliwi że są w polsce chwalili Polskę bardzo a Ty nie wiążesz swoich planów z przyjazdem do polski, wolisz mieszkać w gorszych warunkach gdzie jest mafia i brud na ulicy a ludzie gorszej kategorii bo zwyczajnie nie przystosowani do życia na poziomie. A powiedz po co się uczyłes 1.5 roku j.polskiego ?

Gość gość
Pisz jeśli nie chce Ci się spać, mi znowu nie weszlo, chciała bym wiedzieć dlaczego nie wiąże szybko swoich planów z polską? Nauczyłeś się języka polskiego dość dobrze więc co Ci nie odpowiada jeśli piszesz ze w Rosji jest brudno na ulicy,ludzie mało zarabiają, ceny zbliżone jak w polsce do tego mafia i korupcja na porządku dziennym-to też mówili ci Ukraińcy w hotelu . A Ty wolisz mieszkać jednak w Rosji -no wybacz moja ciekawość ale to jest dziwne.

Gość gość
A to prawda że lubicie łososia?

Gość gość
Nie łososia tylko rybie jajeczka KAWIOR

Gość Obcokrajowiec544
Mieszkam na Ukrainie. Po prostu uważam że to moja ojczyzna, mam tutaj rodzine. Nie chcę już to wszystko zostawiać. Oczywiście że w Polsce jest lepiej żyć, ale nie czułem się tam szczęśliwym. Na Ukrainie czuję się o wiele lepiej, łatwiej tutaj z kimś zaprzyjaźnić się, pogadać. A w Polsce byłem samotnym i nie miałem zbyt dużo przyjaciół( można powiedzieć że to byli tylko znajomi). Chciałbym spróbować realizować siebie w domu, w swoim państwie

Mieszkam na Ukrainie. Po prostu uważam że to moja ojczyzna, mam tutaj rodzine. Nie chcę już to wszystko zostawiać. Oczywiście że w Polsce jest lepiej żyć, ale nie czułem się tam szczęśliwym. Na Ukrainie czuję się o wiele lepiej, łatwiej tutaj z kimś zaprzyjaźnić się, pogadać. A w Polsce byłem samotnym i nie miałem zbyt dużo przyjaciół( można powiedzieć że to byli tylko znajomi). Chciałbym spróbować realizować siebie w domu, w swoim państwie

Gość gość
Szkoda (

Gość gość
Nikt nie chciał się z Tobą zaprzyjaźnić?

Gość Obcokrajowiec544
Poznałem kilka Polaków i Polek na studiach. Ale byli po prostu znajomymi dla mnie. Tak naprawdę nie czuje się komfortnie w rozmowie z Polakami. Trudno pogadać o trudnych tematach, bo czasami nie mogę wytłumaczyć co mam na myśli. Miałem jeszcze kilka znajomych z Ukrainy, z nimi o wiele częściej gdzieś wychodziłem.

Gość gość
A zaliczyles jakaś Polkę?

Gość gość
A gdybyś nie mial?

Gość gość
Jak nie ma o czym gadać to się inne rzeczy robi :p

Gość gość
Dlaczego nauczyłeś się języka. Polskiego i przyjechałes na rok tylko studiować? Czy miałeś inne plany wtedy ?