Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiet nikt nie będzie poważnie traktował na rynku pracy. Poczytajcie kafe...

Polecane posty

Gość gość
Czasami idzie się na zwolnienie bo to jedyny sposób do donoszenia ciąży nie zawsze jest w pracy super atmosfera , często jest stres itp. można przez to poronić , u mnie nawet w innych działach szły na zwolnienie w ciąży bo moja szefowa im coddzienny stres fundowała , mobbing często występuje w pracy ,kobiety też pracują fizycznie i czasami bezpieczniej jest na zwolnieniu

Gość gość
Powiem tak, pracodawca może zacząć mieć swoje wymagania gdy płaci 4000 i więcej. Poniżej, szuka nie dobrego pracownika ale tanią siłę roboczą. Wówczas i ja nie mam żadnych wyrzutów :) pracuję być żyć a nie odwrotnie. Patrzę na siebie a nie na pracodawcę a prawdą jest, że teraz w Polsce bezrobocia nie ma, wręcz przeciwnie. Tylko pensje marne. To i pracownicy mają wszystko w dooopie.

Gość gość
Rynek pracy to nie kafeteria - tam trzeba wykonać konkretną pracę, nikt nie zatrudnia nikogo charytatywnie. Jeśli Janusz ma do uszycia 100 toreb, to musi kogoś zatrudnić i tyle. Granicą jego wybrzydzania w ludziach jest opłacalność przedsięwzięcia.

Gość gość
Na zwolnieniu ciążowym często dostaje się więcej niż chodząc do pracy , a jak kobieta źle się czuje szef się wyżywa to lepiej posiedzieć w domu dla dobra dziecka , nie trzeba byc bohaterką i do 9 miesiąca ciąży chodzić do pracy , żeby kobieta chodziła do końca ciąży musi pozwolić jej na to zdrowie i musi też mieć dobrą atmosferę w dziale , często nie są spełnione te warunki

Gość gość
Kafeteria to jest jakaś dziwna planeta. Planeta na której występują problemy nieznane na ziemi :P Akurat teraz jest taka sytuacja, że firmy szukają KOGOKOLWIEK! A trollice z kage będą się odgrażać :D Gdzie wy żyjecie? Widocznie same nie pracujecie skoro nie jesteście zorientowane. w tak oczywistych sprawach z rynku pracy. Ja pracuję w oddziale firmy, 150 osób. Kobiety są dalej zatrudniane, wiadomo, że idą na wychowawczy czy na macierzyński i nikogo to nie obchodzi. Jedne wracają inne nie i tyle. W dodatku teraz jest pracy opór. Szukają sklepy, fabryki, korporacje, dosłownie wszyscy!

Gość gość
O co chodzi z ta zmian w przepisach dotyczących umowy na czas nieokreślony ? Co się zmieniło ?

Gość gość
Autorko masz problemy z znalezieniem dobrej pracy bo jesteś typowa patologia . Pewnie jesteś jedna z tych co chodzi z wiecznie wykrzywionym ryjem . Za wszystkie nieszczęścia w życiu obwiniasz zawsze innych .; Jak masz sraczkę to tez pewnie winisz kobiety na wychowawczym .

Gość gość
Ty autorko też pewnie nie bierzesz urlopów, urlopów na żądanie a podczas choroby zamiast iść na L4 to zdychasz bo jesteś tak zatroskana o innych pracowników. L4 podczas ciazy czy wychowawczy to nie są żadne nadzwyczajne rzeczy.

Gość gość
o jej! już się boję! tylko ciekawe dlaczego jakoś w ofertach pracy przebieram jak w ulęgałkach, a nie mam super wykształcenia? Mam licencjat z germanistyki, biegle znam ten język, a niderlandzkiego nauczyłam się pracując w Holandii. Potem tylko zrobiłam certyfikat dodatkowo. Znam też programy biurowe i to wszystko. Nie mam problemu że znalezieniem pracy. Zmieniłam miejsce zamieszkania ostatnio na większe miasto i dosłownie przebierałam w ofertach więc mi nie pieprzcie głupot.

Gość gość
Przecież ten temat to PROWOKACJA!!!!!

Gość gość
Zo za durna prowokacja. Gdyby nie rodzenie dzieci ten kraj dawno by zginął i już nie róbmy z pracodawców takich świętych. Za długo żyję, żeby dać się na to nabrać

Gość gość
Odpowie mi ktoś co się zmieniło w przepisach ?

Gość gość
Mają zlikwidować wszystkie umowy i mają być tylko na czas nieokreślony.

Gość gość
Jak zlikwidować wszystkie umowy ?

Gość gość
Haha rozumiem autorko że pewnie kobieta robiąc "karierę" u prywaciarza za trochę więcej niż najniższa krajowa i bez perspektyw na awans czy szkolenia powinna się zrzec na rzecz pracodawcy założenia rodziny. Pracowałam w kilku firmach i zanim trafiłam do tej w której teraz pracuję i zarabiam godziwe pieniądze sporo się napatrzyłam jak pracodawcy rolują pracowników i to nie ważne jak wykonywali swoją pracę i czy byli lojalni. Dla nich liczył się tylko zysk, a człowiek po kilku latach pracy i poświęcaniu się dla firmy słyszał że na jego miejsce jest 100 lepszych i w końcu był wywalany na zbity pysk. Dziewczyny straszone zwolnieniami albo w razie ciąży miały dokładane obowiązki a potem zdziwienie bo ciężarna nie chciała dźwigać 30 kg. I poszła na L4. I to wszystko przy marnych zarobkach, zero dodatkowych benefitów. Paradoksalnie w obecnej firmie najniższe zarobki zaczynają się od 2500 na rękę a nie ma problemów z ciążami, L4. Nikt nie płacze że kobieta postanowiła założyć rodzinę. Kierownictwo szukając specjalisty nie patrzy na płeć a na umiejętności.

Gość gość
Jak ktoś nędznie płaci, to nie ma pracownika:)