Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropencja

Odebranie dziecka matce

Polecane posty

Gość Kropencja

Witam. Mam jedenastoletnią córkę której tato dotychczas realizował bardzo skrupulatnie swoje widzenia z nią zasądzone przez sąd. Od czasu podwyższenia alimentów na córkę, jej tato bardzo namawia córkę by zamieszkała z nim. Zapytać go w prost nie mogę bo obiecałam córce że jej nie wydam przed tatą. Córka bardzo chce zostać ze mną ale lubi też jeździć do ojca, gdyż on absolutnie nie jest dla niej zły, a czasem nawet i do mnie napisze smsa z pytaniem jak w szkole czy jak zdrowie córki. Córka prosi by wszystko zostało tak jak jest a ja nie bardzo wiem czego muszę się obawiać i koniec końców nie sypiam od miesiąca. Stworzyłam jej ekstremalnie zwyczajną rodzinę - własny pokój, kot, pies, szkoła, wspólne spędzanie czasu, czasem na siebie pokrzyczymy, później przepraszamy. Nic co odbiega od ogółu. Dlatego tak bardzo się boję zburzenia tego spokoju i tej stabilności, bo choć ojciec dla córki jest dobry to wiem że ja sama działam na niego jak płachta na byka samym faktem że oddycham i wszelki kontakt jego ze mną jest wymuszony. Co sądzicie? Ma jakieś szanse? Jak wygląda taka procedura/rozprawa.

Gość gość
Jeżeli on złoży wniosek do sądu, to córka ma już 11 lat. Sąd zapyta ją o zdanie, gdzie chce mieszkać. Jeżeli młoda odpowie, że chce by było jak jest teraz, to sąd weźmie jej zdanie pod uwagę i tyle.