Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz dostal wyrok i idzie do wiezienia co powiedziec dziecku

Polecane posty

Gość gość
Po pierwsze, nie oceniajcie faceta jako kryminalisty tylko dlatego że autorka dla zachowania anonimowości nie podaje, za co on pójdzie siedzieć. Może go ktoś urządził o 10 zł podatku tak jak ta prowokatorka z US Bartoszyce? ;D Po drugie, te które doradzają autorce rozwód są tym bardziej głupie, bo nie wiecie o co poszło, a już najlepiej oceniacie że facet to psychopata, kryminalista i będzie złym wzorem dla dziecka? Gdyby był taki zły, to autorka rozstałaby się z nim na długo przed wyrokiem. Do autorki: dziecku mów tylko prawdę, ale dostosowaną do jego wieku. Np.że tata nabroił i wyjechał za karę. AnnaMaria39 podsumowała to najlepiej- BRAWO :)

Gość gość
10.55 masz rację, to wstyd, ale dla tego faceta że żyje z taką ograniczoną kretynką

Gość gość
Łatwo jest sugerować rozwód bo to nie wasze życie i nie wasz mąż. Dlaczego mam się rozwodzić skoro go kocham nad życie i on mnie, mamy cudownego syna i generalnie wszystko układałaby się dobrze gdyby nie błąd który popełnił. Nie chce pisać o co dokładnie chodzi bo to moja prywatna sprawa. Myslalam ze może któraś z was była w podobnej sytuacji. Firma męża która dotąd przynosiła zadowalające dochody się rozpadła, teraz jesteśmy bez stałych dochodów prócz mojej skromnej wypłaty. A gdzie tutaj jeszcze jakieś wizyty u adwokatów. Chciałabym się odwoływać od wyroku żeby mąż mogl wyjsc wcześniej, żeby kara została złagodzona. Myslalam o kredycie ale nie wiem czy warto pakować się w długi.

Gość gość
Ja Cię autorko całkowicie rozumiem, popieram i jeśli nie chcesz by się stoczył to nie odchodz od niego z synem. On musi mieć jakąś perspektywę, że to tylko epizod, po którym wróci do kochających osób. Do tej która pisze że "Za 5 lat to musiało być coś grubego"-mój ojciec dostał 8 lat za nieodprowadzanie vatu z działalności przez 1,5 roku. I to ponad 10 lat temu. W tym kraju przestępstwa gospodarcze są surowiej karane niż przeciwko życiu :( Mało to słychać narzekań ofiar wypadków, że sędzia dał pijanemu kierowcy 4 lata, a oni już żony/matki/ojca/syna nie zobaczą???

Gość gość
Łatwo jest ludziom wydawać surowe wyroki mimo ze nie znają sytuacji. Najgorsze jest to ze „bandzior to bandzior” obojętnie czy nie odprowadził podatku czy zamordował człowieka z zimna krwią.

Gość gość
Haha, a jaka burza była wokół exa Górniakowej, że przejechal kobietę po kokainie, dostał mały wyrok bo niby już nie miał tego we krwi w momencie badania, a potem co rusz słyszało się o jego przepustce lub wniosku o warunkowe! A za lewy papier do kredytu dowalą ci 10 lat. W tym kraju wyroki nie są wspólmierne do winy

Gość gość
Twój mąż jest przestępcą i tyle. Który mądry, odpowiedzialny facet, mający rodzinę odatawia jakieś numery, za które może grozić odpowiedzialność karna. Jak widać dla niego nie liczysz się ty i dziecko.

Gość gość
O matko o tym vacie jak ktoś napisał to jest przecież masakra jakaś... Dobra rozumiem oszukał państwo itp.ale mało się słyszy, że za zabicie/gwałt są karygodnie niskie wyroki:/

Gość gość
Odpowiedzialność karna grozi nawet za nieprzyjęcie mandatu (z automatu sprawa w sądzie) wiecie? :D Trzeba by w ogóle nie żyć, nie wychylać się z domu, bo wszystko obwarowane jest jakimś paragrafem. Poza tym kto mu ślubował bycie w dobrej i złej doli, jak nie żona? Może się odwrócić kolega, nawet matka, ale nie osoba poślubiona :(

Gość gość
Na kafeterii rada na każdy problem małżeński to: „rozwiedź się” . Przecież to dużo prostsze niż znalezienie rozwiązania sytuacji.

Gość gość
A ja znam osobę, która wylądowała z wyrokiem za pobicie ze skutkiem śmiertelnym, gdy wyszli sobie z żoną na miasto i jakiś ...rzucił się na niego z pięściami.

