Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tsh

Polecane posty

Gość gość

Hej. Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę Bioręletrox 1 tabletke dziennie rano. Za 2 tygodnie mam sprawdzić tsh czy spadło czy jest nadal wysokie. Noi w razie co zostawić lub zwiększyć dawkę. Jednak biorąc 4 tyg nadal nie udało mi się zajść w ciaze. Mialam monitoring a tu okres przyszedł nawet 5 dni wcześniej niż zwykle. Niewiem czy uda mi zajść . Powoli tracę nadzieję na dzidziusia....

Gość gość
Również podpinam się do tematu. Jestem ciekawa jak Wam udało się wyregulowac tsh i czy szybko udało się zajść w ciaze kiedy tylko tsh jest problemem??

Gość gość
Naprawdę nic nie podpowiecie??

Gość gość
Mam hashimoto i niedoczynność - wykryte jeszcze przed pierwszą ciążą. Ogólnie zaszłam w obydwie ciąże "od strzała". Cały czas chodzę do jednego endokrynologa. Jest dziwny, ale tsh umie trzymać w ryzach doskonale. Ja biorę euthyrox.

Gość gość
I jaką bierzesz dawkę tego letroxu? i jakie masz tsh? Po 2 tygodniach to nic nie zobaczysz, za szybko kazał powtórzyć badanie

Gość gość
Przez tydzień bralam pół tabletki a później po całej. W poniedziałek mija 6 tygodni jak biore i mam powtórzyć czy tsh spadło czy w normie I chce iść na monitoring. Endokrunolog i ginekolog mówią że nie ma innego problemu tylko to tsh za wysokie. Ale w ciaze jeszcze nie zaszlam ....

Gość gość
ok ale jaka dawka tego leku (25, 50, 150?? - różne są) i jaki masz wynik ostatni

Gość gość
Letrox 50. Na wizytę do lekarza zrobilsm i wynik 4.98 a teraz zrobie w poniedziałek i okaże się czy spadło. W poniedziałek mija 6 tygodni jak będę brala ten lek. Wcześniej bylam u innej lekarki i z lekceważyla moje wyniki 3.98 kazała powtórzyć i był wynik 2.57.

Gość gość
A ten lekarz powiedział że może być takich skoków tsh. I wyniki nawrt 2.57 nie są dobre dla kobiety która chce zajść w ciaze.

Gość gość
I ma rację, wynik w granicach 1 jest optymalny. Napisz co ci wyszło.

Gość gość
Mój wynik to 2.25 także od dziś 1.5 tabletki w dniu nieparzyste a 1 tabletka w dniu parzyste. Wszystko według zaleceń endokrynologa. Dzis jeszcze wizyta u ginekologa jestem w dniu 13 cyklu i jestem przed owulacja. Także może się uda...

Gość gość
No i ładnie :), tak ma być. Trzymam kciuki tylko wyluzuj, będzie łatwiej :)

Gość gość
Dzięki przydadzą się ;)