Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dostajecie alimentów

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do samotnych matek Ile dostajecie alimentów na dzieci? (wiek dzieci ) ile na siebie ?

Gość gość
Na siebie nic. Na dziecko 5000zł. 8 lat.

Gość gość
na siebie :o yyy mam dwie rece , moge sama zarobić na siebie !

Gość gość
Blizniaki.Po 2500 na jedno i tyle samo na siebie.Jak synowie skonczą 4 lata moge isc do pracy.Taka umowa z bylym mezem.Wybral moją przyjaciolke kiedy lezalam na patologii ciąży.Moje dzieci niedługo skonczą 2 latka.A prawie byla zona mojego ex rozbila kolejny związek jeszcze bardziej bogatego faceta.

Gość gość
5,5 tys.Na siebie nic.Pracuje.

Gość gość
Widze ze kafeteriuszki samych bogatych mezulkow mialy... Ja mam 400 zl dziecko 2 latka. Na siebie nic

Gość gość
Kolega mojego męża płaci 1800 zł na 2 dzieci (3l i 6l ) Koleżanka z pracy ma 900 zł na 16 łatkę .

Gość gość
Pracuje w wydziale rodzinnym _małe miasto i tu alimenty kształtują się na poziomie 400-600 zł na jedno dziecko. Ja sama mam po 1 tys na dziecko (mamy dwójkę więc łącznie 2 tys) ale dlatego że były bardzo dobrze zarabia (własna działalność średnio 30 tys).

Gość gość
600 zł na 3 latke

Gość gość
Mam zasądzone 200 zł na dziecko, bo inaczej nie należałyby mi się żadne świadczenia, a i tak ojciec dziecka daje mi 300 dodatkowo, tak się umówiliśmy.

Gość gość
600 zł na 12 latke i 18 latka, duze miasto. Jestem w szoku ze tak duzo dostajecie

Gość gość
ale kuźwa pieprzą się z bogatymi, chyba robicie te dzieci dla pieniędzy

Gość gość
Strasznie dużo związków się rozpada. Z kim Wy te dzieci robicie?

Gość gość twój były
Nie dostaniesz więcej niż 500-600zł ode mnie łajzo!

Gość gość
Ja mam 500 zl alimentów na roczna córkę ale byly i tak nie płaci

Gość gość
Alimenty na roczne dziecko? Czyli zlozylas pozew jak dziecko miało koło pół roku? Zayebisty związek byl. Alimenty na dzieci rok, dwa, trzy lata to jakaś kpina jak dla mnie . po prostu daliście doopy żeby ciągnąć kasę. OBRZYDLIWE

Gość gość
Ja od 5 lat dostaje 500 zł i nie mam szans na podwyżkę mimo, ze lada chwila syn do szkoly pojdzie bo były sobie zrobil kolejne dziecko, ożenił się miesiac przed porodem jego nowej panny i ukrywa dochody d**ek. Nic dziecku nie kupuje, dwa razy w miesiacu go widzi, nie mam co na niego liczyc w zadnej kwestii. Szkoda gadać...

Gość gość
Nie, nie dałam d**y. Byłam z facetem 5 lat. Gdy dowiedział się, że jestem w ciąży to mnie zostawił. Złożyłam wniosek zaraz po porodzie. I to on był zwykłym dupkiem. A jak widzisz do tej pory nie zaplacil mi ani złotówki także sorry ale nie trafiłaś :)

Gość gość
Dlaczego osądzacie czyjeś związki? Różne są sytuacje, myślę, że normalna, szanująca się kobieta nie zachodzi w ciążę dla kasy

Gość gość
Prawda 20.14 Ja miałam 500/jedno dziecko. Od tego miesiąca 800zł/1 dziecko (18mies.)

Gość gość
Nic...on nie placi .fundusz tez nie

Gość gość
Ciąża dla alimentów??? Wy naprawdę jesteście tak głupie ze myślicie że za te nędzne grosze jaki zasądzają polskie sądy można się finansowo ustawić??? 500 zł to ja wydaję miesięcznie na psa, który nie nosi ubrań, nie potrzebuje książek do szkoły, nie jeździ na wycieczki, nie chodzi do kina czy dentysty!!!

Gość gość
Na dziecko, 10 lat, 400 zł alimentów. Na siebie nic, bo z jakiej racji? Mam zdrowe ręce więc na utrzymanie dziecka i siebie mogę zarobić sama. Nie jestem z tych matek, które z alimentów zrobiły sobie źródło utrzymania. Nie mam żadnych zasiłków, 500+ mi się nie należy i jakoś nie narzekam. Skoro zdecydowałam się odejść od ojca dziecka to logiczne jest, że muszę utrzymać dziecko na odpowiednim poziomie. Nigdy nie wnosiłam o podwyżkę alimentów, bo nie czuje takiej potrzeby. Ojciec interesuje się dzieckiem, a ja nie traktuje go jak bankomat.

Gość gość
Do 19:27 skoro nie płaci to czemu nie idziesz do komornika/prokuratora?

Gość gość
Sprawa już dawno u komornika ale ze mój były pracuje na czarno to nie mają z czego ściągnąć. W prokuraturze też już jest, ale narazie nic nie wiem bo niedawno to załatwilam.

Gość gość
ja mam alimenty na siebie, a co to za zbrodnia??? bo nie rozumiem? :-/ rozwód był z winy męża, zostawił mnie praktycznie w ciąży jeszcze, Sąd zasądził alimenty na dziecko i na mnie mimo, że ja też pracuje

Gość gość
Ja mam zasądzone 500zl na dwójkę 3 i 6 lat , ale daje 1000 zł, i jemu i mnie było na rękę mniej na papierze. Chociaż z biegiem czasu żałuję bo w każdej chwili może się wypiac i dawać tylko 500 , miesięcznie zarabia ok 10 tyś ale ma własną firmę i tak wszystko ogarnął że praktycznie dochodu nie wykazuje i obawiam się że jak pójdę do sądu żeby podwyższyć alimenty to nic z tego nie będzie no bo przecież dochód ma zerowy A wozi się nowym mercedesem

Gość gość
gość dziś Wow! Jakaś ty szlachetna! Ciekawe ile w ex było szlachetności, skoro zdecydowałaś się go porzucić.

Gość gość
do gość wczoraj - bo miał ciebie do pieprzenia a nie do rozmnażania się, jak go wrobiłaś w dziecko to wychowuj teraz

Gość gość
Do pieprzenia to sobie można wziąć byle kogo. Nie znasz mojego związku z nim to nie oceniaj. A w dziecko go nie wrobilam bo sama dzieci nie chciałam mieć ;)