Gość gość
Obecnie po noweli za vat grozi od 5 dni do 5 lat pozbawienia wolności ale dopiero gdy jest to uporczywe i na duże kwoty. Wcześniej były lagodniejsze kary więc nie myśl oczu ze dostał 8 lat. To w dkk była kara śmierci za lewy handel, w nowym kk sankcje za oszustwa karno skarbowe są dużo mniejsze

Gość gość
Autorko, jak ja Ciebie rozumiem. Byłam w podobnej sytuacji, tyle że nie miałam dziecka. Mąż został skazany przez sąd wojskowy na 8 lat pozbawienia wolności. Mój świat wtedy runął. Byliśmy rok po ślubie, wielka miłość, plany na przyszłość, jednym słowem zycie stało przed nami otworem, a tu taka tragedia. Ja na prestiżowym stanowisku, otoczenie wręcz szalało z zaskoczenia, wielkie halo się zrobiło. Wytrwałam, bo obiecałam mężowi, że będę na niego czekać. Wyszedł po 5 latach. W międzyczasie poznałam innego mężczyznę, który tak mnie obskoczył i zbajerował, że chyba dostałam jakiegoś zaćmienia. Po wyjściu męża z więzienia układało się nam róznie. W gorszym dla nas momencie złożyłam pozew o rozwód i w niedługim czasie wyszłam za mąz za wyzej wspomnianego mężczyznę. To było lata świetlne temu, ale do dziś żałuję tej decyzji. Żałuję, że nie dałam więcej czasu mężowi po jego wyjściu z więzienia, że byłam zbyt niecierpliwa, aby przeczekać ten trudny dla niego okres po wyjściu zza murów więziennych. On potrzebował czasu na adaptację do normalnych warunków, a ja zaćmiona nową znajomością złozyłam o rozwód i zaraz ślub. Popełniłam największy błąd mojego zycia, za który zaplacilam zbyt słono. Związalam się z człowiekiem, który nigdy nie okazal mi miłości, czułości, a nawet przyjaźni. Karma? Kiedy mąż odsiadywał karę, jeździłam do niego na widzenia 400km, wysyłalam paczki, był też dwukrotnie na przepustce za wzorowe zachowanie. Wszystko można przetrwać, ale pierwszy okres jest najgorszy. Trzymaj się i nie poddawaj. Czas leci szybko. Nawet nie obejrzysz się jak miną te lata, a jest też szansa, że mąż opuści więzienie szybciej. Teraz jest mozliwy kontakt telefoniczny, kiedyś tego nie było. Mogę zapytać gdzie mieszkasz? podaj chociaż województwo.

Gość gość
Do 11:54 gdy nie przyjmujesz mandatu to policja/straż miejska kieruje do sądu do wydziału karnego wniosek o ukaranie w postępowaniu wykroczeniowym. W tym postępowaniu ustala się sprawcę wykroczenia. Jeśli sąd uzna że jesteś winna, to dostajesz wyrok. Przy czym wykroczenie to nie przestępstwo, nie idzie się za to siedzieć, dostajesz grzywnę i heja. Chyba że jej nie zapłacisz to odbywa się posoedzenie w przedmiocie zamiany kary grzywny na karę pozbawienia wolności, ale nadal można się wykupić. Stawka dzienna grzywny jest różna 10, 15, 20 zł w zależności od przypadku. I gdy dostaniesz np 10stawek dziennych po 10zl czyli 100zl grzywny to jak jej nie zapłacisz to Cię zaproszą na 10 dni do pudła. Ale nie masz nigdzie info ze jesteś karana. Nie figurujesz w kartotece karnej, także nie wprowadzaj w błąd jak się nie znasz.

Gość gość
W przypadku mojego męża nie chodzi o oszustwa finansowe. Prwnie to jeszcze dałoby się jakoś naprawić, spłacić czy cokolwiek. Ale tez nie uważam żeby to była w stu procentach jego wina. Niektóre sytuacje nie są takie do końca jasne i czasem wszystko dzieje się tak szybko... jestem strasznie smutna, zawiedziona i załamana. Najchętniej nie wychodziłbym z łóżka. Nie mam już sił na to wszystko. Nie mam nawet planu działania co robić, skąd wziąć pieniądze na dalsze życie, jak opłacić adwokatów. Straszne jak w kilka minut można stracić wszystko co się miało w życiu. Miłość, pełna rodzine, stabilizację, poczucie bezpieczeństwa i chęć do życia.

Gość gość
O, już ktoś wpisał w googla kodeks karny i błyszczy :D Do tej mówiącej o mydleniu oczu skąd masz pewność, że dziewczyna czegoś nie dopowiedziała, żeby nikt jej nie rozpoznał albo że nie mówimy o jakimś skorumpowanym sądzie z Koziej Woli, lub czy nie orzekał jakiś szwagier lub pociotek osoby pokrzywdzonej? :D Akurat teraz trwa robienie porządków z tą zakłamaną sędziowską kastą i bardzo dobrze :D A co do problemu autorki, który w tym wątku jest najważniejszy.Kiedyś widziałam jakieś forum dla kobiet mających mężów w zk. Może poszukaj w google i zarejestruj się tam,bo na kafe to tylko potrafią od patologii zwyzywać.

