Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynajem mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Witam, wynajmuje lokal pod dzialalnosc gosp. i w umowie najmu mam kwote 900 zł - własciciel jednak od poczatku żąda 1200 zł - tyle wplacam przelewem na konto na co mam pokwitowanie. Od 1 grudnia chce zakonczyc z nim wspolprace, dowiedzialem się u prawnika ze sprawę w razie czego mam wygraną, jednak chce wystosować do niego pismo celem polubownego zalatwienia sprawy - tj. zebym mogl skorocic okres wypowiedzenia z dnia na dzien , a nie na 3 miesiace jak jest w umowie. Chodzi dokladnie o to w jakiej formie napisac pismo które ma na celu "postraszenie delikwenta" przez urzad skarbowy - bo jest to wiadomo przestępstwo odprowadzac podatek od 900 zl przez 12 miesiecy a nie od 1200 zł... Wiem ze nalezy mi sie zwrot za 12 m-c za nadplate za czynsz - wezwanie do zaplaty, jednak tutaj chodzi o pismo w ktorym będzie zaznaczone jakie przestepstwo popelnil i kwestia podkladki po to azeby momentalnie skrocic czas wypowiedzenia na ktory moze bez tego sie nie zgodzic.

Gość gość
Chyba możesz odejść bez tłumaczenia się, ponieważ właściciel dopuścił się przestępstwa.

Gość gość
Umowa nieważna.

Gość gość
moglbym ci napisac takie pismo za 80 zlotych

Gość gość
Wpłacałaś mu te 1200zł na konto czy do ręki

Gość gość
Mam odcinki wszystkie na konto.