Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawda jest taka, że wysoką stopę życiową zawdzięczam mężowi. Ile nas tu jest?

Polecane posty

Gość gość

W moim zawodzie, po moich studiach nie zarobiłabym więcej jak 3000 zł do rączki, no chyba że gdzieś w korporacji ale tam pracować nie chciałabym. Koszt wynajmu pokoju w dużym mieście to prawie 1000 zł. Jedzenie, jakis ciuch i ledwie się wiąże koniec z końcem, a gdzie tu mówić o odkładaniu. Dzięki pensji męża mamy na zagraniczne wakacje, na rozrywki, ratę kredytu... jak byłam mała zawsze myślałam, że będę kimś. A nie jestem.

Gość gość
a moj xzarabia grosze jakies 1800zł. to jest zycie

Gość gość
Mój też dobrze zarabia ale ja nie żeruje na nim tylko sama pracuje i zarabiam dobrze:)

Gość gość
Ja to myślę o sobie: zmarnowany potencjał. Bo tak niestety jest... A zmarnowany częściowo dlatego, że nie miałam żadnej presji od 23 roku życia, by stać się dobrze zarabiającą osobą. Mój facet zamknął mnie w złotej klatce, mam i miałam wszystko, o nic nie musiałam się martwić, nawet odradzał mi start w pewnego rodzaju miejscach pracy a teraz widzę że zrobił mi tym krzywdę. Straszył, że w korporacjach jest okropnie, że to nie na moje nerwy, że mnie zjedzą, zjadą i zniszczą "harpie z korpo". I nawet nie spróbowałam, zostałam przez to o gorszej wypłacie

Gość gość
23:52 Wiesz co, ja nie uważam że żeruję. jestem na urlopie wychowawczym, chcę poswiecic dziecku pierwsze 3 lata jego zycia bo byc moze to moje jedyne dziecko. Uwielbiam bawic sie z synem, wymyslac rozrywki. Mąż sam mnie do tego namawiał. Kto żeruje, ten żeruje, odczep się ode mnie.

Gość gość
ja wyszłam za totalnego niemote, i zawsze miałam nedze, mimo studiów nei mogłam znalezc pracy. Zawsze mi sie zdawało, ze najwazniejsza jest nauka, gardziłam dziewczynami co sie pindrza pół dnia i nie ucza. Myslę, ze to był bład, lepiej było układac włosy niz kończyc studia, i cały czas przeznaczyc na szukanie bogatego męza. :( Faceci to chyba zarabiaja na serio ze 3 razy tyle, a nie 30 % wiecej jak podaja. I juz chyba wiem dlaczego, po prostu oni czesto pracuja na np. 1,5 etatu, oprócz tego ze lepiej zarabiaja na h

Gość gość
ość dziś Mój też dobrze zarabia ale ja nie żeruje na nim tylko sama pracuje i zarabiam dobrzeusmiech.gif Po jakiego wała wypowiadasz sie w temacie? temat głosi wyraźnie: wysoką stopę życiową zawdzięczam NIE SOBIE. to po co ty tu mielesz ozorem? Co, juz chcesz spokojny temat zamienic w burzę? lepiej ci jak to powiedzialas??? temat nie dla ciebie, skoro dobrze zarabiasz. nie prowokuj i nie zassrywaj kafeterii błagam

Gość gość
23:54 jak nie zerujesz skoro sama napisałaś w pierwszym poście że po twoich studiach nie ma szans na dobrą place i to mąż zapewnia ci dobre życie? ??

Gość gość
00:03 Żeruje osoba, która nigdy nie chciała pracować, siedziała w domu i nic nie robiła. Ja przed dzieckiem normalnie pracowałam i zarabiałam pieniądze, niedlugo wracam do pracy a dziecko do przeszkola, mówie tylko, że moja pensja jak na duże miasto nie jest satysfakcjonująca. a Ty jestes zlosliwa. I wredna. Sprawdź definicję słowa żerować, wydaje mi sie że zwyczajnie zazdroscisz.

Gość gość
00:03 pochwal się swoją płacą. też bys na kimś "pożerowała" zapewne z twoją biedapensją

Gość gość
Trollicom pewłnym złośliwości mówimy dziękuję. Każda ogarnięta osoba wie, że jak ktoś nie zaczepi sie w zagranicznej firmie, tzn. z siedzibą lub jedną z siedzib w PL mam na myśli, to dużo w tym kraju nie zarabia. Aplikant w kancelarii zarabia mało, lekarz zarabia na starcie tylko 3000 do łapy, to jest śmiesznie mało w porownaniu do tego ile oni sie musieli do tego uczyc. Tak że takie docinki jak żerowanie, i inne, to chyba tylko debil wypowiada bo prawda jest taka ze cale mnostwo ludzi inteligentnych jest po prostu slabo oplacanych w tym kraju

Gość gość
Gdy się zarabia 3 tysiące a facet więcej to jakie to zerowanie? Wszystko zawsze wyliczacie ja to ty tamto? Wiadomo że każda ogarnięta kobieta powinna mieć coś w razie kopa w dupe ale mnie to śmieszy gdy para wylicza każde gówno. To biznes czy związek?

