Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cukrzyca w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Tydzień temu robiłam krzywą cukrową. Jestem obecnie w 20 tc. Mój wynik to na czczo 94,6 a po godzinie 93.3. Po 2 godzinach niestety nie udało się pobrać krwi, po wielokrotnej próbie uzyskania chodź minimalnej ilości krwi pielęgniarka się poddała. I teraz pytanie, czy na podstawie tych wyników waszym zdaniem mieszcze się w normie? Bo niestety, co strona to podane inne normy.

Gość gość
Cos jest nie tak, drugi wynik powinien byc wyzszy nizpierwszy! Czemu nieudalo sie pobrac? Czemu tak wczesnie robilas to badanie? Jakby nie bylo,moja lekarka twierdzi ze kolejne badanie to za duze obciazenie dla plodu, acukrzycaw ciazy jest w sumie niegozna

Gość gość
Nie udało się pobrać ponieważ po 6 krotnej próbie pobrania krwi, nie chciała ona w ogóle lecieć. Juz za drugim razem pielęgniarka miała problem i pobrała minimalna ilość. Dlaczego tak wcześnie, nie mam pojęcia. Lekarz nie powiedział dlaczego, a że to moja pierwsza ciąża, nawet nie pamiętam myślałam że to zbyt wcześnie. Właśnie zastanawia mnie fakt że glukoza po godzinie jest mniejsza, minimalnie ale jednak. Wizyta dopiero za tydzień. Moja kuzynka przy glukoze 95 została w szpitalu i stwierdzono cukrzycę.