Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłstudentka

Studia architektura i urbanistyka na UAP (dawniej asp) Poznań

Polecane posty

Gość przyszłstudentka

Część, Wybieram się na studia w przyszlym roku, czy UAP jest dobrym wyborem? Czy pracodawcy traktują poważnie osobę z dyplomem tej uczelni? Czy mozna starać się po tym kierunku o uprawnienia? Lepiej iść na politechnikę czy uap daje radę? Bardziej skłaniam się ku tej drugiej uczelni, jest więcej artystycznych przedmiotów, ale nie chcę sobie skopać przyszłości. Chcę być inżynierem(ką;) rownież z praktycznymi umiejętnościami. Proszę o opinie;)

Gość gość
Zdecydowanie UAP. PP odradzam.

Gość przyszładtudentka
Ale dlaczego? A co z uprawnieniami?

Gość gość
Widział Architektury na PP to dramat pod każdym względem. Po UAP masz taki sam tytuł, więc nie rozumiem co mają do tego uprawnienia... uprawnienia robisz w pracy, nie ma studiach.

Gość przyszłastudentka
Ale czy izba honoruje dyplomy z UAP?

Gość gość
Jak na architekturę to tylko na politechnikę. Sory ale co to za architekt po asp?? Po asp to może byc architekt wnętrz, malarz, grafik. Osobiście znam kilku pracodawców, którzy takie cv od razu odkładają na bok. A jak z uprawnieniami, nie wiem

Gość gość
Odnośnie mojego poprzedniego posta. Ja studiowałam na pp i przychodzili do nas na niektóre zajęcia ludzie z asp, to mieliśmy czasem taki ubaw, że szok. Dobrze rysowali ale na tym koniec. Przedmioty techniczne na uap to kosmieczna przepaść między pp. I pomyśleć, że to nas wykonawcy nazywają plastykami...

Gość gość
Ale tu dużo architektów z Poznania :P Ja niedawno skończyłem pp i też polecam polibudę. Miałem wykładowcę z budownictwa, który jednoczesnie prowadził zajęcia na asp i narzekał, że ma następnego dnia zajęcia z tymi tłukami. Że to był błąd, że otwarto kierunek inzynierski na uczelni artystycznej. Więc sama decyduj