Gość gość
00:19 ale on mi nie wylicza, kto Ci tak powiedział? To ja sobie wyliczam, bo jednak umówmy się ze zarabiam duzo mniej od niego i z moją pensją wiele bym samotnie nie nahulała w duzym miescie, nie majac swojego mieszkania. nawet by mi kredytu nie dali.

Gość gość
Mój mąż zarabia dwa razy tyle co ja, ale nie czuję się z tego powodu gorsza. Sama pracuję i wydatki na siebie typu ubrania, kosmetyki, perfumy opłacam ze swojej pensji, wydatki domowe opłacamy na pół, a resztę pensji męża odkładamy. Myślę, że problem jest głównie w Twojej głowie. Uważam, że na mężach żerują te kobiety, które świadomie rezygnują z pracy i nic za to nie dają (opieka nad małymi dziećmi, zajęcie się domem), a nie te które zarabiają mniej.

Gość gość
Ale Twój mąż ma może dzięki Tobie spokojne popołudnia, odpoczynek w miłym domu po pracy, czystym, pachnącym jedzeniem. I może to daje mu komfort psychiczny. Znam takie małżeństwo. Jest razem od ćwierć wieku już i nic nie zanosi się, żeby było inaczej. Fajna, zgrana para.

Gość gość
Dom powinien pachnieć czystością, a nie smażonym kotletem. Poza tym ta wasza teoria że faceta iuszczęśliwie czysty dom i obiad jest z dupy wzięta, kury domowe które wszystko posuwają pod nos są najczęściej zdradzane.

Gość gość
są najczęściej zdradzane. x Cudne są te teorie, jak to ujęłaś sama?..."z d**y wzięte".

Gość gość
Moj tez dobrze zarabia i tez stac mnie na wiele rzeczy. Gdyby nie moj maz to bym biedzila starsznie :D nie pracuję... nie chce mi sie.

Gość gość
Taaaaaaaak, bo taka co ma etat w pracy, etat w domu i jeszcze etat przy dzieciach, pada na nos ze zmęczenia, jest wiecznie wkooorwiona, wiecznie nieobrobiona, zestresowana, warczy na wszystkich i ma poczucie że nikt jej nie pomaga i nikt jej nie rozumie(a nie czarujmy się, że tak wygląda życie wielu kobiet) będzie lepszą partnerką niż ta co jest w tylko w domu, albo pracuje 'hobbystycznie', żeby sobie zarobić na lepsze kosmetyki,obrobi się bez stresu i ma czas poczytać czy pooglądać fajny serial, no i cierpliwość żeby wysłuchać faceta po pracy. No pewnie, zrelaksowaną, oczytaną PARTNERKĘ zdradza się z zapracowaną, zestresowaną biurową:) na jakim świecie wy żyjecie?

Gość gość
10:21 to są brednie, ciągle powtarzane :)

Gość gość
10:21 brednie. Kobieta która siedzi w domu i nic poza domem nie robi nie jest partnerką tylko służąca i utrzymanka na którą facet nie może polegać w 100%.

Gość gość
dziś nawet na sobie nie można polegać w 100%

Gość gość
Jak wam tak dobrze to o co kaman? Super ze nie musicie zaiwaniać cały Boży dzien i macie czas na swoje pasje itp. Dobrze ze wam się poszczęściło w życiu. Nie musicie się czuć gorzej tylko dlatego ze nie odbębniacie 8 h w robocie. Cieszcie się życiem dziewczyny.

Gość gość
20:34 Dziękuję. Ale czasem to szczęście blednie bo pracujące koleżanki robią przytyki, zazdroszczą...odcinają się. A nie można powiedzieć, że to przez to że jestem nudna i zahukana. Jestem po studiach i dokształcam się także i teraz na kursach. Więc nie chodzi raczej o to że nie mają "o czym gadać".

Gość gość
Najlepiej wybierac na meza faceta zaradnego ktory umie zarabiac kase a nie jakiegos lewusa przy ktorym trzeba urabiac rece po lokcie.

Gość gość
a kto tu czuje sie gorzej? :D chyba tylko te pracujace i urobione maja bol dupy , ze nie kazda ma beznadzijengo faceta ktory nie umie zarobic na rodzine. :(

Gość gość
20:41 pewnie są zazdrosne bo same chciałyby być w takiej sytuacji. Sama jestem jak ktoś tu określił zabiegana biurwa i oczywiście ze gdybym miała możliwość to wolałabym być w domu i mieć więcej czasu dla siebie, ale nie mam co nie znaczy ze chce innym zabierać ten przywilej. Cieszę się z tego co mam. Nie stać nas na to żebym była w domu, ale nie skupiam się na tym czego nie mam a na tym co mam. Korzystajcie ze swojego życia bez żadnych wyrzutów. A myślicie ze zapieprzajac Non stop jest się nagle takim super ciekawym człowiekiem? Rutyna w pracy potrafi bardziej uwstecznić niż gotowanie obiadów dla męża.

Gość gość
20:47 „jak byłam mała zawsze Myslalam ze będę kimś. A nie jestem” Miałam na myśli autorkę. Ps. Dziękuje za miłe słowa.