Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dostajecie alimentów

Polecane posty

Gość gość
najgorsze jest to, jak fundusz alimentacyjny tj. podatnicy płacą alimenty na dzieci, gdzie ci podatnicy nie pieprzyli tych bab a ponoszą koszty utrzymywania ich dzieci.

Gość gość
dziś Nie masz z czego być dumna, bo rezygnując z alimentów na przyzwoitym poziomie de facto okradasz własne dziecko. Tak samo , jakbyś miała prawo do zasiłku, a z niego nie korzystała. Jak jesteś taka samowystarczalna, to odkładaj dzieciakowi na wkład własny w mieszkanie, policz ile się nazbiera przez 10-15 lat i wtedy pomyśl, czy dziecko machnęłoby ręką na paredziesiąt tysięcy. Tyle właśnie odbierasz dziecku przez swoją głupotę i wygodnictwo.

Gość gość
Oczywiście, ale ja na fundusz również place bo pracuje. A alimentów od tatusia nie dostaje, fundusz też mi nie wypłaci.

Gość gość
Stanowczo zamało

Gość gość
Jak kobiecie nalezą sie alimenty na siebie to dlaczego ma z tego nie skorzystać ?

Gość gość
18.24 bo tutaj to większość uważa, że kobieta może sama zarabiać i się utrzymać. Skoro rozwód był z winy faceta niech płaci :)

Gość gość
Syn 10 l 900zl ,corka 5 l 500zl. Na siebie mam 400zl. Ochłapy. Od razu odepre atak. Jestem zona alkoholika

Gość gość
Gosc 17:17 dokladnie tez tak uwazam. Mam kolezanke,ktora ma meza psychola,odeszla od niego,ale nie podala go o alimenty. Syn poszedl do liceum,corka w 7 klasie. Mowie jej zeby podala go a ona mowi ze nic od niego nie chce sama sobie poradzi. Mowie jej ze marnuje dzieciom dziecinstwo,bo nie stac ja na nic!! Ona honorem sie unosi. Zal dzieci

Gość gość
ja o alimenty na siebie wniosłam dopiero po 4 latach od rozwodu (z winy męża) jak mi dziecko zachorowało przewlekle i niskie alimenty nie starczały na leki i lekarza też na początku uniosłam się honorem, głupia byłam...mogłam już od 4 lat odkładać te alimenty na siebie na tzw czarną godzinę i teraz nie musiałabym się martwić czy mi specjalistę wystarczy czy nowy lek dla dziecka jakoś nasi byli mężowie gdzieś mieli honor, kiedy porzucali swoje żony i dzieci mam parę koleżanek które mają alimenty na siebie i wiem że te alimenty są i tak wydatkowane wyłącznie na dzieci albo na rachunki, ja też jeszcze nic sobie nie kupiłam z tych pieniędzy

Gość gość
Nic..mam przyznane1200 na 2 on nie placi fundusz tez nie bo przekeaczam 725zlna osobe.

Gość gość
500zł z funduszu

Gość gość
500 zł z funduszu tj. od głupich pracujących podatników którzy nie nie pieprzyli mamusi tego dziecka

Gość gość
no właśnie tatuś z mamusią się nawzajem ujeżdżali w łóżku a podatnicy utrzymują ich dzieci

Gość gość
To miej pretensje do ojca tych dzieci ze nie płacą alimentów

Gość gość
do gość dziś - to sie d******py porządnym facetom a nie byle komu i klepie z nim bachory

Gość gość
Ale to akurat nie ma znaczenia z kim. Zrobił,, niech płaci bo to jego z****** obowiązek. Jak nie więzienie czeka.

Gość gość
17:17 A skąd wiesz, że nie odkładam dziecku pieniędzy? Zresztą o mieszkanie dla dziecka w przyszłości nie muszę się martwić ale nie mam zamiaru się z tego tłumaczyć anonimowi na forum.

Gość gość
do gość dziś - a wuj nas obchodzi czy ci płaci czy nie płaci, się d******py porządnymmmmmmmmm , ale widać jaka ty też porządna, swój na swojego zawsze trafi

Gość gość
No wiesz ja akurat dzieci nie mam więc mnie to nie dotyczy. A na fundusz też muszę płacić. Widać właśnie ze jesteś jednym z tych co nie płaci na dzieci.

Gość gość
Jak ojciec nie płaci, to idzie z funduszu, ale on jest obciążany, robi sobie długi i później musi je spłacić tak czy siak

Gość gość
do gość dziś - znam nie jednego co nie spłaca i kupę co nie spłacali i już nie żyją. Ciekawie z czego spłacą jak nie pracują albo pracują na czarno aby nie spłacać

Gość gość
mój sąsiad mając 65 lat właśnie zmarł i fundusz płacił za niego alimenty na 5 dzieci, i chłopisko nie spłacił nawet grosza bo pracował na czarno

Gość gość
Zawsze można złożyć zawioadomie do prokuratury i taki tatuś idzie siedziec

Gość gość
dopiero mu narobią jak pójdzie siedzieć, nie dosyć, że nie płaci alimentów to jeszcze trzeba go utrzymywać w więzieniu, bo przecież kupę takich alimenciarzy to pijaki bo baby najpierw robią dzieci z pijakami a później my te dzieci utrzymujemy

Gość gość
Dlaczego tu siedzą takie ameby umysłowe?

Gość gość
A Ty jesteś jedną z nich

Gość gość
Chyba Ty alimenciarzu

Gość gośćlaluna
Trzeba bowiem mieć jaja,zeby byc facetem

Gość gość
No trzeba mieć. Niektórzy to myślą, że te babki specjalnie sobie dziecko robią i, że te grosze od facetów to starczaja jeszcze na wakacje, paznokcie i fryzjera