Gość gość
Do 12:25 nic nie musiałam wpisywać w Google. Porządek? Ha ha ha! Nie rozsmieszaj mnie. Teraz się ustawia politycznie dyrektorów a nie robi porządek. To co robią z wymiarem sprawiedliwości to kpina, a nie porządek. Fakt w sądach jest źle, ale to wynika ze złej organizacji pracy-jeden pracownik chodzi z sędzią na salę, wykonuje zarządzenia, podkłada korespondencję. Sędziowie się nie wyrabiaja. Czemu? Bo jest zbyt mało sędziów, zbyt wiele spraw i zbyt wiele możliwości zawracania doopy wymiarowi sprawiedliwości przez debili, bigotow i wariatów. Taki psychol może sobie do woli zakładać sprawy karne- zgłaszać wyimaginowane przestępstwa na policję, gdy ta sprawdzi że to psychol i nic takiego nie miało miejsca odmawia wszczęcia to taki typ się zazala, idzie to do prokuratury, ta to podtrzymuje więc znów się zazala, więc idzie do sądu. Trzeba rozpisać posiedzenie, musi się odbyć termin na którym oczywiście psychol się stawia i dalej opowiada o rzeczach oderwanych od rzeczywistości np ze go za komuny zomo gnebilo-a ma np 30 lat, więc goowno z komuny może pamiętać bo wtedy w tetre robił. I takimi sprawami zajmują się sądy. I są ich setki! Albo wykroczenie bo ktoś nie wyłączył agregatu na noc i ciszę nocną zaklocil! Po wyroku uniewinniajacym nawiedzony oskarzyciel posilkowy (czyli ten komu ten hałas utrudnil życie) składa o uzasadnienie a następnie apeluje do wyższej instancji. Noz qrwa jaka to szkodliwość dla społeczeństwa ze gdzieś w momencie przerwy w dostawie prądu chodził agregat?! Dlatego w sądach jest złe. Należałoby wyłączyć wykroczenia ponownie do kolegiów przy urzędzie miasta, a nie zawracać głowę sędziemu który jednego dnia rozpatruje sprawę gościa który kogoś zgwałcił, handlowal narkotykami a drugiego dla relaksu obtartym zderzakiem czy tym że czyjś pies na-sr a-l na wycieraczke.

Gość gość
Jak chcesz to czekaj na niego, ale to trudna sprawa. U mnie zaraz minie 2 lata jak mój mąż siedzi. Na szczęście niedługo wychodzi, ale generalnie jest ciężko. Możecie jeszcze przez Skype rozmawiać

Gość gość
gość dziś 10.55 masz rację, to wstyd, ale dla tego faceta że żyje z taką ograniczoną kretynką x No tak ona ograniczona, a on kryształ i współczuć mu hahahaha :D A co w tym dziwnego że kobieta by nie chciała z kryminalistą być? Ciekawe czy byście były takie łaskawe gdyby to kobieta szła siedzieć hahaha wtedy suchej nitki byście nie zostawiły na niej. Tak czy siak wielkie użalanie się nad facetami nie ważne czy idzie siedzieć czy jego żona idzie siedzieć. Kafe ciocia zawsze żałują misiaczka.

Gość gośćSylwias
kogo znowu pojepany Koniarczyk chce do pierdla posłać? dowiem się?

Gość gośćSylwias
on potrafi zniszczyć każdego nawet niewinnego człowieka,żeby się pozbyć niewygodnych mu osób bo ma chory cel,dorwać się do mnie.Chory człowiek .Psychola i psycholkę tez potrafi zrobić z każdego /każdej bo przecież on ma układy .żal pl!@

Gość gość
5. lat bezwzględnego więzienia nie dostaje się za niezapłacony podatek!

Gość gość
12'25 ciebie pogięło? 3 lata już rządzi "dobra zmiana" a sprawa autorki jest świeza a nie sprzed lat. Na razie ta kasta rzadzi, zmienia jedynie wymieniając kadry na kierowniczych stanowiskach. Rzucać hasłami jest łatwo. Zwlaszcza w necie.

Gość gość
Do 17:15 Mozna dostac ale kwoty musialyby byc ogromne :-)

Gość gość
Ależ patologia siedzi na tej kafeterii. Dowód na to że nie należy się przejmować opiniami piszących, bo można tylko wejść w ich bagno.

Gość gość
piszesz oczywistości, ale 'zakuty łeb' powtarza jak mantry przekaz dnia "jedynie prawdziwy" i efekty widać :(

Gość gość
Ludzie sa cwani bo nie sa w danej sytuacji a ukladac komus zycie ryzykujac jego przyszloscia to potrafia.

Gość gość
Autorka raczej nie mogła nie wiedzieć o przestępczej działalnośći męża... więc co teraz rozpaczać?

Gość gość
Boje się bardzo o syna bo potrafił płakać za tata jak nie było go jeden dzien a co dopiero teraz. Jestem załamana. To jak odebranie nam 5 wspólnych lat. xxxx popłacze, popłacze, w końcu sie odzwyczai. nic mu nie będzie. a tatuś mógł o synku pomysleć zanim coś odwalił

Gość gość
Bo trzeba wykorzystac czyjas sytuacje zeby jedna czy druga zdesperowana k***a chciala wpieprzyc sie swoimi butami do czyjegos zycia.