Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wigilia w dziecinstwie

Polecane posty

Gość gość

Gdzie spedzaliscie wigilie w dziecinstwie? U siebie w domu? u dziadkow? U jednych i drugich dziadkow? Albo wszyscy do was zjezdzali? Jak to bylo u was? Ja spedzalam co roku wigilie u siebie w domu z rodzicami i siostra i byli cudownie. Do babci szlismy w święta.

Gość gość
My - u dziadków. Rodzina była wtedy większa i nie rozproszona. Moje dziecko już nie ma takich warunków. Pradziadkowie nie żyją, dziadkowie nie żyją, wujkowie, ciocie rozjechali się po świecie, dzieci nie ma. Marzenie mojej córki o świętach to zostawienie jej w spokoju przy... eventach w grach i smartfon do rozmów z koleżankami.

Gość gość
My byliśmy sami w domu czyli rodzice, brat i ja. Bardzo dobrze wspominam. Nie było stresu w ogóle. Dziadkowie mieszkali w innych krajach więc całe święta byliśmy sami.

Gość gość
My spędzaliśmy w domu, przychodziła do nas jedynie babcia, która mieszkała obok.

Gość gość
My z dziadkami z wujkami i ich rodzinami. Gdy dziadek zmarl to wszystko sie rozpadlo.

Gość gość
jak babcia zyla- mamy mama to kazde swieya byly u niej.zjezdzaly sie wszystkie dzieci i wnuki. jakies ok 15 osob. bylo super.

Gość gość
Ja wole swojej wigilii nie pamietac.ojciec robil awantury,nie pozwalal siadac do stolu,jak juz siadl to darl sie ze mamy byc ciszej i nie przeszkadzac mu w ogladaniu tv.. Albo robil taka awanture ze trzeba bylo wzywac policje ,jak juz go poznali to wypuszczali go dopiero po nowym roku zebysmy mogly w spokoju spedzic ten czas. Mama niestety dopiero po 25 latach od niego odeszla. To byl psychopata,nienawidze go i nie moge mu tego wszystkiego wybaczyc. Mama bardzo sie starala,nie dbala nigdy o siebie tylko o nas,nawet o tego dziada zeby byl spokoj..odeszla za szybko:-( Szlag mnie trafia ze on teraz zyje jak pan,ma jakas kobiete,oczywiscie udaje pana a z butow sloma wystaje. Jedyne dobre wspomnienia to chrzestny(ojca szwagier)ktory jechal do mnie 300km w wigilie zeby dac mi prezent..wiedzial co sie w domu dzieje.